maanantai 25. toukokuuta 2015

kukkarolle koti ja loputonta laukkuilua

Kukkaroarvonta on suoritettu ja onnettarena toimi jälleen mies. Hän on oikein hyvä siinä. Antoi minulle nostamansa lapun ja lähti hakemaan autoa korjaamolta. Tytär valitsi turkoosilla pohjalla olevat kukkaset ja oikein oli arvattu useamman kerran. Lauralla taisi olla myös Kettunen mielessä, mutta kun ei kortit mahdu, niin ei sitten. Onni potkaisi tällä kertaa Askartelin itte-blogin Kirstiä. Ei onneksi kovin lujaa, ihan pieni kukkaro täältä lähtee Kirstille, kun saan osoitteen ja sen, minkä hän noista jäljellä olevista haluaa. Eli ruskea kansansatu, ruskea kettu (ei mahdu kortit) tai vaaleanturkoosi perhonen.  
Onnittelut Kirstille! Ja kiitokset kaikille hyviä arvauksia laittaneille. 

Olen innokkaasti katsonut Taimitarhan vointia ja kysellyt, tarvitaanko vettä, lannoitetta vai mitä haluatte. Kaikki taimet ovat oikein tyytyväisiä ja voivat hyvin. Siinä taimitarkkailun välissä olen ommellut muutaman laukun. Malli sama kuin muissa viimeaikaisissa laukuissa on ollut.


Turkoosi-pinkki-violetti olivat väritoiveet ja eiköhän niitä tästä laukusta löydy. 



Toisella puolella on hieman erilaista. Pidän tuosta vasemmalla reunalla olevasta ruotsalaisesta oliosta. Se on oikeasti asunut Ruotsissa ja tullut tyttären muuttokourmassa Suomeen. Sille voi aina nähdessä huikata: Hej lilla Tumme! 


Kaatuneesta laukusta näkee sivukappaleen tikkauksia hyvin. 


Seuraava laukku onkin aivan eri värimaailmasta. Sinapinväristä, vihreää ja muita luonnonläheisiä värejä. Kuten eim. halkopinoa.


Kuinka ollakaan, varastoistani löytyi sopivan värinen pallero vetskarinauhan päähän killumaan. Joskus, jos ei olisi mitään tekemistä, voisi ihan vaan istua alas ja käydä läpi kaikki ompeluhuoneen purkit ja purnukat. Voisi löytyä paljon unohtuneita aarteita.


Samoja kankaita hieman eri järjestyksessä.


Pohjan ja sivut tein samasta kankaasta. Tikkasin ympyröitä niin paljon, että melkein alkoi pyörryttää. Jos on liikaa karusellissa, siitä tulee huono olo. Aina, jos meinasi niin käydä, menin katsomaan Taimitarhaa. Muuten, aika hieno sattuma, että se ei ole mikä tahansa matkalaukku, missä minun taimet kasvaa, vaan ompelukoneen säilytyslaukku! Matkaompelukoneen! Niin hienoa. Minulle ei tullut mieleenkään tuollainen mahdollisuus. Mutta kun melko moni siitä tuolla kommenteissa mainitsi , samoin instagramissa, niin alkoi minunkin muistista löytyä hataria kuvia, että lapsena ollessa olen nähnyt tätini vaatekaapissa samanlaisen laukun.  No niin, mutta mielestäni tikkaukset ovat erittäin onnistuneet.


Ukko-koira odottaa, että sille avattais ovi. Huomenna vien hänet Viikin pieneläinsairaalaan. Ukolla on kasvain vatsassa ja siksi tuosta mahanalustasta puuttuu karvat. Ukko on ollut jo ultraäänessä, mutta humenna otetaan ohutneulanäytteet. Voi pientä.

Tuolla yhdessä blogissa aina kerrotaan, mitä kaikkea ihanaa herkkua hänen tytär on tehnyt! Me oltiin eilen meidän tyttären ja hänen avomiehensä tupaa tarkastamassa ja siellä oli aivan ihania herkkuja pöytä täynnä. Laura on todella hyvä leipuri! Tullut mummoonsa. Otin kuvia kännykällä, mutta niitä ei ole missään. Kyllä ihan raivostuttaa! Jos näette niiden kuvien leijailevan tuolla jossain, niin  katsokaa ja ihastelkaa! 
Jos tekstissä on poikkeuksellisen paljon puuttuvia kirjaimia, se johtuu siitä, että kaadoin hienoa sokeria näppikseen ja jotkut kirjaimet tulivat hieman jäykiksi. Ehkä tämä rakkine sai sokeritaudin. Voisin murentaa pari miehen diabetespilleriä ja siroitella ne sokerin perään.  

Iloiset kiitokset kommenteistanne! Luen niitä usein iltasaduksi itselleni.
Kesä on melkein jo täällä!

26 kommenttia:

  1. Kyllä on taasen niin kivan näköisi laukkuja, niin kevää ja kesän värisiä!
    Ihastellaan ja katsottan jos kuvia tänne asti leijuu:)
    Voi Ukkoa, toivottavasti kaikki menee hyvin.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut kukkaron voittajalle!
    Taas oot tehnyt hienot laukut. Rapsutuksia Ukolle koitoksen jälkeen, paljon.

    VastaaPoista
  3. Onnea voittajalle näin alkuun! Ihanat laukut ja en voi kun ihailla noita taidokkaita koristetikkauksia. Voi koira poloista, toivottavasti saa hyvää hoitoa ja paranee, rapsutuksia täältä etänä :)

    VastaaPoista
  4. Onnea voittajalle!
    Laukut on jälleen kerran kivoja varsinkin ylimmäinen.

    VastaaPoista
  5. Paljon taas asiaa postauksessasi: Ukon kuulumiset huolestuttavia, mutta nauruun päättyi tämäkin luenta, kun niska kenossa taivaalta kuviasi metsästin ja sitten vielä koneesi sokeritauti siihen päälle :D:D:D Eihän tästä voi kuin tulla hyvälle tuulelle :)

    VastaaPoista
  6. Nauraessa unohtui kehua laukkujasi: tosi kivan näköisiä! Ihan itsekö olet mallin kehitellyt tuotekehityslaboratoriossasi?

    VastaaPoista
  7. Ihanaa, kun onni potkas jälleen, kiitos. On niin ihanan pirtsakan kauniit laukut. Voi Ukkoa, toivotaan että kaikki käy hyvin. Silityksiä täältä ♥

    VastaaPoista
  8. Kyl on kivan näköiset laukut. Jos heittäisit kuumat kahvit perään, niin sulais ne sokerit :)

    VastaaPoista
  9. Hienot olivat väskyt ja ihanat värit. Onnea Kirsille. Voi koiruutta, toivottavasti ei ole pahalaatuinen kasvi ja kaikki menee hyvin. Suloinen oli tuo ilme ja kaikki.

    Komppaan Amaliaa:)

    VastaaPoista
  10. Kyllä oli upea tuo pinkki-turkoosi laukku! Melkein hain käsilaukusta aurinkolasit, että pystyin sitä katselemaan häikäistymättä. Silmiä kun siristin niin pärjäsin ilman.

    Vai miehelle iltasatuna?! Kuulostavatko nämä meidän kommentit satuilulta vai ovatko niin yksitoikkoisia, että tulee uni? Vai niin värikkäitä, että tulevat hauskasti yöllä uniin? Tämä jäi kovasti kiinnostamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvällä mielellä on kiva käydä nukkumaan : )

      Poista
  11. Onnea voittajalle!
    Tosi raikkaita laukkuja, malli on NIIN mukava!
    Toivotaan Ukolle onnea matkaan!

    VastaaPoista
  12. Hyvin koulutettu koira ei taluttajaa tarvitse vaan kantaa itse hihnan ;D Noin meilläkin mentiin. Toivottavasti Ukolla ei ole mitään epämiellyttävää. Pirtsakoita kasseja.

    VastaaPoista
  13. Onnea kukkaro-Kirstille. Laukut ovat taas oikein hienost onnistuneita ja kauniita, tykkään etenkin tuosta keltaisesta, koska se on niin kesäinen. Voi pikku-Ukkoa, toivottavasti vaiva hoituu.

    VastaaPoista
  14. Tuo ruotsalainen pääjalkanen näyttää ihan perunalta! Hyvin se kuitenkin laukkuun sopii! Tsemppiä Ukolle!

    VastaaPoista
  15. Ukolle peukkuja pitelen. Taitaa just olla tutkimuksessa.
    Tuo on tosi kivan mallinen laukku.

    VastaaPoista
  16. Kiitos ja kukkaro oli ihana ja niin soppelin kokonen harvemmin käytössä oleville muovikorteille:)

    VastaaPoista
  17. Hei Marle! Voi Ukkoa, toivottavast toipuu pian. Nama laukut ovat tosi ihanat! Hieno malli ja haluaisin tehda itsekin tuollaisen. Sun matkalaukku vihannestarha on upea! x Teje

    VastaaPoista
  18. Hienoja laukkuja, niin pirteitä ja aurinkoisia, ihan niin kuin tarinasikin, täällä on aina mukava käydä lueskelemassa kuulumisiasi :) Ukolle terkut, hyvin se menee!
    Matkalaukkuidea edellisessä postauksessa on kyllä huikean hieno!

    VastaaPoista
  19. Onnea kukkaron voittajalle! Niin hienot laukut - taas. Ihana katsoa kun joku osaa ja lukea kun jutut on hauskoja. Tähyilen täällä niitä kakkukuvia, jos näkyy pilvenhattaroiden välissä... Toivottavasti Ukko pärjää hyvin.

    VastaaPoista
  20. Niin nättejä ovat nämä laukkusi. Varsinkin tuo keltainen on ihan huippu. Voi Ukkoo, toivottavasti kaikki menee hyvin lekurissa.

    VastaaPoista
  21. Koeralle pöö peikolta ja vähän rapsutusta kanssa.

    VastaaPoista
  22. Oi, ihanan värikkäitä laukkuja.
    Ukolle paljon rapsutuksia ja hyvää hoitoa !

    VastaaPoista
  23. Nice post, things explained in details. Thank You.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!