perjantai 25. elokuuta 2023

takaisin tilkkuijen pariin


Heissan,

ja terveiset Tilkkuvestivaaleilta! Kävin viime viikonloppuna hakemassa inspiraatiota tilkkuiluun ja kyllä sitä löytyikin.Olen viimeaikoina enimmäkseen neulonut. Sukkia ja muutaman paidan. Ompelu on keskittynyt vaatteisiin, mutta nyt on tilkkukankaat taas levällään ja huiskin haiskin.
 


Kokoan pintaa 2,5 " neliöistä eli valmiina 2", noin 5 cm.
Aivan simppeli työ, mutta kyllä siinäkin voi hieman pieleen mennä.Joskus, kun tämä peitto on valmis, sitä pitää katsoa tietystä suunnasta ja silloin kaikkien esittävien kuvien pitää olla oikein päin. Hieman olen joutunut purkamaan, kun joku kissa on seissyt päällään.


Näin tällaisen hauskan neulepaidan yhtenä päivänä, kun olin menossa töihin. Jos tekee mieli välillä virkata isoäidin neliöitä, niin niistä saa oivat hihat. Sitten ei tarvitse kuin neulo paita ilman hihoja.


Susijengi pelaa Jpanissa mm-kisoissa ja minä voin kannustaa aiheeseen sopivalla jakkaralla. Sammalpallin langat olen värjännyt itse kasveilla, mutta korispalli on t-veljestä. Molemmat tehty tuftaamalla.


Sinunkin iloksi tämä ihana kimppu!

 

10 kommenttia:

 1. Johan on monta pientä tilkkua. Tarkkana saa olla myös sen suhteen, ettei ompele kahta samanlaista vierekkäin. Tuftausta en ole vielä kokeillut, on vasta ajatuksen tasolla. Menetelmällä saa niin kivoja kuvioita aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No muutaman kerran tuli tuokin virhe vastaan, että kaksi samanlaista kangasta sattui vierekkäin.

   Poista
 2. Riemukas peitto tulossa ja korisjakkara on tietysti suosikkini!

  VastaaPoista
 3. Kauan olitkin 'vieraissa käsitöissä'. Arvasin, että nyt on täällä jotain kun olit blogiini kommentoinut. Kiva taas katsoa mitä tilkuista teet. Onkohan jotain ihan uutta tullut tällä saralla. Tämä kommentointi on kyllä haastavaa kun ei millään huoli tuota nimeäni, joskus vaikka luulen että se tulee niin ei tulekaan, siksi kerron, että kommentin kirjoitti: KristiinaS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä kommennoinnista, haastavaa on. Sukat syntyy nopeammin kuin peitto, joten sellaiset seuraavaksi.

   Poista
 4. Ei lähde tilkut ihmisestä, vaikka voisit luulla! Mukavasti nuo järjestyy :)

  VastaaPoista
 5. Hieno peitto tulossa! Ja hauskat jakkarat! Kiva, että olet palannut taas blokkaamaan, olenkin kaivannut mukavia postauksiasi! Mukavaa alkavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Yritän nyt hieman ryhdistäytyä!

   Poista

Kiitos kommentista!