maanantai 8. lokakuuta 2007

ravintoa


Pitkästä aikaa tuli vietettyä viikonloppu mökillä. Syksyn tunnelmissa, pimeä tulee jo niin aikaisin ja kun ei ole sähkövaloja, niin kynttilöitä ja myrskylyhtyjä täytyi sytytellä. No on meillä aurinkopaneeli ja siitä saadaan valotkin, mutta enimmäkseen on kiva olla kynttilän valossa, jos ei tee mitään erityistä ja emme tehneet. Laiteltiin jo pikku hiljaa mökkiä talviunille, vaikka kyllä siellä vielä käydään, ellei pakkaset pakota nostamaan venettä. Meillä on niin ihania mökkinaapureita , että ruokakin tuodaan valmiiksi pöytään. Tämmöisiä juuri savustettuja siikoja saimme kolme kappaletta ja yhden raa'an kuhan.


          


Komeita olivat ja todella hyviä ja taatusti tuoreita. Täytyi odotella, että hieman jäähtyivät ja sitten nam.


          


Mökin kulmalla kasvava orjanruusu on melko mahdoton ja sekava, mutta kukkii aina valtavasti ja nyt on marjojen aika. Saisi näistä tehtyä sosetta, jos osaisi tai viitsisi. Kauniita ne on tuossa puskassakin.


          


Eikös ruusupavutkin voi syödä? En ole koskaan niitä keitellyt, mutta joka vuosi kerään palkoista siemenet talteen ja kylvän ne sitten seuraavana keväänä. Nuo siemenet on todella nättejä. Niistä voisi askarrella jonkun kaulakorun. Nyt oli enemmän yksivärisiä kuin viime vuonna. Minusta nuo kuviolliset on hienompia.


Tea. Time vaihtokin on jo vauhdissa. Suunnitelmani on selvä, vain toteutus puuttuu! Parini on Wiiks ja hän on jo kuulemma hyvässä vaiheessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!