sunnuntai 18. helmikuuta 2018

pyöreitä ja kulmikkaita


Ihan selvästi olen jäänyt koukkuun näihin heksagoneihin. Tämä oli nopea tehdä, koska heksoja ei ommeltu käsin muuten kuin mallineen ympärille. Palaset kiinnityivät taustaan työtä tikatessa. Tämä on seinävaate. Tosi tyhmä sana tuo seinävaate. Onko teidän seinillä vaatteita? Ai ei vai, kannattaisi hankkia, nythän on talvi ja pakkaset paukkuu. 
Joka tapauksessa tämä seinävaate on 40 x 40 cm ja pidän siitä kovasti. Pilkulliset kankaat on aina olleet suosikkeja, samoin raidalliset. Ostan aina kun muistan Love Patchwork and Quilting-lehden, jos vain muistan. Lehden mukana tukee aina jotain kivaa ekstraa, kuten nyt nämä pienet heksagon-mallit ja kangaspalat. Äkkiäkös niistä valmista syntyi!


Saman lehden edellisessä numerossa oli simpukoiden mallineita ja niistä syntyi tyyny. 


Laitoin tyynyyn paksuhkon polyestervanun ja tikkasin kaaria pitkin. Niistä tuli kivan pulleita. Pinta on ommeltu käsin, mutta tikkaukset reteesti koneella. Joku voi tietenkin ajatella, että kyllä olisi pitänyt käsin tikata, kun on muutenkin käsin ommeltu. Mutta siitä viis, näin oli parempi.


Aika hauska sattuma, että molemmissa töissä on hyvin samanlaiset värit. Tein tyynyn ensin, joten heksagonien värit tuli jälkeen päin. Karkkivärejä. Ehkä johtuu karkkilakosta! Täytyy herkutella edes väreillä. 




No kävin minä tänään Studio Makeen ravintolapäivillä ja jo nimestä voi päätellä, mitä siellä tarjottiin. Say With a Cake -kakkuja, marenkeja ja muita herkkuja.



Koska kirjonta on vuoden käsityötekniikka, kokeilin sitä tällä omalla yksinkertaisella tavalla vanhaan astiapyyhkeeseen. Ehkä jossain vaiheessa teen jotain hienoa kirjontaa, mutta ensin näitä yhdellä värillä kokeiluja. Tuo vasemmalla oleva eläin on kesken eli ei ole noin matalaotsainen. En vaan osannut päättää, tuleeko nalle, kissa vai koira. Yritän tehdä päätöksen tässä viikon aikana ja jatkaa pistelyä.

Melkein menin tänään hiihtämään, mutta en sitten jaksanut. Tikkailin valkoisella langalla valkoiselle pohjalle tuohon seinävaatteeseen. Sehän oli melkein kuin olisi valkoisilla hangilla hiihdellyt.

Hyvää hiihtolomaa!
(Jos sinulla sellainen on.)








24 kommenttia:

  1. Virkistäviä värejä ja todella hauskannäköistä kirjontaa! Simpukkamalli näyttää niin kivalta, että houkuttaa kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ensimmäistä kertaa kokeilin tuota simpukkamallia ja hauskalta näyttää.

      Poista
  2. Onpa hieno selitys tuo valkoinen kangas kuin hanki, joten ei tartte hiihtää. Loisto. Käytän sitä tänään! Kivat työt, tuo tyyny varsinkin on mieleeni. Kirjonta sinänsä olisi kivaa osata,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiskuuttaan täytyy jotenkin puolustella! Kirjonnan kanssa on tekemistä, ei suju ihan luonnostaan.

      Poista
  3. Ihanan värikkäät tilkkutyöt ja minullahan on tuo sama lehti, joten pitääkin aloittaa täälläkin noita seinävaatteita tekemään :) Käsin kirjonta kiinnostaa myös kovin, mutta nyt kutsuvat työt. Mukavaa viikkoa sinne ja Sulolle rapsutuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt miellyttää nuo kepeät raikkaat värit. Yhtä raikasta kuin pakkasilma.

      Poista
  4. Aahhh ihania "karkkimaisia" juttuja, tyyny on niiiin herkku ja seinätekstiilissä raikkaat värit ja reunus on nappiin. Hienot kirjonnat!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen ihan ihastunut noihin väreihin, ainakin toistaiseksi. Kirjominen olisi myös kivaa, mutta aika ei kaikkeen kivaan riitä.

      Poista
  5. Ei oo hiihtolomaa paitsi vesijumpasta, siis sitä ei ole ku toisilla on loma, mummoilta taas vietiin tämäkin kuntoilutunti.
    Kivoja postauksia, pari oli jäänyt lukematta ja kuvat katsomatta.
    Kirjonta on niin kivaa ja rauhoittavaa. Mulla pitää kyllä olla kuva minkä teen, en osaa tuolleen inspiroida kuin sä. Se taiteellisuuden jyvänen multa puuttuu.
    Mukavaa talvea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minullakaan ole hiihtolomaa kuin espanjan tunneilta ja omasta opetuksesta. Kirjontaa varten piirsin ensin jänön kuvan paperille ja siitä sitten katsoin mallia.

      Poista
  6. Hiplasim itsekin ko. lehteä, mutta jäi kiireessä ostamatta. Kauniita värejä, kauniisti aseteltu kankaalle. Minä kävin hiihtämässä 10 km, kun ei ollut valkoista kangasta! Ihan mukavaa, vaikka pakkasta oli -14 astetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuorena hiihdin kilpaa ihan innoissani ja olen siitä vanhempanakin pitänyt. Jos vaikka ensi viikonloppuna sitten sivakoisi.

      Poista
  7. Seinävaate-sanaa pohdin myös samalla kun tein tuota haasteellista häätyötä. Sana tuntui hassulta kun sitä mielessä vääntelin mutta en kyllä keksi mikä muukaan se voisi olla. Ehkä tutkimalla asia selviäisi mutta siihen hommaan en nyt rupea;)
    Ja tuo tyyny, se on mun mielestä ihan mahdottoman ihana!!!
    Noita kakkuja katselin jossain muuallakin (insta, face tms.) ja ihailin niitäkin. Jos asuisin lähempänä olisin kyllä lähtenyt näkemään niitä livenä.
    Olet kyllä mahdoton tekemään kaikkea kivaa kuten uusi aluevaltauksesi, kirjonta, kivoja kuvia ovat nämäkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangastaulu, taidan käyttää sitä sanaa. Tyyny on söde, tekeillä toinen samalla mallilla, mutta ihan erilainen. Kirjontaan ajattelin kesällä mökillä panostaa. Jos opettelisi erilaisia pistoja ja keksisi, mihin niitä liittäisi.

      Poista
  8. Kyllä sinun työsi ovat aina hienoja,teet sitten tilkkutöitä tai vaikkapa kirjailuja. Mä tykkään erityisesti tuosta tyynystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Intsu! Kieltämättä tyyny on omastakin mielestä varsin onnistunut.

      Poista
  9. Ihanat värit molemmissa, seinätekstiilissä kuin tyynyssäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anita! Pidän itsekin kovasti noista väreistä.

      Poista
  10. Oi miten hienoja töitä, ihanan värikkäitä! Nyt kun on talvi ja pelkkää valkoista joka paikassa, niin noita värejä kyllä kovasti kaipaa:) Hienoja kirjontoja! Kaunista talvipäivää♥

    VastaaPoista
  11. Ja nyt taas harmittaa, että tuo LPQ-lehti on käytännössä tavoittamattomissa. Sitä oli aikaisemmin täällä Prismassa ja Citymarketissa (jossa käyn aika harvoin), nyt en löydä kummastakaan. Se tuli tilattuna minulle kaksi vuotta, mutta kun yritin uusia tilausta netissä edellisempaan jatkotilaushintaan, ei onnistunut millään, edes asiakaspalvelun avulla. Ei siirtyneet euroni UK:hon, ei sitten millään, lienee Brexit jo totta. Ja nyt sitten jään ilman noita ihania ohjeita ja pikku lahjuksia. Ehkä joudun menemään netistä etsimään ohjeita, sitten kun olen saanut pitkän to-do -listani ommeltua loppuun ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä harmillista! Minä jään myös välillä ilman, jos en muista heti rynnistää Akateemiseen kirjakauppaan. Meillä ei Prismassa ole mitään tilkkulehtiä.

      Poista
    2. Hei, oletko ärrältä käynyt lehteä katsomassa?

      Poista
  12. Tulipa keväisen iloiset tyynyt kauniilla väreillä! Minultakin löytyy noita simpukoita mutta säästän ne johonkin reissuompeluun. Katsoin noita Makeen kakkuja, ne on kyllä aivan upeita. Joskus vielä tilaan sellaisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ovat hyviä reissukäsitöitä! Kaikki maistamani kakut ja muutkin herkut on kyllä olleet taivaallisia! Suosittelen!

      Poista

Kiitos kommentista!