sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

palkinnot perillä ja Sulo merillä


Koiranpennun nimen arvauskisan voittajat ovat saaneet palkintonsa.


Ihan oikein nimen arvannut Maarit sai tämän isomman olkalaukun. Laukussa on tukena ohut hupa, joka on tikattu päällikankaaseen. Vuorissa on yksi sivutasku.


Ja lohdustuspalkontona Minna sai samasta Maija Louekarin Marimekolle suunnittelemasta Lintukoto-kankaasta tehdyn pienemmän laukun. Pidän tästä kankaasta tosi paljon. Siinä kun on noita taloja ja kaikenlaisia kasveja.


Sisko oli ostanut farkkukankaalta näyttävää puuvillaa ja siitä tein hänelle mekon.Kankaaseen oli painettu toiseen laitaan etutaskuja ja toiseen laitaan takataskuja. Vähän outoa. Tein mekkoon reilut paikkataskut, joissa toisessa on tässä kuvassa näkyvä painettu etutasku. Toiseen paikkataskuun ompelin ensin painetun takataskun, niin, että sinne voi laittaa vaikka bussikortin tai jotain pientä. Takakappaleen puolella nääkyy alassuin oleva kankaaseen painettu puolikas takatasku.


Sulo oli kuullut, että orvokkeja voi syödä...


ja samalla siinä meinasi mennä koko pajukori.


Sulo oli mökillä tosi innoissaan. Ei ollut pelottavia kuorma-autoja, pärinä-prätkiä eikä busseja. Vain helikopterit ja muut taivaalla pöristelevät pisti pienen koiran matalaksi. 
Sulo on kaikkiruokainen. Orvokkien ja pajukorin lisäksi suusta sai poistaa pieniä kiviä, ratamon ja angervon lehtiä, pensaiden oksia, hiilimurskaa, etanaa, sammalta ja nurmea. Tämä oli yksi lempikohta. Oikein kun kaivoi, sai hyviä saniaisen juuria ja pieniä kiviä. Kuinkahan monta kertaa kannoin koiran tästä kohdasta pihan puolelle.


Pieni toruminen sai aikaan maailman viattomimman ilmeen, joka kertoi, että sinä ihminen siinä et tiedä mitään, kun et ole koskaan ollut pieni koiranpentu ja kohta hommat jatkuivat entistä suuremmalla vimmalla.Taitaa olla jonkinmoista uhmaa ilmassa. Pientä haukahtelua ja irvistelyä ja karkuun juoksua sen sijaan, että tulisi kutsuttuna luokse. Sen luoksetulon hän on kyllä jo oppinut. 


Eihän se Sulo aina pahis ole. 
Enimmäkseen iloinen, virkeä ja hauksa veikko!

Hyvää alkavaa viikkoa!
Ja aurinkoista lomaa niille, keillä se jo on!

26 kommenttia:

 1. Tuo ihana laukku on ikiomani! Jihuu! Kiitos Marle! Olit muuten huomaamattasi tehnyt kaksi taskua laukkuun sisälle...tai kaksi sieltä ainakin löytyi! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi iloinen, että laukku on mieleinen! Olet oikeassa, kyllähän niitä taskuja olikin kaksi.

   Poista
 2. Ihana voittolaukku ja tuo taustakangas, se vasta ihana onkin. Olen yrittänyt tuota keltaista ihanuutta etsiskellä, vaan enpä ole löytänyt. Sulo on kyllä niin ihana, kuin pienet lapset. On siinä varmasti aikamoinen vahtiminen. Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltavalkoinen on sitä Aino-Maija Metsolan Kurjenpolvea, hankin sitä ystävämyynnnistä mökin verhoiksi. Ovat nyt valmiit ja pääsevät tuomaan aurinkoa pikkuiseen mökkiimme. Vahtimista Sulossa tosiaan on, ei tule aika pitkäksi.

   Poista
 3. Viehättäviä laukkuja. Mekossa on kivoja yksityiskohtia. Kuulostavat hauskoilta nuo Sulon kaivamispuuhat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, mekosta tuli ihan hyvä. Sulolla on paljon ideoita, joita toteuttaa.

   Poista
 4. Voi Sulo suloisuutta! Myös kangas ja mekko ovat sangen ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Nyt taas kaikki hyvin, kun iltariehunta on ohi.

   Poista
 5. Ihanan mekon olet siskollesi ommellut ja kivat taskujutut! Lintukotonen on myös minun mieleen, tein kaverille laukun siitä keväällä ja vielä jäi kangasta niin että riittää mullekin. Kyllä Sulo vain osaa olla söpö ja hauska kaveri :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lappeklipp! Minullekin jäi kangasta hieman jemmaan. Sulo Söpöilevä = riehuja ; )

   Poista
 6. Ihana lintukoto! Taskumekko on hauska - oikeine ja valetaskuineen. Sulo tietää mitä hänen kuuluu tehdä, tärkeitä hommia, kyllähän sen tiedät. Ja täytyy testata, kuka määrää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo kangas on vaan niin ihanaa. Jäi vielä hieman, mutta en tiedä raaskinko käyttää. Sulo tietää tosiaan, mitä pitää tehdä, mutta minä en aina tajua miksi.

   Poista
 7. Kyllä tuo Suolo on niin söpö, kivat kuvat olet laittanut meille nähtäväksi:)
  Laukkupuuhissa ollaan täälläkin, voin sanoa suoraan:matkin sinua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo suurimmalti suloistuttaa meidän elämää. Ei sen touhuja voi nauramatta katsella. Laukkuja pitää olla useita, joten tee ihmeessä ja samantein vaikka kolme tai neljä!

   Poista
 8. Sulo on ihana. Pieni koiranpentu tutkii maailmaa ja löytää paljon ihmeellistä. Kaikkea pitää maistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, tutkimukset on tehtävä, jotta tietää miltä mato maistuu. Paljon on saatu nauraa Sulon puuhille.

   Poista
 9. Sulo ja Usko tietää, että orvokit On hyviä. Ihan Sulo Söpöläinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Uskokin pitää orvokeista! Retkelle lähtiessä heillä voisi olla yhteiset eväät. Kävisivät vaan kukkakaupan kautta.

   Poista
 10. Kivat palkinnot olet ommellut voittajille ja siskon mekko on hauska kaikenlaisine taskuineen. Oi, miten söpö ja hassu tuo Sulo on.

  VastaaPoista
 11. Voihan suloisuus tuota Suloa. Täytyyhän sitä vähän opiskella orvekkeja ja muita kesän asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Vekki, opinnot ovat hyväksi, mutta syventävät opinnot voisi jättää tuonnemaksi : )

   Poista
 12. Kivoja ompeluksia on syntynyt. Tuo laukun kangas on kyllä tosi ihana, monikäyttöinen! Heh...koiranpennuilla on hauskoja tempauksia, ihan samoja tuntuu olevan kuin ihmislapsillakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija, aina kun ihastun johonkin kankaaseen, en haluaisi tehdä siitä mitään. No nyt tuli tehtyä pari laukkua ja vielä jäi ainakin yhteen. Sulo on ihana, mutta on kiva, että hän nukkuu aika paljon.

   Poista
 13. Ihanat palkinnot! Niin näppärä pieni laukku. Minustakin tuo kangas on kaunista.
  Voi noita koiran silmiä... eihän niitä voi vastustaa kukaan:)

  VastaaPoista
 14. Oi tuota suloista Suloa,paljon helliä halauksia moiselle hurmurille.
  Hauska tuo mekko taskuineen

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!