lauantai 9. lokakuuta 2021

puuta, betonia, tilkkuja ja mosaiikkia

 


Pitkästä aikaa pussukkahommia. Löytyi kivaa maatuska kangasta Marimekon Muija kankaan pariksi ja siitä syntyi Tosi muija -pussukka.


Takapuolella on vain yksi maatuska. Tästä kuvasta näkeekin tikkauksen hyvin.
Jaa, että mikä tuo mosaiikki pussukan alla on?


Kässäkoulussa oli vuorossa mosaiikki. Tämä on ollut semmoinen "olis joskus kiva kokeilla" -juttu ja nyt on kokeiltu. Ystävän kirppikseltä löytämä Ikean iso tarjotin oli juuri sopiva tähän. Halusin tehdä glögitarjoittimen ja siihen sommittelin sopivan kuvan. Tässä vaiheessa mosaiikit on liimattu paikoilleen ja saumausaine on levitetty työhön.


Ylimääräinen saumausaine on pyyhitty pois ja mosaiikit kiillotettu.
Maalasin tarjoitttimen valkoiseksi, tuli raikkaamman näköiseksi. Tervetuloa glögille, kun on sen aika. Tässä kuvassa tarjotin on pallin päällä ja hätätapauksessa sitä voi käyttää pikkupöytänä.
Päällystin myös kukkaruukun. Tilkkuilijana kuvioksi tuli perinteinen tilkkutyökuvio eli tähti. Kohtuullisen hyvin se onnistuin mosaiikeistakin.Putsattuna ja kiillotettuna. Ei ehkä juuri kanervan väreihin sopiva, mutta en pelkkää ruukkua halunnut kuvaan.


Ennen mosaiikkihommia meillä oli betonitöitä. Tein betonilähiön. Viisi eri kokoista kerrostaloa muodostaa Lintulan. Ja nimen mukaisesti useimmissa taloissa on lintu-aiheinen muraali.Talot on maalattu akryyliväreillä, ikkunan piirretty tussilla ja muraalit on serveteistä lakalla seinille kiinnitetty. Lopuksi koko talot on lakattu.


Talojen toisella kapealla seinällä on hieman erilaiset muraalit.


Tänään päästiin työstämään vanerille puupiirros laattaa.
Taltta ei ole ihan omin työkalu, kerran olen kokeillut mökillä ihan oikeita talttoja, kun yritin kaadetun koivun runkoon koristeita tehdä. Taltta hajosi melkein heti ja siihen se homma jäi. Vanerilevy oli huomattavasti pehmeämpää ja homma sujui halpistaltoillakin. Linolevylle tarkoitetun talttasarjan olin ostanut mökille, tarkoituksena, että olisin tehnyt jonkun linokuvion, mutta värjäsin vain niitä villalankoja ja linolevyt jäi kaivertamatta. Taloja syntyi jälleen. Kotona testasin eilen kaivertamalla tuon pienen puukuvioisen laatan. Koska siinä ei ollut pinnalla väriä, en osannut nähdä, että osa laatasta oli liian kohollaan ja niihin kohtiin tuli myös väriä näihin ensimmäisiin kokeiluihin.
Huomenna olisi sitten vuorossa itse painamistyö. Vähän kyllä jännittää, miten saan värit onnistumaan. Ehkä olisi pitänyt tehdä vähän yksinkertaisempi kaiverrus. Pelkkiä viivoja, vaikka # merkki.
23 kommenttia:

 1. Ihania töitä olet taas työstänyt 😍

  VastaaPoista
 2. Kun ihmisellä on mielikuvitusta ja kädentaitoa niin syntyy monenlaista askaretta. Erityisesti muraalitalot viehättävät!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mikäkin pidän tuosta Lintulan kaupunginosasta. Voisin muuttaa sinne.

   Poista
 3. Oi,että minua innoitti tää postaus. Ihana,ihana maatuskapussukka. Tykkään kovasti maatuskoista. Sitten mosaiikkityöt. Aah,kuinka niistä vasta tykkäänkin. Kauniita molemmat Tuo glögilautanen on hieno hirven kuvan kera. On ruukkukin komea. Betonilähiökin niin upea. En ole koskaan tehnyt betonitöitä,vaikka joskus olen niitäkin ajatellut koettaa. Painotöitä sen sijaan kylläkin ja sinulta kyllä uskon sen onnistuvan loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intsu! SInä se vasta inspiraatio lähde oletkin!

   Poista
 4. Kylläpä olet tehnyt monenlaisia käsitöitä. Keksit vielä tilkkuilijan aiheen mosaiikkiin yhdistettynä. Betonityöt ovat minulle vieraita, täytyy joskus kokeilla. Hienoja muraaleja; ne kuuluvat tähän aikaan. Odotan innolla uusia painotöitäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt oli tosiaan vähän laidasta laitaan näitä kädentöitä. Betonista olen aiemmin saanut kukkaruukun aikaiseksi. Harrastelija betoni on kyllä näppärää käyttää.

   Poista
 5. Ihania töitä olet tehnyt! Mosaikkitarjotin ja betonitalot muraaleineen ovat huikeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen tyytyväinen tarjottimeen, kun vielä saisin talvipeiton valmiiksi, niin niistä tulee hyvä pari.

   Poista
 6. Mukavia töitä taas. Toivat iloa ja muisteluksia.
  Kiitos. Edellisessä postauksessa tunnistin kirjepussukoissa
  japanilaista kangasta. Samoja kuvioita huiveissa, joihin
  kääritään pikku lahjoja. - Maatuskat myös mainiot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Maatuskat ovat aina niin kivoja ja niitä voi ihan yhdenkin laittaa johonkin, niin jopa tulee hauska.

   Poista
 7. Voi, kun kivoja töitä! Ihan tulee ikävä omia kässäkouluaikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva seurata sinun postauksiakässäkoulustasi. Teit niin paljon todella hienoja töitä. Erityisesti ne tallukkaat on jääneet mieleen.

   Poista
 8. Monta mukavaa juttua. Tuo kaiverrus kiinnostaa eniten. Minulla on jossain pala linolevyä mutta vielä se on kaivertamatta.
  Nätti tarjotin ja kohta niin tarpeellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin kesäksi saareen linoa ja edullisen kaiverrussetin, mutta tekemättä jäi. Ajattelin, että tuo puukaiverrus on rankkaa, mutta eipäs ollutkaan.

   Poista
 9. Iiks, mitä ihania töitä olet taas tehnyt! Tykkään kaikista :-)

  VastaaPoista
 10. Aivan mahdottoman hienoja töitä teet! Yli-ihana Tosi muija-pussukkakin.

  VastaaPoista
 11. Wau, onpa mielenkiintoinen kurssi!!!
  Mosaiikkityöt on tosi kivoja tehdä ja kauniita käyttää, ja noista betonitaloista oikein innostuin - pitäisiköhän ilmoittautua Opiston betonikurssille (tähän asti en ole kokenut sitä omaksi materiaalikseni...)??
  Muija-kangas on ihanaa, mikä sopisikaan paremmin pariksi kuin maatuskat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonitalot on minunkin mielestä hauskat! Jos tekisi hieman isomman, voisi se olla vaikka ovistoppari.

   Poista
 12. Kaikkea ihanaa samassa postauksessa. Mosaiikkitöitä olisi kyllä kiva kokeilla. Itse olen tehnyt vain munankuorimosaiikkia. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!