sunnuntai 5. marraskuuta 2023

neulontaa, virkkausta ja ompeluhommia

 


Pellavan väriset kirjoneulesukat viimeisen Martta-lehden ohjeilla. Kirjoneulekuvio on 100 vuotta vanha, mutta ei se ikä mitenkään kuvioissa näy!



Pitkästä aikaa farkkurouva on päässyt ompelukoneen ääreen ja saanut vanhoista farkuista kivan olkalaukun.




Tämmöinen mukavan kulmikas veska, johon mahtuu kaikki se mitä tarvitsee. Ja jätän pois aina ne turhat tavarat, jotka eivät laukkuun mahdu. Etupuolella on vetoketjutasku. Oikein jouduin tilaamaan metalliketjut, joita en normaalisti edes käytä. Ne on jotenkin kovia ja raapii käsiä. Semmoinen mielikuva minulla oli, mutta kädet on kyllä ihan kunnossa vielä. Myös laukun sisäänmenovetoketju on metallinen.


Takapuolella on tavallinen avotasku, jossa säilytän kynää. Veska on noin 22 cm korkea ja noin 18 cm leveä. Syvyys hieman alle 5 cm. Laukussa on tukena ohut laukkuhuopa ja vuori on puuvillaa, toisella sivulla avoin tasku.




Tämä on muodikas olanyliveska, semmoinen entisaikojen vyölaukku, jota nykyään käytetään eri tavalla. Kankaana ihanaa artekia. Koska kangas on jo tukevaa, en käyttänyt mitään tukimateriaalia tässä veskassa. Tässä on myös edessä vetoketjullinen sivutasku. Ja vetoketjut muovisia.


Ylhäältä päin näkyy sisustaa ja se, miten hihnat lähtevät takareunasta ihan vyölaukkumaiseen tapaan. Mitat noin 10 x 19 cm ja syvyyttä 4,5 cm.
Molemmat laukut tulee myöhemmin tehtäviksi kurssillani.


Nyt kun ompeluhuoneeni on tupaten täynnä tyttären muuttokuormaa, olen vallan siirtynyt neulelankojen pariin. Sukkia, neulepaitaa ja viimeisin innostus nämä afrikan kukat! Juuri nyt sanon, että tästä on tulossa liivi. Se saattaa myöhemmin muuttua joksikin muuksi. Lankana arwetta ja kolmosen koukku. Näitä on niin kiva tehdä! Yksi pala syntyy sukkelaan ja vaihteluakin on, kun on useampia värejä. Näiden lankojen parissa täytyykin viihtyä melkein jouluun asti. Tytär lähtee huomenna Beniniin ja palaa vähän ennen joulua.














13 kommenttia:

  1. Kivat pikkulaukut ovat aina tarpeen! Afrikankukat sopiikin todella moneen työhön, mielenkiintoista kuulla myöhemmin, mitä niistä lopulta valmistui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on aika paljon pikkulaukkuja, mutta ainahan sitä muutama erilainen joukkoon mahtuu!

      Poista
  2. Sukat ovat kauniit. Ehkä kirjoneuleen 100 vuoden ikä antaa arvokkuutta sukille. Farkkulaukku on tyylikäs, parempi kuin Marimekon laukut. Vyö/olkalaukku on välistä ihan tarpeellinen.
    Tyttäreni virkkasi muutamia vuosia sitten afrikan kukkia ihan jatkuvasti: syntyi monta dinosaurusta ja masussa kasvava pienokainen sai työnimen Dino.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen tykästynyt molempiin laukkuihin. Olen ehkä joskus nähnyt sellaisia dinosauruksia! Ne oli aivan ihania!

      Poista
  3. Molemmat sun laukut on tosi kivoja! Jos olisin lähempänä tulisin sun kurssille oppiin!
    Ja kirjoneulesukat, näyttävät niin kotoisilta, kauniit ovat.
    Virkkaustyöstäni tulisi varmasti kiva liivi mutta voi siitä tulla jotain muutakin kaunista, se nähdään toivottavasti jossain vaiheessa. Herkulliset värit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma! Kurssi on kaksipäiväinen ja eihän se matka nyt mikään mahdottoman pitkä ole! Sinun kaupungista käydään naapuriopistossa töissä. Virkkauksen lopputulos on tosiaan hieman hämärän peitossa, mutta mitään isoa siitä ei tule.

      Poista
  4. Kivat laukut, farkkuinen on oikein kiva. Ja sinäkö se olit kun tuollaisen naamarin kanssa joku vilahti uutiskuvassa kun Raidejokeri ensimatkansa teki!? Ja sukat , ne on kans kauniit. Mä tykkään tuosta aalto-kuviosta, ihan sen takia ostin TiinaKuun yhden sukkaohjeen. Mukavaa marraskuun loppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, laukut on heti päässeet käyttöön. En se minä ollut, en ole ollut tuo naamari päässä kuin tuon kuvaushetken Pasilassa.

      Poista
  5. Niin siis minä täällä kirjoitin anonyymisti kun ei millään huoli nimimerkkiä = KristiinaS.

    VastaaPoista
  6. Hienot veskat ja erityisesti tuo olanyli on tosi tyylikäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija! Hieno kangas vaikuttaa paljon! Artekin huonekalukangas on tyylikäs ja ajaton. Farkusta sama laukku olisi rennomman oloinen.

      Poista
  7. Onpas upeat sukat! Noinkohan pitäisi vielä opetella kuviota... Näppärännäköisiä laukkuja! Käyttöä ja käyttäjiä varmasti löytyy. Afrikankukat on kauniita. Niiden tekeminen on hyvin koukuttavaa kun yhtä tehdessä jo miettii seuraavan värejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoneule sukanvarressa tekee neulomisesta mielenkiintoisemman! Tuo on niin totta tuo afrikankukkien tekeminen. Välillä täytyi kokeilla muistakin langoista!

      Poista

Kiitos kommentista!