sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Ystävyys

Näin aurinkoisena päivänä tulee tietenkin vain kirkkaita, värikkäitä juttuja.


Olen joskus leikannut kaikki kankaiden loppupalat erikokoisiksi neliöiksi.  Ajatuksena on ollut, että jos joskus tarvitsee, niin voi vaan ottaa, eikä tarvitse leikellä. Olin nähnyt Tilkunviilajalla (Linkki ei johda peittoon, koska en jaksa sitä etsiä!) kivan näköisen neliöistä tehdyn peiton, jossa vaaleat ja tummat muodostivat kuvion. En halunnut tehdä samanlaista, mutta jotain sinne päin. 


Pelkästään niistä paloista ei tämä peitto syntynyt, mutta hyväksi avuksi nekin laput olivat. Leikattuina neliöt olivat 2.5".


Tähän sai upotettua paljon pieniä tilkkuja, joista en ollut voinut luopua, koska ne oli jotenkin niin ihania.


Joitain värejä olisi ollut vaikka koko peiton verran. 


Olin kyllä iloinen, että olen säästänyt tämmöisiä pieniä paloja, joissa on jotain erityistä. Tässä ne nyt ovat sulassa sovussa, tämä kissa ja koira. Kissa oikein muiskistelee koiralle, mutta koira vaan toljottaa silmät pyöreinä. Näkee tuolta ruudulta, että minulla on leipä kädessä ja odottaa saavansa sen.


Keltaisiakin oli ihan kiitettävästi. Muutamassa palassa kurkkii pöllö. Itse asiassa aika eläimellinen peitto tästä tuli. Ainakin kaloja, hiiriä, kanoja, kukkoja, lintuja, perhosia,lehmiä ja pupuja löytyy useiden kissojen, koirien ja pöllöjen lisäksi.


Yllätys itsellenikin, että vuori on kokonaan tuota samaa kangasta! Koko on 53 x 82"  (136 x 210 cm).


Nimeksi mietin heti alkuvaiheessa mummolaa. Työn edetessä ja kankaita katsellessa nimi vaihtui. Nimeksi tuli Ystävyys. Ja arvaatko miksi? No siksi, että laskeskelin tekovaiheessa, että tässä on paljon kankaita, jotka olen saanut ystäviltä. Ainakin 10 eri ystävän kankaita! Kankaan loppuja, jotka ovat jääneet heidän töistään yli ja he ovat antaneet niitä itselleen tarpeettomina. Tämä on  loppulapputyö.Neuloin tyttärelle nimpparilahjaksi koristossut.


Entisen harrastuksen muistoksi nämä sopivat hänelle mitä parhaiten.

Aurinkoista viikkoa!
33 kommenttia:

 1. Kylläpä tuli kaunis Ystävyys-peitto! Värit niin ilahduttavat! Ja just ne pienet palat on tärkeitä. Hauska eläimellinen meno! Koristossut on supertyylikkäät :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mieletön peitto! Hienot värit ja kivoja kankaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Tekeminen oli kivaa, siirrellä palasia paikasta toiseen ja katsoa, miltä näyttää.

   Poista
 3. Ystävyys on ihana asia ja niin tämä peittämin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjoriitta, elämä ilman ystäviä.. voisiko sitä edes olla?

   Poista
 4. Voi ei miten hieno peitosta tuli. En voi kuin ihailla tuota pitkäjänteisyyttä jolla näitä suuria tilkkutöitä tehdään! Ihana muistojen ystävyyspeitto! Kivat ovat korissukatkin :) Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnniK, Noita pieniä palasia ei väsy katselemaan.

   Poista
 5. Upea, värikäs, hieno tilkkupeitto! Sitä katsellessa muistat ne ainakin 10 ystävää, mikä on mainio asia. Kiva myös, että olin ideassasi mukana. Nyt odotan innolla, että näen tämän valmiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! En taida jaksaa tuoda peittoa kiltaan.

   Poista
 6. Taitavasti olet käyttänyt kankaiden loppuja. Ystävyys on hieno asia. Peitossa värit liukuvat hienosti sävystä toiseen, melkein kuin sateenkaaressa. Neulottujen tossujen tekeminen on mukavaa ja jälkikasvu kertoo, että niillä saa aina kaveriporukalle hymyilevät suut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, mietin jo, minkä väriset olisi seuraavat tossut. Ellen sitten innostu villatakkia neulomaan!

   Poista
 7. Pienet kuvat peitossa olevissa kangaspaloissa on kyllä mukavia! Toivottavasti peitosta löytyy jokin pala joka olisi täältäkin lähtöisin;)
  Voi kun ehtisi tehdä kaikkea mitä haluaisi, tämäkin idea on kiva ja saisi aika paljon hävitettyä kangaspaloja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä Irma löytyy sinunkin kankaita, ainakin kahta erilaista, että kiitos kovasti! Eikö ole aika hullua, että hirveästi haalitaan kankaita ja sitten olla otsa hiessä miettimässä mihin ne saa tuhotuksi! Itseasiassa huisin hauskaa! Ei sitä muut kuin tilkkuilijat tajua.

   Poista
  2. Olet oikeassa, kaikki eivät varmasti ymmärrä kuinka mielenkiintoista ja rentouttavaa on kun kankaita leikataan ensin paloiksi ja sitten ommellaan taas toisiinsa:) Onneksi me tilkkuilijat ymmärrämme!

   Poista
 8. Taivaallisen kaunis. Minulle nousi myös satuja mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PIrkko, kyllä tuosta peitosta riittäisi satuja kerrottavaksi useanakin iltana.

   Poista
 9. Aivan ihana peitto, värikäs, hauska, iloinen ja varmasti lämminkin. Nimi on hyvin kuvaava:) Nuo pienet kuvat ovat hauskoja.
  Minullakin on ollut ajatuksena leikellä lopputilkkuja neliöiksi mutta en ole vielä saanut aloitetuksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu, kiva on noita paloja katsella ja muistella minkä olen keneltäkin saanut ja mitä kaikkea omista kankaista on tullut tehtyä.

   Poista
 10. Kyllä on kaunis ja lämminhenkinen peitto 💕

  VastaaPoista
 11. Hieno peitto, ja kaikki kankaat pelaavat mainiosti yhteen. Sinulla on hyvä värisilmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla, välillä huomasi, että sävyjä olisi saanut olla enemmän.

   Poista
 12. Hurmaava loppulappu-peitto ♥ ♥ ♥
  Että sun pitikin syödä leipää just kun bloggasit peitosta, olisi ollut niin mukavaa jos koirukin olisi näyttänyt kissalle hellää silmää :o)
  Sukat ovat viimeisen päälle "snadit" kyllä kelpaa tossutella ne jalassa, ihana lahja!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilian! Niin, ei pitäisi syödä samaan aikaan kun bloggaa! Onneksi ei ollut niin kuin Sulo ja alkanut kuolata. Ehkäpä teen itsellenikin tuuollaiset sukat, ne on niin lämpimät, kun niissä on kaksoispohja.

   Poista
 13. Niin ihanat työt ja ihana perustelu peiton nimelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivitys! Asiat pitää perustella kunnolla ; )

   Poista
 14. Kiva peitto hauskoista yksityiskohdista. Ja nimi on tietysti just hyvä. Mulla on monta pientä tavaraa tms. joita oon ystäviltä saanut ja kivasti niistä ihmiset tulee mieleen vaikka monia en oo enää tavannut tmv.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, pidän siitä, että tavaroilla on tarina ja että ne liittyy johonkin. On tuossa peitossa pala sinultakin saatua kangasta!

   Poista
 15. Tuli tosi hieno tästä peitosta!!! Sinne uppoaa hienosti jos jonkinlaiset palat. Täytyispä taas alottaa joku työ, jossa voisi tuhota tilkkulaatikkoa!!

  VastaaPoista
 16. Aivan mahtava peitto! Mullekin tallainen...

  VastaaPoista
 17. Kyllä on hieno peitto. Mikä työ tuon ompelussa ja sommittelussa. Tietysti vaiva palkitaan tuhannesti hienona lopputuloksena.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!