tiistai 10. marraskuuta 2009

messuostosten innoittamana


Helsingin messut tuli koluttua perjantaina. Aika väsynyt olin, kun kotiin pääsin. Jalka ei ole tottunut vielä tuommoisiin koko päivän kävelysessioihin, joten sekin illalla hieman muistutti itsestään.  Kankaita ostin, tietenkin ja ihania nappeja. Niitä täytyy olla varastossa vaikka ihan katselemista varten. Pienet punaiset ovat puunappeja ja värjätty kasviväreillä.



Paras ostos on ehdottomasti Ineke Berlynin kirja The Quilted Object.



Kirjasta sain oitis inspiraation pienen muistikirjan päällystämiseen. Minulla on ollut jo vuosikausia laukussa pieni kirja, johon kirjoitan kaikenmaailman muistettavia asioita; jonkun suosittelema hyvä kirja, tärkeä osoite, mielenkiintoinen kauppa, matkoilla lentojen aikataulut, mitä kenellekin olen antanut joululahjaksi minäkin vuonna, hauska kuulemani lausahdus ja mitä milloinkin. Edellisen marimekon kirjan täytyttyä ostin pikaisesti uuden. Se vaan ei koskaan ole tyntunut "omalta". Mutta nyt tuntuu!



Kiinnitin liimaharsolla punasävyisiä kankaita vanulevylle. Lisäsin joukkoon villalankaa, polvikenauhaa, vihreätä säkkikangasta,tylliä, pitsiä, muita kankaanpalasia ja nauhoja. Kiinnitin hörsellöt vapaalla konetikkauksella ja muutamilla koristeompeleilla. Kirja on 16 x 11 cm.



Nyt muistikirja tuntuu paljon mukavammalta kädessä. Alkuperäiset pahvikannet oli jotenkin liukkaat ja kylmät. Villalanka-kukkanen on pehmeä.



Oikean puoleinen sydän on tarranauhan pehmeää puolta. Kunhan löydän sitä koukkupuolta, niin laitan vielä sulkemisjutun. Välillä kirjan välissä on lehdistä leikattuja kuvia tai muita tärkeitä irtopapereita ja ne helposti katoavat kassin pohjalle jollei kirja pysy kiinni (kovassakin menossa).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!