tiistai 3. maaliskuuta 2009

tilkkukurssilta


Tilkkukurssilla kokeiltiin valokuvan tulostamista paperille, jolta se silitettiin kankaalle ja tulostamista suoraan kankaalle. Tai oikeammin semmoiselle valmiina ostettaville arkeille, joissa on kangas liimattuna paperiin. Nyt sain käytettyä tuon jälkimmäisen tekniikan tuotoksen pieneen pussukkaan. En oikein keksinyt, mihin muutaman kuvan voisi laittaa. Hieman mietittyäni päätin tehdä Ukolle (siis koirallemme) oman tarvikepussin. Tähän asti hänen tavaransa ovat olleet minun yhdessä pussissa. Nyt kynsisakset, punkkipinsetit, desifiontiaineet yms joita tarvitsee kuljettaa reissussa mukana saivat ihan oman "meikkipussin".



Tämä kuvahan on ollut esillä viime syksynä, kun Ukolta oli leikattu kasvain silmäluomesta. Mielestäni kuva sopii hyvin tähän ensiapulaukun kylkeen.



Toisella puolella Topi-tohtori tutkii onko Ukolla punkkeja. Työn leveys on 20 cm, korkeus 17 cm ja pohja 4 cm.


Viimekerralla aloitimme kurssilla kuukauden blokkia, joka on nimeltään ohdake. Blokit ovat aina samansuuruisia eli 22,8 x 22,8 cm.



Ensimmäisestä versiosta syntyi tällainen ohdake. Ruudut ovat tuuma x tuuma ja ne ommellaan koneella. Valmis ohdake kiinnitetään käsin pohjakankaaseen. Lisäksi pohjaan ommellaan käsin varsi ja siitä lähtevät lehdet blokin reunoihin.



Ihastuin blokkiin siinä määrin, että tein kotona lisää. Jouduin vaihtamaan ohdakkeeseen toisen vätin, koska tuota ensimmäistä ei olisi riittänyt neljään ohdakkeeseen. Sitten kun kaikki neljä blokkia ovat valmiit, teen niistä joko pienen pöytäliinan tai seinätaulun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!