sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

vielähän sitä ehtii


Enpä tässä ole muistanut toivotella teille parasta Pääsiäistä, mutta vielähän on yksi kokonainen Pääsiäispäivä jäljellä, joten hyvin ehdin vielä. En oikein muistanut lähetellä Pääsiäiskorttejakaan, vaikka muutaman jopa tein. Eli muisti on mennyt.



Tämän kassin tein viimekesänä aurinkovärjäämästäni kankaasta ja siitä jäi hieman valmiiksi tikattuja suikaleita. Yhdistelin niitä kolmipistosiksakilla yhtenäiseksi pinnaksi ja leikkelin ne sitten 3,5  x 3,5" kokoisiksi neliöiksi. Siksakkia reunoihin ja niistä syntyi lasin/mukin alustoja.



Jossain kohdin eri suikaleiden tikkaukset osuivat kohdakkain.



Aikaa sitten sain äidiltäni hänen siskonsa nuorena neitona tekemän pöytäliinan. Tätini oli siihen kirjonut muutamia erilaisia kukkasia. Liina ei oikein ollut enää käyttökelponen monien kahviläiskien ja sotkujen jälkeen ja sainkin sen silputtavaksi. Äiti pyysi, että tekisin hänelle vaikka kortin yhdestä kukkasesta, muistoksi vuosia sitten kuolleesta siskostaan. En tietenkään tehnyt korttia, kun kerran pyydettiin, vaan tein kahdesta kukasta pienen pöytäliinan.



Kuvasta ei taida näkyä, että pohja on yhdistetty kahdesta kukkapalasta. Liinassa kukkia oli aika harvassa. Reunapitsit ovat äidiltä saadun tyynyliinan pitsit. Senkin sain silputtavaksi, kun kangas oli ihan rämä. Laitoin liinaan ohuen huovan ja tikkasin koukeroita. (Ihanaa terapiatikkausta!) Kävin tänään äidillä ja vein liinan hänelle. Oli oikein tyytyväinen ja johonkin piirongin kulmalle hän sen laittoi. Liinan koko on 22 x 36 cm.


Ja lopuksi;


 Ihan Parasta Pääsiäisen jatkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!