lauantai 2. syyskuuta 2023

painetaan villaisellaJuvan Tilkkubiennaaliin mennessä vietettiin ystävän kanssa yksi päivä ja yö Lahdessa, jotta oltiin heti aamusta paikalla Juvan bussia odottamassa. Käveltiin sinne ja tänne ja osuipa matkalle yksi käsityöliike. 


Sieltä ostin puserolankojen lisäksi näiden sukkien langan, joka on Opalin Vincent van Gogh. Oikein kiva lanka neuloa, luisti hyvin puikoilla. Sukat on aloitettu kärjestä ja tiimalasikantapäät onnistui melko hyvin.


Että tämmöset tällä kertaa! Käsityömarttojen tapaamisessa yksi martta neuloi tällaista oudon näköistä juttua. En kyllä osannut arvata, mikä siinä oli tulossa.Aika hauskat kämmekkäät niistä tuli. Yksi martoista näytti kuvia samanlaisista kämmekkäistä, jotka hän on koristellut kirjoen. Todella hienoja olivatkin. Saattaa olla, että minäkin vielä jotain kirjon tuohon päällispuolelle. Tässä kuvassa väri on oikea, yläpuolella liian hailakka.


Sulo nappasi toisen kämmekkään, hänellä on tapana napata kaikki sukat ja lapaset, jos niitä on saatavilla.

 

8 kommenttia:

 1. Mukavan näköiset sukat. Niin niitä käsityökauppoja osuu matkan varrelle. Nuo kämmekkäät ovat oikein tyylikkäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sukista tuli nätit. Vaikka ei mitenkään etsis käsityökauppaa, niin kyllä sellainen vastustamaton paikka vaan kohdalle osuu!

   Poista
 2. Kiva nimi sukkalangalla:) Kämmekkäät on kyllä jännät. En tiedä ymmärränkö miten ne kiepsautetaan käteen;)
  Ei noita käsityökauppoja aina vastaan tule vaikka sillä silmällä vähän katselisikin:) Reissullamme pääsin poikkeamaan Oulussa PeeKaan kauppaan vihdoinkin. Pari kertaa on ohi ajettu mutta aina sellaiseen aikaan että kauppa ei ole ollut auki. Muoniossa piipahdin lankakauppaan jossa myytiin myös paikallista taidetta ym. Norjan puolella googlailin kangaskauppoja mutta ei vaan osunut kohdalle. Toki kuljimme enimmäkseen seuduilla jossa niitä en edes odottanut olevankaan:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PeeKaa on varmasti vierailun arvoinen paikka! Norja tuntuu olleen viime kesän suosikkikohde tuttavapiirissä!

   Poista
 3. Mistä löytäisi ohjeen tuohon kämmekkääseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en tiedä, onko ohjetta missään, mutta itse tein valokuvan ja seuraavien avaintietojen mukaan: 7-veljestä lanka, 90 s, neulotaan renkaana ja kolme ensimmäistä kerrosta nurin, sitten oikein ja joka toisella kerroksella kavennetaan tasaisin välein. Kun tuo 90 s jaetaan 6 lohkoon, saadaan kavennusten paikka. Kun työ on kaventunut niin, että jäljellä olevasta aukosta saa peukalon mukavasti ulos, on aika tehdä peukalolle pieni "töpö" joustinta 1o1n. Lopuksi ompele keskimmäiset lohkot yhteen.
   Hieman summittaainen ohje, mutta kyllä sinä varmasti onnistut!

   Poista
 4. Tuota kärjestä aloittamista en kyllä osaisi. Kämmekäät näyttää oikein mukavilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se niin vaikeaa ole, miltä saattaa ohjetta lukiessa tuntua.

   Poista

Kiitos kommentista!