maanantai 13. kesäkuuta 2016

Minun nimi on....Sulo!..."hän hymyilee kuin lapsi ja hänen hampaansa helminauhan muodostaa"... (J. Leskinen)
Oikeasti hyvin viilatun pistinrivin.

Paljon hyviä nimiä oli tarjolla, mutta vain yksi osui oikeaan! Koska Unelmaullakko -blogin Maarit oli ainoa Suloa arvannut, ei tarvinnut sen kummenmmin voittajaa oikein arvanneiden joukosta arpoa. Joku kyllä sanoi suloiseksi, mutta se ei riittänyt.


Olin luvannut myös väärin arvanneiden keksen arpoa palkinnon ja värkkäsin pieniä lappusia nimineen ja taittelin ne. Sekoittelin ja levitin Sulon eteen lattialle. Aikansa niitä haisteltuaan, hän nappasi suuhunsa yhden. 


Kaivoin sen hammasviidakosta ja


hieman kostuneessa lapussa luki Neulanviemää ja nimiarvaus Aksu.

Parhaimmat onnittelut Maaritille ja Neulanviemää-blogin Minnalle. Laitattehan sähköpostitse nimi- ja osoitetiedot osoitteeseen marletekee @ gmail.com
Ei mitään paniikkia, palkinnot vielä leijuvat ajatuksen tasolla.Jokunen aika sitten tein Sulolle pienen peiton. Joku blokkihan tämän pohjana on, mutta en muista mistä sen nappasin. Värit valkkaantui suikalekopasta onkimalla, joten ei mikään harmooninen kokonaisuus. Ehkä ei kovin pitkäikäinenkään. Jotenkin tuo Sulo on kamalan toiminnallinen hereillä ollessaan (= riiviö). Jos ei pure meidän nilkkoja, tuolin jalkoja tai omia jalkojaan, niin aina siellä hamapaiden välissä jotain on. No itsehän toivoin aktiivista koiraa, en mitään perässä hinattavaa.


Peiton tikkasin vapaalla konetikkauksella.
Jotenkin tuntuu, että oleko minä tämän peiton jo esitellyt? No jos olen, niin tämä on sitten toinen näyttö. Ei sen kummempaa.


Lauantaina mentiin mökille oikein vuorobaatilla, kun oli sen verran myrskyisää eikä haluttu Suloa heti ensimmäisellä venematkalla pelästyttää. Kasvimaa kukoistaa!
Salaatin lehtiä kerättiin tyttären kanssa jo kotiin vietäväksi. Ihan taimmaiset on perunoita ja seuraavana näkyy retiisit. Niiden väliin jää porkkanat. Ehkä kempit ei löydä porkkanoita, kun ovat hieman piilossa. Olen oikeasti jopa harventanut porkkanat. Vieläkin ne saattaa olla liian tiheässä eikä mahdu kasvamaan kuin hammastikkuporkkanoiksi. Ei haittaa, kunhan ovat oransseja.Olen aika tuhma, kun annan näiden lupiinien rehottaa. Kaupungilta on jonain vuonna tullut kirje, että lupiinit ja kurtturuusut pitää koko saaresta poistaa. Naapurin Anni ei poista kurttujaan ja minä pidän nämä lupsut. Ollaan ihan pahiksia. Kuvan punainen tupa on tyttären ja ruskea meidän. 

Tuhannet kiitokset teille kaikille ihanaisille kivoista kommenteista ja erinomaisista arvauksista!

40 kommenttia:

 1. Hurja, mitkä naskalit Sulolla on suussaan. Onneksi vaihe ei kestä kauaa. Hanki Sulolle pehmeä vinkulelu ja opeta se nappaamaan se suuhunsa joka kerta kun se innostuu esim. ovikellon soitosta. Säästyvät ihmisten jalat. Ii-hana otus.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti, kyllä Sulo on suloinen, vaikka joskus hieman terävästi.

   Poista
 3. Ihana Sulo! Kylläpä sinulla on mahtava kasvimaa, omani kalpenee tuon rinnalla täysin :) Suloista viikonjatkoa teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Ihmettelen itsekin tuota. Epäilin jopa, että joku on käynyt istuttamassa minun kylvämien siemenien tilalle taimia.

   Poista
 4. Suloisen koiramainen pentu! Hauskoja hetkiä ja kommelluksia varmasti riittää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Poppy, Sulon kanssa ei aika tule pitkäksi.

   Poista
 5. Voi Sulo suloisuutta! Susta on kehkeytynyt huima puutarhuri ja kannatan sun ja Annin radikalismia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vastaisuudessakin Sulo täyttää nimensä vaatimukset. Tuolla jo aikaisemmin mainitsin, että hetken epäilin jonkun istuttaneen oikeita taimia kylvämieni siementen tilalle. Viikonloppuna opin sen, että retiisin varret on kamalan piikkiset!

   Poista
 6. Hei Marle! Sulo on hyva nimi! Kesapaikkanne nayttaa ihanalta! Voi etta siella on Sulollakin ihana juoksennella ja tutkia kaikkea ja uimisestahan Sulo tulee nauttimaan valtavasti! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Teje! Laatuvaatimusten mukainen nimi ; )
   Mökkisaari on ihana ja Helsingissä Kruunuvuoren selällä, joten mökkimatkakin on sopivan lyhyt. Nyt odotan lämpimiä ilmoja, että päästäisiin tutustumaan isompiin vesiin. Pesuvatiin Sulo on jo hypännyt ja sen jälkeen juossut ympäri asuntoa. x Marle

   Poista
 7. Onnea matkaan Sulolle! Kelpo koira siitä kehkeytyy. Iloinen peitto Sulolla! Ja sinulla huikea kasvimaa - viljelygeenisi on ehkä nukkunut tähän asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, viljelysgeenit on olleet syvässä unessa, mutta nyt ovat sitten heränneet!

   Poista
 8. Upea kasvimaa on sinulla, piti oikein kaksi kertaa katsoa onko jo tämän vuoden kuva. Itse lähdemme vasta huomenna pottuja pistämän peltoon. Sulo on kyllä söpö Sulo Uljas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoisessahan vastikään sateli lunta, joten eihän niitä pottuja sinne hankiin ole voinutkaan laittaa. Sulolle sopisi tuo Uljas toiseksi nimeksi oikein hyvin : )

   Poista
 9. Onhan tuo oikein Sulon näköi. Hyvä sinä, kun annat lupiinien vaan kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan hän suloinen, joten ei ainakaan tämä nimi miestä pahenna.

   Poista
 10. Niin suloinen nimi ja koira, iik, koirakuume kasvaa täällää,,,, Laitathan lisää kuvia Sulosta, kuinka hän kasvaa =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisit nähnyt tämänpäiväisen hilluntakohtauksen, olisi kuume laskenut nopeasti.

   Poista
 11. Hupsista! Miten isoja taimia kasvimaasi tuottaa. Omassani salaatti on juuri tullut näkyviin, samoin ensimmäiset perunantaimet. Lupiinin saa pidetyksi kurissa eli se ei leviä, kun katkoo kukkavarret pois ennen siementen kypsymistä ja kompostoi ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mitä pikaruokaa olen kylvänyt! Lupiineilla ei oikein ole mahdollisuutta tuosta levitellä isteään, joten annan heidän siinä kukoistaa.

   Poista
 12. Olisihan tuo nimi pitänyt arvata kun olisi katsonut kuvaa vielä tarkemmin!
  Minäkin mietin onko kuva viime vuodelta;):) No joo, toiset ne osaa, pakko myöntää, olla parempia puutarhureita kuin toiset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varma totuus on, että en ole hortonoomi ollenkaan. Tämä on vain outo sattuma, että ovat noin kasvaneet.

   Poista
 13. Olisin mä Suloa veikannut mutta en uskonut niin pehmeä sointista nimeä tulevan. Poikaa ehdotin kun Pojukin olis ollu liian pehmo. Hyvä nimi Sulo on, jospa haukkuukin sulosoinnuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on jo veivaantunut Suliksi ja Suleksi naapureiden suussa. Minulle Sulosta tulee mieleen yksi vanha pappa lapsuudesta. Ihan karski ukkeli hän oli. Toivottavasti haukunta on sitten aikanaan suloisointuja, jos ylipäätään haukkuu.

   Poista
 14. Ihana koiranpentu! Sulo on kyllä nimensä veroinen.
  Sulla on mahtavan lyhyt mökkimatka. Ei uskoisi olevan Helsingissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja, tänään enimmäkseen remu tai rieha. Mökki on lähempänä keskustaa kuin koti.

   Poista
 15. Hänellä on juuri hänelle sopiva nimi! Hän on ihana ja sulo! Ja suloinen ja söpö! Haluaisin kovasti tavata hänet kun hän on vielä tuollainen lapsenpyöreä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa jo Tarjalle sanoin, että tänään nimi olisi voinut olla Remu tai Rieha! Meidän täytyy sopia treffit.

   Poista
 16. Suloista suloisempi Sulo, oiva nimi ja mahtavat naskalit:)
  Upea mökkipaikka ja hieno kasvimaa.
  Noita lupiineja katselen värjäysmielessä, tulis kuule hienon vihreää väriä kukinnoista:)
  Onnittelut arvauskilpailun voittajille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikö ne kerätä nyt, jos aikoisi värjätä? Jotenkin se kiehtoo, mutta taitaa olla liian mutkikasta.

   Poista
 17. Jihuu! Olin pari päivää poissa netin äärestä ja täällä odottaa tällainen ylläri! Olipa onnekas arvaus! Laitan sähköpostia!

  VastaaPoista
 18. Mikä upea hurmuri kuvassa hymyilee! Onneksi olkoon Sulolle nimenannosta. Kyllähän nyt komealla miehellä täytyy olla komea nimi.

  VastaaPoista
 19. Hyvä nimi, ihan Sulon näköinenkin :) Viihtyisältä näyttää teidän kesäparatisi, kovasti on vehreää ja kaunista!

  VastaaPoista
 20. No Sulo on tosi osuva nimi tuolle suloiselle hurmurille. Lupiinit saa rehoittaa meilläkin ovat vaan niin upeita.

  VastaaPoista
 21. Sulo on oikea ja paras nimi noin suloiselle Sulolle. Hienosti kukoistaa kasvimaasi ja lupiinisi. Onnea voittajille ja onnellista pentu-aikaa naskalihampaisen poikasen kanssa.

  VastaaPoista
 22. Onpas Sulo suloinen. Pirteän peiton olet ommellut. Piha on nyt parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 23. No tottakai Sulo...ihan Sulon näköinenkin:) Ei kun kaivat Lubiinit ylös multapaakun kanssa, isket muoviruukkuun, laitat hintalapuksi 16,50 € ja menet myymään Pariisiin. Ihan totta! Siellä niitä myytiin tuohon hintaan puutarhalla:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!