sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Ihan kevätmielellä!

Moikka!

Sen se tekee, kun harvoin postailee eli taas on niin pitkästi juttua ja kuvia, että voit ottaa nokoset välissä.


Face Bookissa haasteeseen osallistuneena piti minun lähettää tämän vuoden aikana viidelle ensimmäiseksi kommentin antaneelle jokin omatekemä asia.
Mitäpä sitä muuta olisi mieleen tullut kuin pussukka.  


Minulla oli viisi kivaa Pian Westwrholmin siirtokuvia, joita ostin muistaakseni Tampereen Kädentaitomessuilta, silloin kun sellaiset oli vielä sallittuja. Siis ne messut. Yritin valita kuvat saajan mukaan tai oikeammin sen mukaan, minkälainen mielikuva minulla henkilöstä on. Tämän pussukan sai henkilö, joka tekee paljon leivonnaisia ja kuvassa siili köllöttelee tyytyväisenä ehkäpä juuri jonkun marjapiirakan pyöräyttäneenä. Kortit yritin myös valita sopiviksi ja Marttojen leivonta-aiheinen kortti lähti siilin matkaan.
Tämän kettukuvaisen pussukan sai punatukkainen nainen. No naisia nämä muutikin pussukoiden saajat ovat, kunhan vaan sanoin noin. Kuvassa on maalisuti ja väriläiskiä ja tämän pussukan saaja on vaihtanut ompelukoneen taidetarvikkeisiin.


Tämän pussukan sai liikuntaa harrastava ja opettava henkilö. Minusta kuvan tyypin olemus kuvastaa mielenrauhaa, keskittymistä ja hyvää oloa. Kortissa taas on lankakeriä ja se valikoitui, koska olen hänelle joskus neulonut joogasukat. Ja siinähän se minulle läheisin liikuntalaji tuli mainituksi.


Tämä ihana värikäs koira lähti pohjoista kohti ja siksi kortissa perushelsinkiläinen kuva. Mutta yksi "kivimiehistä" on koira, muut naisia. Pussukan saaja tekee superihania tilkkupeittoja ja on koiraihminen.


Tämä pussukka lähti henkilölle, joka ompelee pieniä, iloisia tarvikkeita ja vaatteita. Hänen lempiväri on keltainen ja matka hänen luokseen voisi taittua vaikka kuumailmapallolla. Jos olisi rohkea.


Takapuolelle laitoin piristeeksi etupuolen kuvaan sopivia pilkullisia kangaspaloja.


Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä- Suomessa (Aiku13) opeteltiin kankaanpainantaa. Arki-iltojen tapaamisissa piti tehdä omat leimasimet ja kokeilla viivoja ja toistuvia kuvioita. Semmoisia kokeiluja. Harjoittelut tuli tehtyä ja lauantaina otettiin isompi kangaspala ja siihen aamun Oma ihana paikka -suunnittelun jäljiltä alettiin tehdä mielenmaiseman tuottamaa kuvaa. Minulla se oli meri. Ihan ensimmäisenä sudin leveällä maalisudilla kevyehkösti sinistä koko kankaalle.


Kalojen takana oleva sininen "aaltoilu" on saatu aikaan lasilevylle sivellyllä värillä ja sen jälkeen superlonilla pintaa kuvioiden. Jos olisi ollut gellilaatta, tämä olisi tehty sillä. Jos ei ollut, täytyi keksiä vaihtoehto. Muissa ruuduissa olevat pallolliset kuviot ovat omatekoisella leimasimella tehtyjä. Alhaalla oleva pohjaruovikko on samoin lasilevyllä tehty ja sen päälle on lisäksi omatekoisella leimasimella painettu kaisloja. Kalat on myös painettu omatekoisella leimasimella värinä hopeanvalkoinen. Taitaa olla silakoita kaikki. Aika typerältä tämä näytti, joten paras tapa saada siedettävän näköiseksi, on kirjoa kamalasti kaikkea. Tästä tulee (luultavasti) tyyny mökille. 


Ihminen voi yllättää itsensä täydellisesti! En meinaan olisi ikinä uskonut, että nämä Novita knitsin Kal Pääsiäissukat valmistuu täksi Pääsiäiseksi. Niin vaan kävi, että molemmat sukat ovat valmiit, kaikki langat päätelty, höyrytetty ja lämpimiksi todettu. Ihan mahtavaa!


Olen laitellut tuota parveketta keväiseen kuosiin. Aikaisemmin kyselin niitä nimiehdotuksia lasitetulle parvekkeelle. Talvisin se on Talvipalatsi ja kesällä Kesähuone. Syksylle sain Tilkunviilaajalta hyvä nimen, Syyssali. Ihan paras, koska sijaitsee Syystiellä ja olenhan minä siellä salilla joogannut. Tämä nimikysely ei ollut mikään kilpailu, mutta muutin sen nyt sellaiseksi kuitenkin, näin jälkikäteen. Lähetän Tilkunviilaajalle jonkun sopivan palkinnon jonain päivänä. 
Kevätnimeksi siskoni ehdotti Solariumia, sellaista solariumia kuin ennen vanhaan hienoissa taloissa on ollut. Ne oli lasisia huoneita ja siellä saatettiin istua jo varhain keväällä. Minulle vaan Solariumista tulee mieleen ne 80-luvun paistoarkut, jossa maattiin tummat lasit silmillä ja toivottiin pikaista, tasaista rusketusta, että kehtaa laittaa pyöräilyshortisit muutoin niin valkoisten koipien kanssa. En kaipaa tuotakaan aikaa sitten yhtään. Niin, siksipä vielä makustelen tuota Solariumia ja kutsun tilaa Kevääksi. Aion ihan kohta mennä iltapäiväkahveille Kevääseen ja jalassa tietenkin pääsiäissukat. Aika täydellistä.


28 kommenttia:

 1. Minulla oli ilo ja kunnia saada yksi näistä ihanista pussukoista ja se onkin ollut jo kovassa käytössä. Ihan nappiin meni ainakin värimaailma omassa pussissani. Kiitos vielä! Olet kyllä monilahjakkuus. Kaikkea upeaa taas valmistunut siellä.

  VastaaPoista
 2. Painokankaalle kirjonta on tosi hyvä idea. Tuli mielenkiitoinen pinta:) Mitähän tuosta sitten valmistuu loppupeleissä?
  Pussukat ovat tosi kivoja ja miten hienosti oletkaan ajatellut saajaa loppuun asti! Harmittaa etten ehtinyt mukaan;(
  Sukista tykään, väreistä ja kuvista.
  Mitähän ehdotuksia olet saanut kevätparvekkeellesi? Mieleen tuli kevätsalonki ja kevätkylpy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitäisi opetella kirjontapistoja! En juurikaan osaa kuin linnunsilmän ja ranskalaisen solmun. Tyynyksi mökille sitä ajattelin,jos tulee kelvollinen. Kiitos nimiehdotuksista.

   Poista
 3. Olet todella miettinyt pussukoiden saajien henkilökuvaa ja tehnyt valinnat sen mukaan. Kiva tarina heistä. Kankaanpainanta on mukavaa puuhaa ja siihen kirjonta sopii täydennykseksi. Itse käytän kankaan värjäämistä myös tilkkutöissä, jos en muuten löydä sopivaa väriä. Kauniit ja lämpimät sukat. Niitä kelpaa pitää jalassa parvekkeella mihin vuodenaikaan tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohteen miettiminen on minulle aina tärkeää ihan jo siksi, että saatu tavara edes jollain tavalla miellyttäisi saajaa. Kankaan painanta ja värjäys ovat kivoja, mutta taikinabatiikista jäi turhan työläs fiilis.

   Poista
 4. Kiva, että muistutit noista silityskuvista, yritän ne jostain löytää ja saada käyttöön. Kankaanpainohomma on kyllä niin mielenkiintoinen, mitä kaikkea voisikaan tehdä! Parvekkeellesi tuli niin monta hyvää ehdotusta edellisissä kommenteissa, etten parempaa enää keksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee vielä seulapainantaa tämän kevään aikana, sitä odotan innolla. Täytyy vaan kehotellä se kuvio, mitä sitten painaa.

   Poista
 5. Hei! Mukavat pussukkatarinat, niin henkilökohtaiset!Ja upeat pääsiäissukat, ihan varmasti lämpimät! Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Ei ole näin hotteja sukkia minulla ennen ollutkaan!

   Poista
 6. Kylläpäs tuli hienoja pussukoita! Aina mukava kun löytää sopivan paikan ostamilleen jutuille. Kankaanpainanta aloitettiin tosiaan alusta, kun itse tehtiin ensin leimasimet. Hienoa jälkeä tuli! Ooo, mitkä upeat sukat! Ei synny joka iikalta. Täydellistä idylliä Keväässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leimasimien teko oli kyllä aika luovaa hommaa! Täytyy esitellä jossain vaiheessa ne minun desing-leimasimet, jos joku sattuu ideoita kaipaamaan.

   Poista
 7. Kauniita pussukoita ja ihan superihanat nuo pääsiäissukat. Itsekin meinasin siitä KALista innostua, mutta sitten hillitsin itseni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukista innostuin, kun en tiennyt, että niistä tulee polvipituiset! Nyt rohkenen tulevaisuudessakin tehdä pitkiä sukkia, kun tiedän saavani ne valmiiksi.

   Poista
 8. Hienot pussukat kommentoijat saavat ja olet tarkkaan miettinyt jokaisen saajan pussukalle! Minullakin on on ollut noita kuvia, mutta olen kyllä ne jo käyttänyt kortteihin, kun ei pääse messuille ei saa lisää. Ihanat sukat! Kankaat ovat huisin hienoja!

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Katselin jo Pia Westerholmin nettisivuja, sieltä voisi tilata, mutta mielummin hankin lisäystä sitten, kun messuille pääsee.

  VastaaPoista
 10. Taattua Marlen laatua ja tarinaa näissä pussukoissa. Kivoja ovat kaikki ja varmasti ilahduttavat saajiaan.
  Uh! Olet kyllä ison työn tehnyt pääsiäissukkien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, sukat syntyi yllättävän näppärästi. Ihan uutta minulle, että intoa riitti loppuun asti.

   Poista
 11. Kauniita pussukoita mutta mäykky on minun suosikkini. Nuo sukat on niin söpöt. Siinä on niin paljon tapahtumaa, että on pitänyt olla silmä tarkkana kutoessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiraihmisen valinta! Jokunen harhasilmukka saattoi tulla, mutta ei niitä kukaan löydä.

   Poista
 12. Kyllä oletkin ollut ahkerana. Tuo mäykkypussukka on ehdottomasti mieleisin minulle mäykyn omistajana. Siinä on luonnetta. Ja nuo herkkusukat, on kyllä tosi komeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi pitänyt hankkia enemmän noita mäykkyjä! tsekin haluaisin tuollaisen mäykkypussukan.

   Poista
 13. Ihania pussukoita ja mahtavasti mietitty nuo kuvat saajilleen ♥ Ja nuo sukat, upeat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!