lauantai 16. tammikuuta 2016

Quilty 365

Seikkaillessani blogista toiseen tässä viime vuoden lopulla löysin Nero`s Post blogista linkin Quilty Folk-blogiin. Päätin liittyä mukaan. Ideana on tehdä joka päivä yksi pieni blokki. Se voi olla minkälainen tahansa. Useat, kuten minäkin, on valinnut ympyrän. Ensin ajattelin jotain tähteä, mutta ei se sitten sytyttänyt. Kuukausittain voi omat aikaansaannokset linkittää tuonne Quilty Folk-blogiin. Näin muut  pääsevät katsomaan toisten blokkeja. I started 1.1.2016 and here you can see my very first circles lying on the snow!

Aloitin 1.1.2016 ja tässä ihan ensimmäiset ympyräni!


My squares are smaller only 4" and circles 2" . I sew by hand and I enjoy it very much! It was a big suprise that handsewing is so great. I haven´t applique very much before. And I can´t stop wondering how joyful this can be! 
Each fabric has been selected from the mood of the day.  For example bottom row at the right is blue-white fabric. They are also colors of Finnish flag and I made this circel at the day when Finnish young icehocky players won the world cahmpionship! I haven´t any golden fabric. 

Minun blokit ovat vain 4" kokoiset ja ympyrät 2". Päätin ommella ne käsin pinillä pistoilla, koska mökillä ei ole mahdollista ommella koneella. Ja sanoisinko, että tämä on meditatiivista. Istua paikallaan ja ommella yksi ympyrä. Wau! En olisi uskonut, että innostun tällaisesta niin paljon. Aplikointia en ole kovin paljoa tehnyt aiemmin, paitsi siihen hyväntekeväisyyspeittoon. 
Valitsen päivän kankaan fiiliksen mukaan. Marimekon sininen Puketti oikealla alhaalla on valittu Suomen pikkuleijonien maailmanmestaruuden kunniaksi. Ja sulkaa sen vieressä tuli valituksi päivänä jolloin tein karkkipaperipussukoita. Varmaan löuulit, että söin silloin itseni turvoksiin suklaasta, mutta ei ei. En nyt syö karkkia, ainakaan toistaiseksi.


Hyvää viikonloppua!
Have a nice weekend!


25 kommenttia:

 1. No jo on näprääminen mutta kaunista syntyy. Ihana tuo jäätaideteos viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, jaksanko koko vuoden. Osa tulppaaneista on päätynyt jääkoristeisiin. Toivon pakkasten jatkuvan!

   Poista
 2. Oletpa ollut ahkerana, hieno tuo jäätulppaani. Täytynee mennä kurkkimaan tuota blokkijuttua.

  VastaaPoista
 3. Ihana jäätulppaani! Voin kuvitella, kuinka rauhoittavaa on ommella käsin ympyröitä! Miten maltat olla tekemättä useampaa päivässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän asti olen tehnyt päivän ympyrän illalla ja pysynyt yhdessä, vaikka mieli on tehnyt. Toiset jäätulppaanit onnistuvat paremmin kuin toiset. Tuo on hyvä, mutta en tiedä mistä se johtuu, kun toiset ovat alhaalta sameita.

   Poista
 4. Heippa! Tosi kiva etta innostuit ja alku nayttaa jo hienolta! Eiko olekin paljon nopeampaa kuin kuvittelisi. Tosi upea tuo jaa koriste! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Teje! Tämä on kyllä koukuttavaa! Olen laittanut ooikein päivämäärän blokin taakse. Kun on pakkasta, täytyy keksiä siitä kaikkea huvia!

   Poista
 5. Ympyrät näyttävät tosi hauskoille! Kankaan valintakriteerithän tekevät tuosta koko vuoden päiväkirjan. Aiotko laittaa ympyrät lopullisessa lay-outisssa ompelujärjestykseen, että voit myöhemmin tsekata päivän fiiliksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota järjestystä olen miettinyt. Blokin takana on päivämäärä ja tuossa kuvassa ne ovat satunnaisessa järjestyksessä. En ulkona kuvatessa tarennut järjestellä. Olen m yös kirjoittanut kunkin päivän kangasvalintaan vaikuttavan asian, joten kyllä siitä päiväkirjan saisi.

   Poista
 6. Hauska haaste, näistä tulee kivannäköinen pinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Poppy, toivottavasti ei tule paljoa synkkiä päiviä!

   Poista
 7. Tuohan on mainio idea! Oma tunnelma ja jälki tulee hienosti mukaan. Ja tulee värikäs. Ei tarvitse pelätä niitä tummiakaan sävyjä. Rautavaarakin aikoinaan lauloi niistä riepumaton raidoista. Niin totta.
  Kaunis tulppaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkuilo! JOka päivä tulee hypisteltyä kankaita ja pohdittua, mikä on ollut päivän fiilis.

   Poista
 8. Sieviä pieniä ympyröitä.
  Tuo jäätulppaani on ihan mahtava, näillä pakkasilla se säilyykin onneksi kauan, ja voihan sen keväällä nostaa pakastimeen talteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kosotäti. Toivottavasti ensi talvena voin tehdä uusia jääjuttuja, ettei tarttis pakastaa vanhoja : )

   Poista
 9. Tämäpä kiva projekti! Käsinompelu on ihme kyllä välillä tosi kivaa, ei ollenkaan vaivalloista. Hauskoja palloja tulossa! Tuota jääkuutiota pitäisi kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin tuosta käsinompelun mukavuudesta!

   Poista
 10. Oi, jäätulppaani on kaunis idea. Varsinkin lisättynä narulla!

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Onpa hauska ja tuottelias haaste! Nyt vihdoin bongasin nuo tölkitetyt tulppaanisikin, aivan ihana :)

  VastaaPoista
 14. Kiva blokki! Tuosta tulee mukava "kangaskartta" kankaistasi:) Olisi hauska napsaista joka kankaasta kaapissa pieni tilkku ja tehdä niistä tilkkutyö...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!