tiistai 16. kesäkuuta 2015

mökkeily on alkanut...

myös tilkkuillen.  Hirsimökki blokkina on vanha suosikki ja näitä mökkejä olen rakennellut ilman rakennuspiirustuksia.


Etenkin tuollaiset holtittomat hirsimökit ovat mieluisia. Niiden kanssa ei tarvitse millejä puristella mihinkään suuntaan, kunhan lopuksi tasoittelen reunat ja siinä se on. 


Joskus mökit saattavat olla ihan vallattoman muotoisia. Tähän neliön muotoiseen kortteliin olen mahduttanut 5 mökkiä.


Aika pahasti sulautuu maastoon! Tämä laukku ei sovi sellaiselle tytölle, joka viihtyy maastossa, istuskelee nurmikoilla ja on hajamielinen. Hän kyllä helposti kadottaisi tämän laukun. 


Näitä ei pysty millään kadottamaan! Jollain saattaa ihan silmiä koskea tuo värien kirkkaus. Ihan kuin jo kuulisin, että eikö se muuta enää tee, kun noita samanmallisia laukkuja. Sovitaan, että nämä on viimeiset. Ainakin toistaiseksi. Eräänlaista hirsimökkiä tuo vasemmanpuoleinenkin on. Oikeanpuoleinen on jo monta vuotta sitten tilkkukurssilla saadun blokin ohjeella tehty Korttitemppu-blokki. Se on ollut mielessä monta kertaa, mutta nyt tuli sekin blokki kokeiltua.


Pinkki-turkoosi sai kylkiinsä ympyrätikkausta, johon olen hullaantuunut. Korttitempussa on pientä vapaata piperrystä blokin pohjassa ja korttien ympäri ihan vaan reunoja myöten. Nurmeen kadonneessa tikkaus meni jotakuinkin sekavasti. Siitä en sano sen enempää.


Aika saman kokoisia ovat, mitä nyt joku voi olla hieman toista pienempi ja toinen sitten ihan vähän isompi. En millään jaksa mitata ja yksi on jo lähtenyt paremmille tonteille. Kaikissa on sisäpuolella pari taskua ja nauha hakasineen avaimia varten.


Muutaman pienen pussukan tein karkkipapereista, ihan tilattuja ovat eli ei olleet näyttelyssä. Niitäkään romppeita en ole ehtinyt kaikkea kuvata, mutta joskus myöhemmin sitten. 


Sininen on tänään ihan minun lempiväri (ja on moni muukin), joten tämän pikkupussukan tekeminen oli todella kivaa puuhaa. Kooltan Mini-Sini on 15 x 10 cm ja siksi en saanut siihen tungettua enempää sinisiä. Ja piti olla tilaa turkooseillekin ja liilalle.


Ihan normaalit kerrokset eli päällinen, vanu ja vuori. Tikkauksena vaihtuvanvärinen sinilanka ja kuviossa olen jo ihan laineilla! Merimatkalla mökille.



Ei tässä ihan vielä voi mökille lähteä, tänään oli tärkeä tehtävä toimia hoitotätinä. Hoidokki on kovin omatoiminen neiti. Kun emme päässeet retkelle Kaunissaareen, kuljeskeltiin hänen kotikulmillaan Hermannissa ja Puu-Vallilassa.


Huomasin Puu-Valkassa yhdellä pihalla saavin, josta pilkotti ompelukone. Voi, voi pikkuista, sinne oli heitetty roskien joukkoon. Miten näitä koneita minun tielleni oikein sattuukin!


Hakaniemessä käytiin lounaalla Raikussa ja sattumalta törmättiin tai oikeammin juostiin kiinni mökkinaapuri koirineen ja kahvikutsu napsahti. Ikkunasta oli näköalat Hakaniemen torille. Huomenna sitten mennään ihan muualle ja minä olen oppaana silloin.


Mökkinaapurilla on tekeillä tämmöinen kaunis Rut Brykin kirjontatyö. Etenkin nuo linnut on tosi hienoja tyyppejä. 



Oikein lämmintä Juhannusta kaikille!

31 kommenttia:

  1. Johan on taas niin koreita ompeluksia!

    VastaaPoista
  2. Jaa, onks noi vikan kuvan piikit joku piikki lämpimästä juhannuksesta?;)
    Kivoja mökkikasseja ynnä muuta. Sulla taitaa jossain olla joku salakauppa missä myyt näitä.
    Oikein hyvää ja kivaa Juhannusta sulle ja perheellesi, Ukolle rapsutukset ja punkittomia puskia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä, sateiista kovasti lupaillaan. Kauppaa ei ole, mutta eihön sit koskaan tiedä, jos vaikka laittaisi kaupan, niin tarttis olla tavaroitakin. Punkkeja ei meidän saarelta puutu, jos vaan löytäis sen punkittoman puskan, mentäis sinne koko jengi.

      Poista
  3. Ompas siellä tehty taas mielenkiintoisia ompeluksia, kivoja kaikki!

    VastaaPoista
  4. On kyllä niin hauskoja kasseja kaikki, tuo vihreä on aivan ihana! Komeita kaikki.
    Sinullekin lämmintä Juhannusta:)

    VastaaPoista
  5. Lämmintä juhannusta siihenkin suuntaan. Laukkusi on hienot ja vihreä maastoutuu todella hyvin. p.s. silppuja purkittaessani ajattelin sinua ja Leaa. Itse en niistä ai tehdä mitään. Katsotaan syksyllä millainen säkki niitä syntyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lean kanssa ollaan aika hyviä silpunkäyttäjiä, kiitos jo etukäteen!

      Poista
  6. Vihreä laukkusi, joka on siis aivan ihana, ei siis sopisi minulle. heti kadottaisin sen puutarhaani :) nuo siniset laukutkin on kivoja. jatka ihmeessä samaan malliin. Hyvää Juhannusta !

    VastaaPoista
  7. Laukkusi ovat tosi ihania, minua ei ainakaan haittaa sama malli - eivät ne näytä ollenkaan samanlaisilta. Ja tuo puhkeamaisillaan oleva unikko on hieno! Hyvää Juhannusta sinullekin!

    VastaaPoista
  8. Mökkeilysi on oikein sopivaa näille keleille, ja tuotokset kauniita! Toivotaan, että sääennusteet olisivat loppuviikosta väärässä!

    VastaaPoista
  9. Ihan holtitittoman paljon taas kauniita laukkuja ja pussukoita. Oikein hyvää ja lämmintä juhannuksen aikaa sinulle.

    VastaaPoista
  10. Olen totaalisen myyty vihreälle hirsimökkikassillesi! Tuollaisia munkin pitää yritellä tehdä. Sun kankaatkin vaan ovat niin paljon kauniimipia kuin mun...

    Hurjaa telepatiaa: aamulla terassilla kahvitellessa mietin joko olet matkannut mökille koko kesäksi, vai saammeko sovittua terdeompeluja kaupunkiin vaikka sadepäiväksi tai sitä aurinkovärjäystä aurinkopäiväksi "maalle", jonne olen vihdoin juhannuksena asettumassa. Sitten luin juttusi ja pöllämystyneenä katselin kuvaa, jonka olet napannut parvekkeeni alta!!! Palailemme näihin pikapikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vielä ens viikko kaupungissa (vai maalla) ja sitten möksälle lähemmäs keskustaa. Kaikkia ehditään tehdä, kun matka ei ole kovin pitkä!

      Poista
  11. Kauniita laukkuja taasen, olipa hyvä mökkeilysää ;)

    VastaaPoista
  12. Kun olet hyvän laukkumallin löytänyt, niin mitä sitä vaihtamaan. Niin komeita kaikki nämä kolme. Terveiset mökkinaapurille, että ihana kirjontatyö! Mukavaa juhannusta :)

    VastaaPoista
  13. Aivan huippuihana tuo vihreä laukku! Iloista juhannusta!

    VastaaPoista
  14. Tosi upeita ompeluksia ♥ Hyvää juhannusta :)

    VastaaPoista
  15. Ihania nuo laukkusi! Pidän kovasti tuosta hirsimökkimallista kun on niin muuntumiskykyinen. Tuo laukun malli näyttää toimivalta!
    Onnittelut voitit blogini arvonnassa! Palkinto odottelee postitusta;)

    VastaaPoista
  16. Todella kauniita laukkuja ja pussukoita :)

    VastaaPoista
  17. Hienot laukut ja hienot tikkaukset! Tykkään holtittomista hirsimökeistä. Siis tilkkuina. Voi, miten kävi sääliksi roskikseen työnnettyä ompelukonetta. Mutta ehkä se oli niin perusteellisesti rikki, ettei heräisi eloon. Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  18. Anna mennä vaan, tulee niin hienoja laukkuja!
    Hauskaa juhannusta - villasukat jalassa, taas!

    VastaaPoista
  19. Kauniita kasseja, minäkin tykkään tuosta viherästä. Mukavaa Juhannusta sinulle.

    VastaaPoista
  20. Kerrassaan hyvämielen laukkuja. Täytyy olla kovaluontoinen jos tuollainen laukku olalla jaksaa mököttää. Hyvää juhannusta !

    VastaaPoista
  21. Ihastuttavia pikkulaukkuja!
    Hyvää juhannusta sinulle.

    VastaaPoista
  22. Voi että nämä kassit on sitte ihania. Ompele vaan lisää :)
    Hyvää juhannuksen aikaa myös Sinulle !

    VastaaPoista
  23. Ihania ompeluksia! Erityisesti tuo vihreä näyttää upealta! Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  24. Onnes sinullekin palkinnosta:) Mitähän aiot ommella kankaasta?

    VastaaPoista
  25. Upeita töitä! Täytyy aivan ihmettelen katsoa:-) . Minulla ei ole juurikaan kokemusta tilkkutöistä, mutta joskus haluan kokeilla. Lähtikö ompelukone muuten matkaasi:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Ei lähtenyt, mutta hieman harkitsin.

      Poista
  26. Voi hyvänen aika kuinka kauniita laukkuja ja pussukoita! Nuo värit ovat täydellisen yhteensopivat! Tuossapa olisikin tavoitetta itselleni. Olet kyllä taitava!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!