maanantai 18. syyskuuta 2017

pieni suuri apuväline

Ompelulaneilla @tiukuliina tokaisi, että käytättekö te tällaista? En edes ollut nähnyt moista, joten en käyttänyt. En ollut ainoa, jolle tuote oli uusi.


Se juttu ei ole tämä blokki, vaan tuo huopa-alunen, jonka päällä blokki lepää.
Alustassa on kaksi ohutta ( 2 mm) laukkuhuopaa päällekkäin. Toiseen silitin liimakankaan ja toinen on ihan naturel. Kiinnitin kappaleet toisiinsa keskeltä pysty- ja vaakatasoon menevillä ompeleilla ja reunoista. Reunat olisi tietenkin kiinnittynyt jo pelkästään tuolla reunakantilla, mutta ompelin kuitenkin ihan vaan varmuuden välttämiseksi.
Ja onhan tuo blokkikin kaunis.


Tein alustasta saman kokoisen kuin @tiukuliina oli tehnyt eli 15" x 15". Taipuisuuden vuoksi alusta on helppo pakata mukaan. Ja blokkien palat pysyvät hienosti paikoillaan, kun niitä tuohon sommittelee ja voi kannella huoneesta toiseen. Kun on leikannut blokin palat valmiiksi ja asettelee ne tähän, huomaa helposti, jos on leikannut jonkun palan väärin eikä tule ommelluksi ihan outoja versioita. Ei paljon kannata mietiskellä, vaan äkkiä tekemään tämmöinen suunnittelualusta. 

Perjantaina alusta pääsee ensimmäiselle retkelleen, kun pakkaan sen mukaan Päivölään, Sanna Parankon kurssille. On se jännää niin alustalle kuin minullekin! En ole Päivölässä koskaan ollutkaan. Sinne mahtuu vielä mukaan, jos sinulle iski hillitön himo ommella jengissä. 
Nyt lähdenkin tästä tutkimaan tilkkusilppuja ja hulpioita!Ja viikon Sulo.
Tässä hän harjoittelee kiipeilyä keikkuvalla puunrungolla.
Hyvin menee, jatka vaan!
12 kommenttia:

 1. Harmi että en pääse katsomaan teitä Päivölän.

  VastaaPoista
 2. No tuohan onkin näppärä ja tarpeellinen! Kiva kurssi tulossa varmasti. Upeita kurssitöitä päästään varmasti ihailemaan sitten täällä blogissa. Mukavaa tiistaita sinne ja rapsutukset suloiselle Sulolle :)

  VastaaPoista
 3. Kätevä alusta! Oikein mukavaa kurssiviikonloppua teille. Sulo hymyilee niin salaperäisesti, onko hänellä jekkuja mielessä :o)

  VastaaPoista
 4. Jes, hauska päästä näkemään tuo livenä ja käytössä tuota pikaa!

  VastaaPoista
 5. Kerran jo melkein tein tuollaisen alustan....mutta johonkin se ajatus matkalla hyytyi. Kivalta ja hyödylliseltä se näyttää!

  VastaaPoista
 6. Paljon hienompi kuin yhteen tilkkutyöhön tekemäni pahvinen versio. Sen työn blokeissa oli valtavasti paloja ja piirsin pahviin ruudukon selviytyäkseni asettelusta. Pahvin päällä palat kuitenkin liikkuivat.

  VastaaPoista
 7. Olen myös joskus ajatellut tehdä, mutta enpä ole ajatusta toteuttanut, kiva, kun muistutut, pitääpä tehdä myös:) Mukava ja hauskaa tilkkusilppu viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Kiitos neuvosta! Paljon parempi kuin se mun tarjotin jossa palaset luistelee.

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti alusta oli tyytyväinen ensimmäiseen retkeensä ja uskaltaa vielä uusillekin reissuille!

  VastaaPoista
 10. Voi viikon Suo, miten olet miehekäs!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!