torstai 8. joulukuuta 2011

joulukalenteri, 8. luukku


Ettei menisi ihan pussukkakalenteriksi, tein muutamia avaintaloja. Näitä olen tehnyt joskus aiemminkin ja edelleen se on mukavaa puuhaa. Kaksi ompelin koneella ja kaksi käsin tv:tä katsellessa.Helppotekoisien talojen tärkein on kaava ja sekin hyvin simppeli. Jokainen voi tehdä oman talonsa tarpeidensa mukaan. Vaikkapa saunan tai jonkin varaston avaimelle riittää kapea talo.Vuoria ja vanua ei tarvitse tehdä kahdesta kappaleesta.Vanun ompelen vuoreen kiinni. Näin se pysyy paikallaan. 


Tämän kuvan laitan siksi että tuo katon kiinnittäminen taitaa olla yksi tärkeimmistä työvaiheista. Siinä on oltava tarkkana ettei ompele seinää kattoon kiinni kuin tuolta osin mitä kuvassa näkyy! Viimeistään tässä vaiheessa on syytä ommella ikkunat, jos semmoiset haluaa tehdä.


Tämän jälkeen ompelen ulkoseinät yhteen ja jälleen vain tuohon samaan kohtaan asti. Sitten taiteilen tarkasti katon puoliskot toisiinsa sivureunoista ja pienet alareunan pätkät. Räystään kulmalta kannattaa leikata kulmasta ompelun jälkeen reilusti saumavaroja pois, että saa kulmat kääntymään nätisti. Seuraavaksi ompelen vuorin sivut yhteen, myös sen pienen pätkän katon kohteilta. Sitten ompelenkin päällisen ja vuoren yhteen katon harjan kohdalta. Sen jälkeen vedän päällisen vuoren päälle ja ompelen käsin katto kiinni. Muista toki jättää nyörille aukko keskelle kattoa. Viimeisenä taitan päällisen helmasta nurjalle ja ompelen sen käsin. Jos olen unohtanut tehdä ikkunat, niin vielähän ne voi käsin ommella niillä minulta kateissa olevilla pienillä kauniilla pistoilla!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!