sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Lähtisitkö tossutansseihin?

Tossutarve iski, kun näin Kotona Annin kanssa-blogin emännän tekemät tossut. Samalla mallilla olen tehnyt tossuja aiemminkin, ensimmäiset muutama vuosi sitten Sanna Parangon kurssilla Päivölän opistolla.Miten minulle tulee aina himo tehdä samoja juttuja vaikka kuinka monta! No onneksi en sentään samasta kankaasta. Teen yhdet ja sitten haluan nähdä miltä tuosta ja tuosta kankaasta tehtynä nämä näyttäisi.


Tossuja varten tarvittavat materiaalit löytyivät kotoa. Päälliseen tukea antamaan laitoin ohutta laukkuhuopaa ja pohjaa pehmentämään parketianalushuopaa tai saattaa olla, että olen tätä ostanut ihan Taito shopista, mutta villapaidoista yms kierrätetystä materiaalista on kuitenkin kyse.


Päällisen vuoriksi laitoin mustavalkoista ruutua. Tästä kuvasta näkyy tuo pohjan pehmennysmateriaali hyvin.


Punavalkoiset on ihan selvästi Minni-hiiri tossut!Kankaat ovat vasemmalta oikealle: Artekin huonekalukangas, Marimekon päärynät, tyttären vanhat farkut ja ystävältä saatu iloinen pallottelukangas.


Kaikkiin löytyi sopivanväristä keinonahkaa pohjiksi. Voisihan pohjat tehdä jostain vahvasta kankaastakin, mutta minulla sattuu oleman näitä materiaaleja.


Päärynätossua ei ole vielä kuin yksi ja nyt lähden toista tekemään Tilkkuterapian laneihin. Kyse on Etelä-Helsingin kansalaisopistossa vetämäni tilkkukurssin oppilaiden kanssa vietettävät perinteiset ompelulanit. Tällä kertaa yksipäiväiset, mutta eiköhän siinäkin aikana saada paljon aikaan!
Sulo jää kotiin hoivaamaan lemmikkiään.
Tämä pupu on nyt ollut suuren hoivan kohde. Ehkä pupulle on tapahtunut jotain, mistä meillä muilla ei ole mitään tietoa, mutta Sulo tietää ja siksi kuljettaa sitä koko ajan mukanaan.

25 kommenttia:

 1. Ihania tossuja!
  Minuunkin meinaa iskea tossutarve, kun näen nämä:) Näyttävät niin kivan näköisiltä. Mukavaa lanipäivää teille💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita tossuja on kiva tehdä ja tulevat nopeasti valmiiksi. Lanipäivä oli oikein hauska, nyt kotona vatsa täynnä ja hyvillä mielin.

   Poista
 2. Lähtisin toki tossutansseihin, vaikka vauhdikkaimmissa kappaleissa tossut saattaisivat pudota jalasta. Viehättävän näköisiä kaikki. Mukavaa yhdessäoloa laniporukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nämä tossut kirpoisivat jalasta kiperää polkkaa mennessä.

   Poista
 3. Hauska miten erilaisia tossuista tulee, Ihania kaikki! Voi Suloa, on hän vaan niin söpö! Mukavaa lanipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangasvalinnoilla ja applikoinneilla saa kyllä paljon erilaisia tossuja aikaiseksi.

   Poista
 4. Ompas nättejä tossuja. Vieraita varten saisi täälläkin olla tossuja tarjolla kun valittavat aina sukkiin tarttuvista kissankarvoista =)
  Somaa kun Sulolla on oma pupukaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nuo koirankarvat aina sukissa kiinni ja siksi vierastossut ovat paikallaan. Meillä loikkii noita eläviäkin pupuja tässä ympäristössä paljon, ehkä siksi tuosta pupusta on tullut Sulon lemppari, kun niitä oikeita ei saa kiinni.

   Poista
 5. Ihania tossuja! Sinulla varsinainen tehdas siellä! Mutta ymmärrän hyvin tuon "miltähän tuo kangas näyttäisi". Hyvä että Sulo on löytänyt kaverin joka ei karkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienimuotoinen hullantuminen tossuilluun. Jotenkin enemmän ymmärrettävää, jos olisi kylmät ajat lähestymässä ja tarvittaisiin jaloille lämmittäjiä. Juu, tämä jänö ei loiki.

   Poista
 6. Ihania iloisia sekä tyylikkäitä tossuja. Keinonahka on just hyvä pohjaan kun ne tuppaavat kulumaan niin nopsaan. Voi Sulo söpöliiniä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin nyt käyttää keinonahkat ja sitten siirtyä oikeisiin nahkoihin. Molempia löytyy vielä kiitettävästi.

   Poista
 7. Minni Hiiri tossut ovat kyllä ihanan herkut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallokuosit on niin ihania, kaikissa väreissä!

   Poista
 8. Ilmiselvä Minnin tossu! Toivottavasti pupu on kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupu voi hyvin, tuossa ne pötköttää jalkojen vieressä.

   Poista
 9. Ihania tossuja ♥ noitten alla olisi ihan mielellään ;o)
  Voi ihana Sulo kavereineen, jospa Sulolla on kevättä mielessä ja kaipaa heilaa kesäksi ♥

  VastaaPoista
 10. Sulolla on tosiaan kevättä rinnassa ja neitojen tuoksuja nenässä <3

  VastaaPoista
 11. Onpa nämä kivoja. Tuo täytyy laittaa tehtävien listalle. Sulo kaipaa rannalle uimaan, haistelemaan sorsien tuoksua ja nauttimaan kesästä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!