tiistai 6. heinäkuuta 2010

aurinkoa ja suolaa...


...on tarvittu muun muassa kankaiden värjäykseen. Suolaa myös mökkiin tulleiden muurahaisten karkoitukseen. Nämä kaikki kankaat ovat vielä silittämättä.Olin kadottanut valmiiksi prässätyt kasvit ties minne, enkä jaksanut etsiä niitä kovin innokkaasti. Olin jo tuhrannut aikaa pensseleiden etsimiseen, joita lopulta kävin lainaamassa naapurista. Kuvioiden tekemiseen keksin käyttää merisuolaa, kun muutakaan järkevää helteen pehmittämään päähäni ei pälkähtänyt.Olin ihan innoissani, kun kerrankin onnistuin sekotteluissa ja sain aikaiseksi turkoosin. Ja alakuvan oikean yläreunan hattivatit!


Nappasin angervopensaasta muutaman lehden ja laitoin tämän kankaan reunaan kulkemaan lehtikuvion. Löysin pätkän jotain alumiinista reikänauhaa ja kokeilin sitäkin.Nämä kaksi ovat sutturättejä joihin pyyhin pöytää, käsiä ja pensseleitä. Niitä käytän mitä luultavammin kortteihin, joskus.
Kokeilin tuota suolan käyttämistä ensimmäistä kertaa ja pidän noista kankaista kovasti. Olisin värjäillyt enemmänkin, mutta loppui ruiskuemulsio, jälleen. Jos vaan huomenna ehdin käydä keskustassa ennen kuin palataan mökille, kipaisen äkkiä ostamassa pullon tai pari.


Luontoakin tulee seurattaua joka päivä. Silkkiuikulla ja joutsenella on poikaset.
Joutsen ei oikein tykännyt, kun menin ihan rantaan. Se lähti uhkaavasti kävelemään kohti samalla suhisten. Siirryin kiltisti taaemmaksi.Tänään on hieman sadellut, joka on hyvä luonnon kannalta. Aika kuivalta sammalikot jo näyttivätkin. Nämä luonnokukat jaskoivat kuitenkin kukkia kuivuudesta huolimatta.Muuten, eilen aamulla heräsin jo kuuden aikoihin ja istuin pihalla syömässä aamiaista, kun huomasin läheisen kivikon reunassa liikehdintää. Ensin luulin sitä jänikseksi, sitten naapurin koiraksi. Kun eläin tuli lähemmäksi ja pois pusikoiden suojasta, tunnistin sen ketuksi. Se pysähtyi paikalleen ja katsoimme hetken toisiamme ennen kuin se jatkoi matkaansa. Kettu on ihan kiva naapuri, tosin se on tainnut napsia sorsien pesät tyhjiksi munista. Ja lähellä olleen lokinkin pesästä katosivat munat, mutta sitä en kyllä harmittele lainkaan.


Mukavia kesäpäiviä! 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!