maanantai 23. maaliskuuta 2009

tilkkupäivät


Koska Jyväskylässä oli viikonloppuna tilkkupäivät ja minä olin viikonlopun töissä, pidin itselleni omat tilkkupäivät tai oikeammin illat. Tuhosin niitä kaikkein pienimpiä ja tällä kertaa sinisävyisiä.



Minipaloista sain koottua pitkän (43 cm) ja hoikan kissan. Sen nimi on Tosi Tilkkunen, koska täytteenäkin on pääasiassa kangassilppua. Hännän sisällä on ohut rautalanka, jonka ympärille kieputin vanusuikaletta. Hännän voi vääntää eri asentoihin. Paras asento on kuitenkin vartalon lähellä, sillä silloin kissa pysyy pystyssä.



Kun olin koonnut vartalokappaleet palasista, laitoin taustaksi vanusuikaleita ja tikkasin koneella sitä sun tätä kuvioa. Vanu tasoittaa pinnan, muuten olisi voinut tulla hieman kuhmurainen "nahka".


Sitten on ihan pakko kertoa tosi mukavasta sunnuntaiyllätyksestä. Tytär soitti aamupäivällä ja oli tulossa kahden ruotsalaisen opiskelukaverinsa kanssa kahville! Oli kuulemma jo junassa Pasilan kohdalla. Patistin miehen kahvinkeittoon ja pakastepullan paistoon ja lähdin asemalle vieraita vastaan. Matkalla tosin tuli mieleen aprillipäiväkin, mutta eihän se vielä ole. Perjantaina soitin tyttärelle ja kaiken muun ohessa kyselin, mitä aikoo viikonloppuna tehdä. Ei mitään erityistä oli vastaus. Hyvin sai pidettyä yllätyksenä Suomen vierailun. Hän oli saanut Silja Linelta lahjakortin ja sai ystävänsäkin innostumaan Helsingin risteilystä siitä huolimatta, että Malmöstä on viiden tunnin junamatka Tukholmaan. Harmi, että jouduin lähtemään töihin, mutta kävivät vielä moikkaamassa työpaikalla ennen laivalle menoa. Yllätykset on niin kivoja. Itse yllätin tänään siskoni, joka tuli Suomeen työkurssille muutamaksi viikoksi. Hän oli lähtenyt matkaan eilen illalla ja lentänyt koko yön ja saapui Suomeen iltapäivällä. Yllätykseksi kävin siivoamassa hänen Suomi-kotinsa valmiiksi ja purkamassa huonekalut peitteistä, ettei ensimmäiseksi tarvitse siivota kuukausien nokia ja pölyjä, kun pääsee perille. Hän oli tosi iloinen minun yllätyksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!