maanantai 16. toukokuuta 2022

Kisakallion tilkkumaraton




Virkistävä viikonloppu takana! Urheiluihmiset ainakin tietää, mitä Kisakalliossa tapahtuu, mutta nyt ei oltu perinteisten urheilujen parissa, vaan vetäistiin naisporukassa ompelumaraton. Perjantaista sunnuntaihin.




Tämän maratonin aikana tankattiin todella hyvin nesteytystä unohtamatta! Söin ensimmäistä kertaa särää. Tiedätkö mitä se on?


Tästä kulhosta ei kukaan erehtynyt nappaamaan suuhunsa, sen verran ehdittiin katsoa, että sormet meni johonkin monista karkkikulhoista.

Erittäin iloinen olen siitä, että sain tämän pitkään lojuneen kankaanmaalaus- painamis- ja kirjontatyön kasattua tyynyksi. Päällinen on Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulun tuotoksia vuoden takaa.


Taustakankaana on niin ikään itse painettua valkoista perlaa tms.
Yritin saada merellistä tunnelmaa ja kirjoin lisää elämää kasvien muodossa. Voisihan tämä olla myös akvaario. Tämä kirjominen oli todella kivaa! Ja olen ihan tyytyväinen tähän kokonaisuuteen.



Teemme Syyringin tilkkukillassa peittoja Ukrainan pakolaislapsille. Olen ajatellut tehdä tästä Lori Holtin Farm Girl Vintage 2:sta traktoreita, kuorma-autoja ja lintuja. Ainakin. Traktoreiden ompelussa tai oikeastaan jo osien leikkaamisessa tuli kompuroitua niin paljon, että kahden menopelin jälkeen oli tehtävä lintu. Niitä olen tehnyt aikaisemminkin, mutta silloin pienempiä blokkeja. Nämä ovat 12 tuuman blokkeja. Linnuista selvisin ilman vaikeuksia.


Sen verran oli haastetta traktoreiden kanssa, että monimutkaisemmat kuorma-autot sai jäädä kotihommiksi! Vähänkö nauratti ne kaikki mokat, mitä sain noihin traktoreihin tehdyksi! Jokaisessa traktorissa muitakin eroja kuin väritys.


Ja mitkäs geimit ne olisi, jos ei kakkua olisi tarjolla! Tämän upean ja maistuvan kakun on tehnyt vihtiläinen SBBakery. Ja sen söivät suurella halulla 7 reipasta naista ympäri Suomea ja yksi oli saapunut Saksasta asti. Minulla on ollut pidentynyt talviuni tilkkuilun suhteen. Alkoi jo syksyllä ja tämä viikonloppu herätteli tilkkuiluun. Ommellut kyllä olen, mutta vaatteita ja muuta, mutta en tilkkutöitä. Ehkä tämä tästä. 
Oli ihan superviikonloppu! 


Enimmäkseen olen puuhastellut neulelankojen parissa. Olen joskus kymmenen vuotta sitten aloittanut tällaisen "pistele mitä haluat" työn. Sitä olen välillä tehnyt ilman sitä kuuluisaa punaista lankaa, vaikka sitä hieman tässä työssä on. 


Kesälomaa ja kasvivärjäystä ajatellen tilasin työkaverin kanssa yhteensä 6kg lankaa, 3 kg kummallekin ja 3 eri laatua. (www.chesterwool.com)


Novitan Sukkaboksissa oli langat ja ohjeet Niina Laitisen Tanssivat pisarat -sukkiin. Lanka on Novitan 7 veljestä Nature. Lankaa oli hyvä neuloa ja pinnasta tuli hieman kiiltävä. Jos olisi vielä kiiltävämpi, sukat jalkaan vetäisemällä saisi säihkysääret! Kivasti edes nämä sukat kävelee, omat askeleet jäi viikonloppuna hyvin vähäisiksi, suurin liike jaloilla oli varmaan polkimen painaminen. Tänään sitten köpöttelinkin ne vaaditut 10 tuhatta askelta.
Mukavaa viikkoa!






19 kommenttia:

  1. Maratonin voi näköjään suorittaa myös ommellen! Siihen minäkin voisin osallistua. Kiva värjäys-kirjonta-työ. Linnut ja traktorit ovat hauskoja. Tuo täytekakku on kyllä yliveto. Sain sitä katsoessa makeat naurut. Huh! Nina Laitiselta putkahtelee sukkia tiheää tahtia; sinun sukat ovat kauniit. Lankojen värjäys on mukavaa puuhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän enemmän tällaisista maratooneista, eivät ole niin rankkoja. Kakku oli upea päältä ja herkullinen sisältä, aivan ihana.

      Poista
  2. Ihania töitä olet taas tehnyt! Tuollainen täytekakku saa varmasti veden kielelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni kakku päältä kaunis..., mutta tämä oli herkkua myös sisältä!

      Poista
  3. Mahtava maraton ja varma maaliin pääsy! Akvaario näyttää oikein mukavalta ja kyllä traktorit ovat ihan parasta a-luokkaa. Särän tiedän vaikka en ole saanutkaan. Upea on kakku! Jos kävelee 10 tuhatta askelta 36 asteessa, saako siitä hyvän naisen lisää? Kysyy nimim. Aivan näännyksissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annan sinulle tupla-askeleet tuollaisesta suorituksesta!

      Poista
  4. Olen joskus kävellyt maratonin ja se kyllä kävi jaloille, mutta ompelumaratoni olisi kiva juttu ja saisi vielä noin ihanan näköistä kakkuakin:) Akvaario tyynynpäällinen on tosi hieno ja traktorit ovat niin kivan näköisiä. Hienot sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä suosin ompelumaratoneja, muut saa hoidella ne hikisemmät maratoonit. Akvaario-tyyny näyttää kivalta tuolla parvekkeen sohvalla.

      Poista
  5. Upea kakku, huikea! Varmasti on ollut hieno viikonloppu, aina kannattaa osallistua kun on mahdollisuus vertaistukea tavata. Tämä kommentointi on muuttunut, eli nimettömänä lähtee jos ei huomaa sitä lisätä, ei ei Safarin vika kun mulle kommentoit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, viikonloppu oli kevään paras tapahtuma!

      Poista
  6. Ihana vedenalaismaisematyyny, ihania traktoreita, ihana kakku, ... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pää akvaariotyynyllä sateen ropistessa parvekkeen lasikattoon on aika kiva tunnelma!

      Poista
  7. Voin vain kuvitella kuinka hauskaa on ollut! Tarjoilut ainakin kohdillaan ja kyllä, olen syönyt särää :). T. Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Koko rahan edestä" on mieto ilmaisu tämän reissun hauskuuden määrälle!

      Poista
  8. Siellä oli niin mukavaa, että maratonmuistoja makustelen vieläkin!

    VastaaPoista
  9. Näyttää sinulla olleen aivan ihastuttava viikonloppu. Tuo sinun tyynysi on tosi upea. Siinä on katselemista,paljon silmäniloa. En mä huomaa traktoreissa mitään mokia tai eroavaisuuksia. Sukatkin ovat hyvän näköiset. Voih,tarjoiluja, tuota kakkuakaan ei vois vastustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne traktorit ihan ajokuntoisia ovat, kukin kulkee tavallaan. Viikonloppu oli kyllä erittäin ihana ja tarjoilut myös!

      Poista
  10. Ihan mahtava maratonviikonloppu ollut sulla! Tuo tyyny on kyllä kuin akvaario - kaunis! Hauskoja tilkkublokkeja. Niistä tulee kyllä kivoja peittoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!