maanantai 24. elokuuta 2009

elo-syyskuun tekele


Omituisten Ompelijoiden Kerhon elo-syyskuun tekeleenä on jonkinmoinen kantolaite mille tahansa tavaralle. Tärkeää on, että tekeleessä on menneen kesän (vai onko se edes vielä mennyt, lämpöä ulkona 22 astetta!) muisto.



Kaikki kankaat on kesälomalla kokeillun aurinkovärjäilyn tuloksia, paitsi sydänkangas. Näistä aina muistan ensimmäiset kokeilut auringon ja pigmenttejen kanssa. Vasemmanpuoleinen on viinipulloa varten. Oikeanpuoleiset kalat tein eilen illalla. Meillä oli saaressa elojuhlat lauantaina ja siellä oli tarjolla takuu hyvää lohikeittoa. Jotenkin kalat jäi mieleen pyörimään ja kotona oli sitten ihan pakko tehdä pari kalaa, ei kuitenkaan lohia. Molemmissa on vetoketju vatsassa, joten perkaaminen sujuu helposti, myös minulta. Oranssi pullukka on sopiva kolikoille ja vihreässä voi säilyttää kuulakärkikyniä tai huulipuna ja rajauskynä mahtuivat sinne myös hyvin. 



Aurinkovärjäystä tehdessä minulta loppuivat prässätyt lehdet ja muut tykötarpeet, joita olin ajatellut käyttää kuviointiin. Innostusta, kankaita, värejä ja aurinkoa oli riittämiin. Laittelin joidenkin kankaiden päälle kaikenlaisia tavaroita, mitä sattui lähellä olemaan ja niin syntyi mm. saksikangas. Eipä siitä oikein muuta olisi voinut tehdä kuin saksien kuljetuspussukan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!