maanantai 23. elokuuta 2021

kun kerran vauhtiin pääsee, ...

..niin kaikenlaista pussukkaa syntyy!


Pieniä kirjekuorien mallisia pussukoita.


Nämä suljetaan vain nyöriä napin ympäri kieputtaen.


Marimekkoa! Olen varmaan ihan syntymästä asti imenyt marimekkoa itseeni. Mummon sisko oli marimekon tehtaalla töissä ja sieltä he saivat ostaa edullisesti hieman epäkurantteja kankaita. Niistä mummo ompeli minulle ja siskolle mekkoja. Unikko on alunperin Maija Isolan vuonna 1965 suunnittelema, mutta Kristiina Isolan 2007 päivittämä printti ja nimikin uusiutui "mini-unikoksi". Aika söpö ja raikas.


Tämä pieni sinisävyinen on kasattu resursseista. Nämä molemmat lähtevät Japaniin ja siksi tähän pieneen laitoin keskelle japanilaisen Fujiwo Ishimoton suunnittelemaa "lepo" kangasta. Ishimoto on suunnitellut marimekolle yli 300 eri kuosia!


Siinä molemmat odottavat matkaan pääsyä.

Aikaisemmin esittelin Kierrätyskeskuksesta ostamistani mattojen näytepaloista pehmusteen eteisen penkille. Samalla reissulla ostin pitkänukkaisia mattojen mallipaloja olevan kansion. Kovan kansiosta repimisen jälkeen kasasin niistä seinälle pienen ryijyn. Tämä on makkarissa ja katselen sitä usein. Pidän tuosta, miten olen nuo palat asetellut. Asettelussa ei ole mitään järkeä.


Tilasin alennusmyynnistä kasvivärjäyskirjan ja sitä noutaessani sattui silmiin erilainen marimekko-opus ja ostin senkin. Taito -lehti on ihan minun suosikki! Siinä on niin paljon mielenkiintoisia juttuja eri kädentaitojen aloilta. Ja kivoja ohjeita. Ja olipas hauska huomata, että tytär oli kuvannut mm. nämä kolttien käsityöperinteestä kertovan jutun kuvat.


Jotenkin elämä muuttuu jännittävämmäksi, kun illat pimenee ja myrsky riuhtoo nurkissa. Kynttilät ovat syttyneet ja muitakin valoja olen jo viritellyt. 
Olen kyllä syksyn lapsi, vaikkakin aika vanha lapsi. Ehkä se on tuo hämäryys ja se, kun iänkaikkinen kesän kirkkaus vihdoinkin himmenee. Olin jo hieman kyllästynyt kesään. Syyssateita en kaipaa päiväsaikaan, mutta satakoon yöllä, jos on tarpeen. 


13 kommenttia:

 1. Kirjekuoripussukat on kivoja! Niissä on nimikirjaimia.....hmmm, niillä on kai joku tarkoitus;) Marmekot mukavasti tikattu:)
  Syksystä tykkään minäkin ja enemmän kuin kuumasta kesästä:) Lämmin kesä vielä menee mutta kuuma, hui, en tykkää yhtään:) Olen joskus lukenut että siitä vuodenajasta tykkää milloin on syntynyt. No pitääkö paikkaansa?? Tai varmaankin pitää kun meitä on kaksi sitä todistamassa;):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietit varmaan, kuinka posti voi mennä perille pelkillä nimikirjaimilla! : D
   Mitäpäs me syksyn lapset, vaikka sataakin kaatamalla.

   Poista
 2. Nyt on todella ollut vauhti päällä! Ryijysi on minusta aivan huikea, karlinlainen design-tuote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ryijy on hauska, pieni ja pirteä, mutta ihan design-tuote?

   Poista
 3. Kirjekuorista tuli tosi hienoja!

  VastaaPoista
 4. Ryijy on hyvän näköinen! Oikein onnistunut asettelu. Myös nuo kirjekuoripussukat on kivoja, Marimekon kuoseista pidän minäkin. Tunnelmallista syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nautitaan nyt pimenevistä illoista joita voi erilaisin tunnelmavaloin piristää. Koko päivän kestävä sadekaan ei ole kummemmin haitannut, kun on sopivat varusteet koiralenkeillä ja työmatkoilla.

   Poista
 5. Näppäriä kirjekuoripussukoita! Minä myös olen elänyt Marikankaiden parissa nuoruudesta asti (olen sen verran vanhempi että en ihan vauvasta asti :)) Äiti myi kankaita ja mummu ompeli. Pirteä ryijy! Olen vissiin se poikkeus joka vahvistaa säännön, kun syksyllä syntyneenä en oikein välitä kylmästä ja pimeästä :( Mutta ainahan voi ommella!

  VastaaPoista
 6. Jopas on ollut pussukkatehdas pyörimässä. Kivoja tuotteita. Lapsena ja nuorena ei ollut varaa Marikuoseihin, aikuisena olen niitä ostellut. Minulla on myös yksi Fujivo Ishimoton suunnittelema kangas, josta olen ommellut pitkän mekon. Minun syntymä ajoittuu vuoden pimeimpään aikaan eli marraskuulle: valoja saa jo ripustaa.

  VastaaPoista
 7. No kyllä oletkin tehnyt vaikka mitä ja todellakin vauhti päällä:)
  Sinulla on niin kivoja ja hauskoja oivalluksia töissäsi, tosi kauniita kaikki ja ryijy on kyllä ihan todellakin desing-tuote!

  VastaaPoista
 8. Ryijysi on upea! Samaa mieltä olen, että Taito-lehti on ihan paras!

  VastaaPoista
 9. Hurja määrä pussukoita valmiina ja kauniita kaikki. Ikinä ei arvaisi, että ryijy on hukkapaloista, se on tyylikäs Ryijyt taitavat olla taas muotia, mikä on kiva asia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!