keskiviikko 27. helmikuuta 2008

tilkkuilua a´la Ricky Tim


Päivätilkkuilussa tutustuimme tänään Ricky Tim`n tekniikkaan. Teimme konvergentti-ruudukkoja mukana olleista kankaistamme. Minulla kun oli taas noita samoja kankaita mukana, ei työstä millään saanut sellaista upeaa, jossa olisi huikeaa kankaiden hehkua. Ehkä seuraavaan kokeiluun löydän hienot toisiaan korostavat, väreiltään ja kirkkaudeltaan toisiaan tukevat kankaat. Siis tällä tekniikalla saa aivan ihastuttavia töitä, jos on tietynlaiset kankaat. Kun en tiennyt miten tällainen työ toteutetaan, en osannut yhtään ajatella kuinka kankaat pitäisi valita. No nyt tiedän hieman enemmän.


                     Photobucket


Tähän vaiheeseen sain työn tehtyä. Olen tuohon kuvaan asetellut noita vihreitä kankaita, jotta voin hieman mallailla kehyksiä. Toinen vaihtoehto on näin päin.


                     Photobucket


Todellisuudessa tuo vaaleanpunaiselta vaikuttava väri on vihreää. Tämäkin on kaitaletekniikka, jossa ensin valitaan 4 erilaista toisiinsa väreiltään sopivaa kangasta. Ommellaan ja leikataan ja ommellaan ja leikataan. En osaa edes ohjetta kirjoittaa ymmärrettävästi. Kaikkein haastavinta tässä on kankaiden valinta, sillä ei tuo tekniikka niin mutkikas ole, miltä sain sen kuulostamaan. Opettajana meillä oli Ulla ja hän toi nähtäväksi muutaman työn. Ne oli tosi upeita, etenkin itse värjätyistä kankaista tehty. Siinäpä oiva aasinsilta! Menen huomenna kankaanvärjäyskurssille! Jännittävää, mitä saan aikaiseksi kun en ole sellaista ikinä kokeillut. Ihastellut muiden värjättyjä lankoja ja kankaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!