maanantai 2. maaliskuuta 2015

tilbehör-veska, sisko ja sen veli

Torstain Yle-vierailulla yhdellä ompelijalla oli hauska pieni farkkukankainen olkalaukku, jossa hänellä oli vaikka mitä. Lean Neula ja puikko -blogissa on kuva tästä laukusta.  Itsekin otin kuvan, mutta ehkä olen sen poistanut, kun en löydä. Eilen olin tyttären kanssa syömässä paikallisessa nepalilaisessa ravintolassa. Siinä syöminkien ohessa hän kertoi, että hänellä on farkkupulma, koska kahdet farkut on niin huonokuntoisia, ettei voi enää käyttää ja ne on menossa roskiin. Meillähän on karkkilakon lisäksi tämä vaatteiden ostamiskielto voimassa aina tuonne huhtikuun lopulle asti, siksi tilanne on aika paha. Onneksi se housuhätä tuli puheeksi, kotimatkalla poikkesin hänen roskispussia dyykkaamaan. Löytyi kahdet farkut, vyö ja pusero, jonka puran kaavoiksi. Taisi olla muutakin tarpeellista. Siis se pussi oli vielä hänen kotonaan.


Eilen illalla sitten aloin leikkelemään toisia farkkuja ja syntyi tämmöinen pieni veska, nimeltään Tilbehör-veska. Korkeus 20 ja leveys 19 cm. Tästä tuli aika ihana. En jaksanut tehdä farkkukankaista olkahihnaa, kun kaksi neulaa katkesi jo laukun ompelussa. Onneksi löytyi tuommoista pizzapaikan pöytäliinaa muistuttavaa ruutunauhaa. Nauha on leveää, mutta taittelin sopivaksi ja ompelin reunat. Laitoin ihan pienen palasen huvikseni veskan alanurkkaan ja merkinomaisen palasen vasempaan reunaan. Ja tästä innostuneena miehenikin antoi yhdet farkut silputtavaksi ja ommeltavaksi. Eli laukkumateriaalia on!


Tästä kuvasta avautuu hieman laukun sisältö: yksi tasku, punainen nyöri vaikkapa avaimia varten ja  langanpätkä.


Etutaskussa voi pitää kännykkää ja pikkutaskussa pieniä salaisia asioita.  Vetoketjua kiskotaan punaisista naruista ja sen pienistä sinisistä palleroista.


Tässä ovat Sisko ja sen Veli. Minua hieman sieppaa, kun tuo Veli on taas könynnyt ittensä Siskon päälle. Yrittää varmaan kaataa sitä. Olen aikaisemmin tehnyt liki samanlaisen, mutta isomman pussukan. Näissä on se vetoketju tuolla syvemmällä. Aika vaikea homma, en tee enää, ainakaan ihan heti. 


Nämä ovat sopivia penaaleiksi. Korkeus 12 cm, pohja melkein 7 cm ja leveys ylhäältä 24 ja alhaalta 18 cm. Veli on näköjään ahminut kaikki kynät ja sisko saa taas nähdä nälkää. 
Aina pitää tapella. 

Toivottavasti huomenna paistaa aurinko kaikille! Jos ei, niin hyvän mielen saa siitäkin, kun käy allekirjoittamassa www.uhanalainen.fi sivulla vetoomuksen konduktöörien puolesta.19 kommenttia:

 1. Veska on kyllä aika kiva! Heti pyörähti päähän ajatus löytyisikö meiltä farkkuja, pitää kysellä nuorisolta:)
  Siskokset on vähän tommosia mutta onneksi loppupeleissä aina ovat yhtäköyttä:)

  VastaaPoista
 2. Ensinnäkin oli hyvä, ettet joutunut dyykkaamaan farkkumateriaalia roskiksesta asti. Toiseksi, hienoa, että sinäkin liputat tärkeiden sisältöjen puolesta (langanpätkien). Niitä turhaan aliarvioidaan.

  VastaaPoista
 3. Voi miten olet sukkela! Näppärä Tilbehör-veska!

  VastaaPoista
 4. Nopeasti jalostit kivaksi tuotteeksi nappaamasi idean, kun materiaalikin löytyi ykskaks läheltä.
  Mä tuun keskiviikkona karkkipaprujen kanssa kuunteleen novellia.

  VastaaPoista
 5. Olitpas nopea ton veskan kanssa, multa puuttuu jopa ne farkut että pääsis aloittamaan. Kivat penaalit.

  VastaaPoista
 6. Hauska ja nuorekas laukku! Punaiset pikku somisteet passaa hyvin tyyliin.

  VastaaPoista
 7. Hauskat Tilbehör sekä nuo kisailevat sisarukset! Onneksi materiaalia joskus löytyy näinkin helposti ja ompeluintoakin!

  VastaaPoista
 8. Tilbehör-väska langanpätkille, kuinkas muuten :D. Hieno ja ja sisarukset myös!. Toivottavasti perheesi ei joudu ihan pöksyittä kulkemaan kuukautta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langanpätkiä mahtuukin tosi paljon Tilbehöriin. Alan niitä nyt keräämään. Sen verran kyllä joustetaan, ettei ihan pöksyittä kuljeta!

   Poista
 9. Kivat pussukat. Keräsin aikanaan farkkuja poitsun päiväpeittoa varten, ne ovat vielä tallessa.... Pitääpä kaivaa esille, jos ompelukärpänen iskee..

  VastaaPoista
 10. Ajatustakin nopeampaa toimintaa! Tilbehör on varsin näppärä.
  Upotettu vetoketju ON siisti - joskus voit taas tehä.

  VastaaPoista
 11. Huh miten näppärä ja aikaansaava! Sulla ei kauaa " roskat " pyöri nurkissa.
  Kivoja tilbehöörin kerääjiä olet tehnyt.

  VastaaPoista
 12. Onko se ihan svenska-talande-bätre-folk-veska, kun on niin fiini :)

  VastaaPoista
 13. Hyvä kun laitoin Puksuun tulemisesta vaikk aattelin ekaks ett yllätän. KIITOS ku huomautit ettei nyt semmosta olekaan. Ens viikolla sitten.

  VastaaPoista
 14. Kivat pussukat ja veskat. Et sitten tullut flunssaan, onneksi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tulin! Ei niinkään nuhaa, mutta reipas yskä ja kurkkukipu.

   Poista
 15. Miten onkin kätevä Tilbehör-veska, olet sinä kekseliäs! Hyvä, että farkut tuli käyttöön:) Sisko ja sen velikin ovat niin hauskan näköisiä.

  VastaaPoista
 16. Hienoo kierrätystä. Farkuista on niin moneksi ja kekseliäisyyttä vaan peliin.

  VastaaPoista
 17. Tilbehöörit pysyy nyt hyvässä järjestyksessä ja roskiksetkin vähemmän täysinä. Kivat sisko ja veli ja niin tuttua tuo kinastelu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!