tiistai 4. elokuuta 2009

vihdoinkin ompelukoneella!


Mielessä on pyörinyt pitkään, mitä niistä aurinkovärjätyistä kankaista oikein tekisi. Tiedän, että aika tavaran nauttii, mutta en haluaisi niitä säilöä johonkin laatikkoon odottamaan sitä aikaa. Sunnuntaina juhlittiin äidin synttäreitä Hollolassa ja ainakin synttärikortti tarvittiin. Olin myös luvannut äidille, että teen minun pikkuserkulle Hollantiin lähettettävän kortin. Hän sai identtiset kaksospojat ja siinä onkin tuplaonnittelujen paikka.


Apila- ja koiranputkikortit ovat aurinkovärjätyille kankaille koneella ommeltuja. Vauvakortti on tehty liimaharsoa apuna käyttäen. Löytyi sopivasti kangasta, jossa oli ankkoja kävelyllä ja ne sopivat korttiin niin värinsäkin puolesta. Potkuhousut piirsin ja leikkasin oman mielen mukaan. Pyykkinaruna on sikssakilla kiinnitetty puuvillalanka.


 


Lahjan laitoimme ilman papereita kassiin, jonka lauantai-iltana ompelin värjäilykankaista. Tein sen niin pikana, että vuoria en laittanut, vaan saumat ompelin niin kuin ennen vanhaan tyynylinat tehtiin. En tiedä sen tavan nimeä, mutta ensin ommellaan kankaan nurjat puolet vastakkain, työ käännetään ja sitten uusi ommel oikeat puolet vastakkain. Saumavarat jäävät sinne ompeleiden väliin näkymättömiin. Mikä lienee piilosauma nimeltään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!