torstai 29. tammikuuta 2015

Sekava tapaus

Tämä Sekava tapaus on todella sekava.


Exuberant Color-blogissa olen katsellut sen sivupalkissa olevaa suikaletyötä jo jonkin aikaa. Jotenkin se kiehtoi päivä päivältä enemmän. Tämä Wanda S. Hansonin työ oli kooltaan noin 30" x 30", mutta minä halusin isomman ja kauniimman. Toisessa onnistuin, toisesta en menisi sanomaan samaa. 
Oma silppu- ja suikalekasa alkoi olla niissä mitoissa, että niitä pitäisi käyttää johonkin ja tämä jämäpalatyö olisi just hyvä. Mieliala oli sopiva sekavalle työlle ja siitä se lähti. Olin hieman kuumeessa. Iltaisin vielä luin aika sekavaa kirjaa, että pysyin tunnelmassa. Daniil Harmsin Sattumia. Jos on jollekin tuttu. Kirja tuki hyvin tätä sekamelskaa. Ja lukemisen jälkeen tunsin oloni todellakin oudon levottomaksi.





En miettinyt miten värit sattuisi vierekkäin, sopiiko vai ei. Tuleeko niille tappelu vai avioliitto. Ihan sama, tappelu peitossa olisi melko mielenkiintoinen. Iloiten surauttelin saumoja toinen toisensa perään. Välillä suoristelin syntyneet blokit. Ja taas jatkettiin. Annoin vaan mennä. Todella terapeuttista. Taustalla soi Gladys Knight and The Pips. Midnight Train to Georgia antoi sopivasti vauhtia.



Vuorikankaaksi laitoin vaaleaa keltaista, jossa jotain punertavia pikkuisia kukkia. Ei ihan minun näköistä kangasta, mutta tässä se on paikallaan hyvänä kontrastina toisen puolen rytmeille. Eihän se kangas oikein riittänyt ja siksi yhteen kulmaan tuli aurinkoista oranssia. Samaan kulmaan laitoin pienen nimilapun perustiedoilla eli työn nimi Sekava tapaus ja tekijän nimi sekä vuosiluku. Tikkaus on tiheää kuin paraskin kuusimetsä. Näin tieheään en ole koskaan peittoa tikannut. Välissä bambuvanu. Suoraa tai suorahkoa oli sinänsä helppo tikata, mutta kääntymisiä oli aika paljon. Tikkasin peiton kahtena kappaleena ja lopuksi yhdistin puoliskot etupuolelta koneella ja vuorin käsin ommellen. Reunuksen kiinnitin etupuolelle koneella, taitto takapuolelle  ja siellä kiinnitys käsin ommellen. Semmoisena rauhoittavana ja meditatiivisena osiona. Jos teen koskaan samanlaista, hoidan hommat hieman toisin.



Peitto on vain kuvausta varten tuossa sängyllä. Oikeasti se ei saa jäädä siihen, kaappi on ehkä hyvä paikka toistaiseksi. Koko on 59" x 67" eli 150 cm x170cm. Hyvä koko torkahteluun. Ainoa huono puoli on, että näkee varmaan aika sekavia unia tuon alla. Ja onko se sittenkään huono puoli, tuskin. Sekavat unet ovat hyviä ja mielenkiintoisia. Joka tapauksessa pidän tästä työstä kovasti. Ehkä se kuvastaa minun sielun- ja mielenmaisemaa. Jos meillä olisi paljon sänkyjä, antaisin Sekavan tapauksen olla jonkun sängyn päällä, mutta kun tilanne on tämä mikä on, niin kaappiin joutuu hän

Olenkin ollut sairauslomalla, koska sain ihan kamalan flunssan. Törkeetä, että aikuinen ihminen voi sillä tavalla saada jonkun hiton lasten räkätaudin. Aivastelua, pärskimistä ja kompastelua päivästä toiseen. Hävettää tunnustaakin. Nyt olen jo paremmassa kunnossa.


PS. Lisäsin tämän ulkona luonnonvalossa otetun kuvan perjantaina 29.1


Hyvää viikonloppua! Sehän alkaa jo huomenna!!!!!








34 kommenttia:

  1. Ooh, ihana! Lempiväriäni värikästä! Ota nyt hänet välillä kaapista ilahduttamaan ihmisten silmiä. Tuo kiltailtaan ainakin! Ja miksi flunssassa on kompastelua? Terv nimim flunssainen muttei kompasteleva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos aivastaa vaikka 20 kertaa peräkkäin ja kävelee samalla, melko varmasti kompastelee. Autoa ajaessa sama juttu on hieman pahempi.

      Poista
  2. Ei paha. Saattaisin laittaa ruskean huoneen sohvalle iloa jakamaan. Olisi aika komea vajan ikkunaverhonakin. Ihan liian hieno tosin. Se olisi oikein upea jonkin tukala-ankean vanhainkodin seinällä!
    Pikaista paranemista.

    VastaaPoista
  3. Tykkäsin tästä sekopään lailla, ihana peitto! Ei tämmöstä saa kaappiin laittaa, pistä vaikka seinälle tai sohvalle kalustamaan kotia. Kivaa viikonvaihdetta sinnekin.

    VastaaPoista
  4. Upea, sopii sinisiin verhoihin!

    VastaaPoista
  5. No nyt annoit värien mennä. Iloinen lopputulos. Jotenkin vähän sellaista Väli-Amerikan tunnelmaa tarttui peittoosi.

    VastaaPoista
  6. Peittohan on jo paikkansa löytänyt, näyttää upealta tuossa sängyn päällä. Ei saa piilottaa kaappiin. Annoitpa hienon vinkin ison peiton tikkaamiseen, tuli vaan meikäläiselle vähän myöhään. Mulla edelleenkiin oottelee iso peitto tikkauksia pintaansa, odottelun syynä se iso koko ja aloittamisen pelko.

    VastaaPoista
  7. Ei kaappiin!!
    Sekopäisen ihana ja reipas peittonen.

    VastaaPoista
  8. Ihana väripläjäys! Mummu olis sanonu riemunkirjavaksi ja sitähän se on: riemullisen värikäs. Todellista tilkkuterapiaa. Tulet huomaamaan ettei se kaapissa viihdy. Kai jämäpaloissasi sentään huomas jotain vähenemistä?

    VastaaPoista
  9. Ei mihinkään kaappiin tätä peittoa vaan aktiiviseen käyttöön. Väripläjäykset ovat aina iloa tuovia!!!
    Nyt vain peiton alle köllimään ja hoitamaan flunssaa. Itse olen nyt potenut sitä viikon saikulla - elämä voittaa jossakin vaiheessa :)

    VastaaPoista
  10. Todella kaunis peitto ja muutkin työt täällä. Aivan ihastuttavia käsitöitä, kiitos kun poikkesit, niin löysin tänne :) Tervetuloa toistekkin.

    VastaaPoista
  11. Jopas on sekameteliä kerrakseen:) Kaunis se on mutt ihmettelen miten kummassa tuollaisia pieniä soiroja ja paloja voi yleensä ommella yhteen. Hyvä ku normi saumavara pysyy koneen paininjalan alla ku jotain satun ompelemaan. Kyll oot taitava.

    VastaaPoista
  12. Kyllä minäkin tästä tykkään:) Kaikki ovat jo edellä niin kovasti kehuneet että sanoja jäänyt enää mulle. Ja kiitos samalla ideavinkistä;)

    VastaaPoista
  13. Jämäpaloista saa kyllä hienoa jälkeä! Piristävän värikästä!

    VastaaPoista
  14. Aivaaan ihana peitto! Et laita sitä kaappiin piiloon, vaan jätä sen näytille! Tämähän on suorastaan ilostuttaja väreillään, kiva tikkaus vinkki:)
    Paranemisia ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Perjantain huippuihana piristys! Ja kaappiin kätkeminen kielletty! Tuohan on oikeaa väriterapiaa. Toivottavasti pysyt jo tolpillasi.

    VastaaPoista
  16. Hienosti onnistunut sekamelska! :)

    VastaaPoista
  17. Ei saa kaappiin piilottaa noi hienoa peittoa!

    VastaaPoista
  18. Virkistävän värikäs tapaus. En piilottaisi noin upeaa työtä kaappiin. Pikaista paranemista taudin kourista.

    VastaaPoista
  19. Kyllä se on vaan minunkin lemppari, tälläinen sekalainen.

    VastaaPoista
  20. Se ei ole sekava, vaan kaunis värikäs ja muistuttaa intiaanipeittoa!

    VastaaPoista
  21. OOH, henkeäsalpaavan upea!!! Mulla tulee Lapin puvut mieleen tuosta. Ihanuudelle kaappi on kyllä aivan väärä paikka :( Toipumisia <3

    VastaaPoista
  22. Jepp jepp she did´t again! Hyper super ihana, pakko pitää framilla!!!

    VastaaPoista
  23. Kertakaikkisen ihana pinta! Väriä on niin pieninä soiroina, että mun silmään lopputulos on Rauhallinen!! Oiskohan tässä mulle seuraava peittomalli :D

    VastaaPoista
  24. Kertakaikkisen ihana pinta! Väriä on niin pieninä soiroina, että mun silmään lopputulos on Rauhallinen!! Oiskohan tässä mulle seuraava peittomalli :D

    VastaaPoista
  25. On kyllä niin mahtava hieno peitto. Aivan upea. Nuo värit kertakaikkiaan vie mukaansa ja parasta on juuri tuo miten heittäytyy tekemään, viis sommitteluista, kyllä kädet ja ompelukone vie. Olen niin tykästynyt tähän, että aion nyt kyllä varastaa idean joskus tehtävien joukkoon.

    VastaaPoista
  26. Tykkään niin paljon tästä peitosta. Ihana oli tunnistaa kankaita joita itselläkin on ja mikä työ tässä on. Et kyllä laita kaappiin tätä sekamelskaa kuten itse sanoit vaikka minusta tää on kauneimpia ja iloisempia peittoja joita olen nähnyt.

    VastaaPoista
  27. Voi herttinen sentään miten upea työ. Tykkään tosi paljon ja jos tuo on sekava,niin sitten mun mieli taitaa olla aina sellainen:D Kyllä sä olet taitava,noin vain sit ommella hurautit ja kuumeessa!

    VastaaPoista
  28. Hiano. Peikko mietti, että tuasta voisi leikata takin. Tulisi erilainen. Se on tiätty erilainen peittonakin :)

    VastaaPoista
  29. Todella hieno ja väriä riittää näin harmaana kautena!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!