sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Syyringin lauantaikurssilla...


tuli opittua paljon uutta ja kiehtovaa.


Eilen syyrinkiläisillä eli meidän killalla, oli tapahtumapäivä jossain marttalassa. En oikein tiedä missä kaupunginosassa se marttala sijaitsi, mutta perille löysin sopivan kadunnimen, Kangaspellontie, houkuttelemana. Ihan mielettömän antoisa ja mukava päivä. Ihanien ihmisten kanssa kiinnostavia kokeiluja, ideoita ja vinkkejä, hyvää ruokaa ja herkullista pullaa! Tuommoiset päivät sopivat minulle tosi hyvin.


Ohjaajana ja ideoiden jakajana toimi Ritva Ljungqvist. Kaikki taisivat innostua kankaan manipuloinnista, joka vei ainakin minut ihan mukaansa. Ritvalla oli vaikka minkälaisia malleja mukana ja koneet surisivat joka pöydällä. Ajattelemattomana ihmisenä en huomannut kysyä Ritvalta lupaa laittaa tänne kuvia hänen mallitilkuistaan, joten täytyy tyytyä vain omiin kokeiluihin.Alimmat neliöt ovat 3 x 3" eli aika pieniä. Olen jo aika kauan ajatellut joskus tekeväni jonkin valkean seinätekstiilin, mutta sekin on jäänyt vain ajtuksen tasolle. Ehkä näistä manipulaatioista inspiroituneena väsään jonkun, vaikka edes pienen työn. Ihan puhtaan valkoinen ei houkuttele, joten täytyy keittää teetä : )


Yksi manipulaatioista oli kahden sileän kankaan väliin toisesta kankaasta tehty rypytys. Ritva vinkkasi, että voisitte kokeilla vaikka niihin pussukoihin tällaista. Minä kokeilin heti.Rypytysjuttu on kiva, mutta muuten en koko höskästä pidä. Väärän kokoinen, eikä nuo kankaatkan oikein ole "minua". En ole tuollainen ruusu- ja perhosihminen. Pidän enemmän graafisista kuvioista. Mutta siitä täytyy nostaa hattua itselle, että sentään olen yrittänyt "maistaa" rohkeasti muitakin kankaita kuin niitä "ihana, tätä mä haluan"-kankaita. Soile tosin sanoi, että minun on pakko tehdä toinen samanlainen, jossa vetoketju ei näy, vaan se on kiinnitetty alemmas.  Ja kai sen pitäis olla pidempikin, semmoinen iltalaukkumittainen. Ehkä teenkin, ei voi tietää.Ei tämä kangas rumaa ole, mutta jostain syystä vierastan tuollaisia.


Kaiken muun hauskan lisäksi meillä oli mahdollisuus ostaa hieman kankaita. Tältä epäviralliselta tilkkutorilta valitsin kuusi kangasta. Ja aika hullua, että kaksi niistä on ihan selkeitä keltasia ja toinen vielä ruusukangasta! Kuvittelin tekeväni niistä pääsiäisliinan tai jotain, mutta käyhän ne meikkipussin vuoriksikin. Noista kelta-oransseista ja sinisävyisestä pidän erityisen paljon, mutta mustapohjainen on taas kokeilua ja siedätystä. Keltaisen kanssa alan olla jo melko sinut jos mukana on oranssia. Eli siedätyshoito on auttanut.


Suuret kiitokset Lealle kurssipaikan järkkäämisestä, Ritvalle hienoista ideoista ja hyvästä ohjauksesta, Tiinalle koko projektin hoitamisesta (ja kivasta autoajelusta) ja kaikille nimeltä mainitsemattomille ystäville hyvästä ja inspiroivasta seurasta! Päivä oli niin hyvä kuin se vain voi olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!