lauantai 10. joulukuuta 2016

metsään mentiin

taas hyppäsi kalenteri yhden luukun yli ja tällä kertaa hyppäsi ihan eri metsään kuin aikaisemmissa on oltu.


Tämä voisi olla vaikka Hannun ja Kertun piparimetsä ilman sitä piparitaloa. Eikä noitaakaan näy missään.


On isoja ja pieniä pupuja, monenlaisia kuusia, luu, ompelukone ja haukikin. Eikös hauki kuulu jotenkin Kalevalaan ja siksi se sopii satumetsään, mutta ompelukone ja luu on ehkä hieman ulkopuolisia.


Messukeskuksessa on suurtakin suurempi koiranäyttely ja Sulon yksi Manu-veli menee sinne kipittelemään ja hymyilemään kauniisti. (Sulolla on kaksi Manu-nimistä veljeä.) Sulosta ei oikein olisi kauneuskilpailuihin menijäksi, kun ei ole vielä päässyt eroon tuosta mörkö-kaudesta. Jaksaa yhä pelätä joitain asioita ja koskaan ei voi tietää mikä milloinkin pelottaa. Jos roskikset onkin jo turvallisiksi havaittu, saattaa pelkoa aiheuttaa postilaatikko tai joku muu. Koulutuksetkin meni hieman harakoille, kun Sulo pelkäsi tunnin kestävästä oppitunnista 40 - 45 minsaa kaikkea mahdollista. No en minä ole kiinnostunut koiranäyttelyissä käynneistä, mutta ehkä tokoa tai agilityä olisi kiva kokeilla. Sulo tosin pelkää ihan hierveästi kaikkia agilityyn liittyviä laitteita!

No tänään Sulo saa olla tuomari ja arvostella nuo alapuolen kuvan noutajat!


Sulon arvostelut: "Ihan kauheita nuo kolme vaaleaa, jotka on laittaneet turkkeihinsa jotain hiton hilettä ja tähtiä. Mautonta, sanon minä. Ei tuommoinen koristautuminen sovi kunnon koirille ollenkaan. Ykköseksi sijoitan tuon kaikkein tumminman ja se on myös BIS. Sen vasemmalla puolella oleva voittaa nartut ja saa palkinnoksi tuon luun. Ensin olin ajatellut ottaa sen luun arvostelutuomarin palkkiona itselleni, mutta menköön tuolle söpöliinille. Otan itselleni kalan ja voittajauros saa jäniksen. Nartulle annan vielä sydämen, ihan henkilökohtaisena lahjana. Marle saa ompelukoneen, koska se tykkää niistä.  Meillä on muuten paljon sellaisia pipareita, joihin ei ole laitettu mitään sotkuja päälle, ne on ehkä parhaita maultaan! Huomenna, kun muu porukka menee glögeille keskustaan, taidan sillä aikaa syödä kaikki piparit."


22 kommenttia:

 1. Ihanat piparit ja koristukset! Kukahan meillä leipoisi piparit? Tuntuu että nämä päivät soljuva sellaista vauhtia eteenpäin etten mukana pysy. Ihana Sulo ja kelpo kommentit arvosteluissa. Palkinnotkin menivät oikeisiin osoitteisiin. Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä jokanaisella täytyy ompelukonepipari olla!

   Poista
 3. Hei Marle ja Sulo! Olettepa tehneet ihania ja hauskoja pipareita! Paris on meilla kylassa enka voi kuvitellakaan etta onnistuisin tekemaan pipareita! Voi taivas etta se jaksaa ja ehtii. Tekee tiukkaa pesta hampaat kun jo vain juoksee tuhatta ja sataa joku 'ei sallitty' suussa! Voi ei, nyt se just juoks parilla loikalla sohvien ja sankyjen yli ja tietysti kynnen alukset multaa taynna! Jos Sulo on pelokas niin on varmaan vahan rauhallisempikin. Minun ensimmainen Collie pelastyi niin pienesta ettei opetuksesta tullut mitaan ennen n. 1 v. Jos vahankin komensin meni ihan lukkoon. Sitten vuoden vanhasta oppikin helposti ihan mita vain. Toisen Collien kanssa kaytiin seurakoirien koulutuksessa eika siita vaan tullut mitaan. Sitten yksi kerta teki kaiken ihan kuin vanha tekija! Koiranayttelyista on ihania muistoja kun lapsuudessa kaytiin usein. Ovat ehka muuttuneet, silloin pystyi nuori tytto esitteleemaan Afgaaninsa joka ylsi BIS 4!!! Nayttely oli Kouvolassa ja ehka parhaat koirat eivat olleet vaivautuneet paikalle. Se oli kuitenkin uskomaton kokemus! Ihan tulee tippa linssiin kun muistan kuinka vaan edettiin ja edettiin. Oikein ihanaa viikonloppua! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on riehakas kaikissa tutuissa paikoissa, mutta vieraissa paikoissa saattaa olla kovinkin pelokas. Kantamisen riemu on nyt päällimmäisenä! Kaikkea pitää viedä koko ajan jonnekin ja me kaksijalkaiset sitten etsitään kuka mitäkin kadonnutta tavaraa. Näyttelyissä kävin muutaman kerran meidän molempien kultsujen kanssa. Toinen oli liian korkea ja massiivinen ja seuraava sitten liian kapea rungoltaan, tyttömäinen. Sulolla saattaisi olla mahdollisuuksia; hänen veli valittiin Helsingin messukeskuksessa Helsingin pentuvoittajaksi ja urospentujen 1kp ja Vsp! Onhan se oma kiehtova maailmansa, mutta siihen täytyisi paneuta kunnolla.

   Poista
 4. Oi, miten ihania pipareita! Sulon arvostelu meni ihan kohdilleen-:D
  Meidän keskimmäinen husky aikoinaan pelkäsi vielä vanhanakin siltoja ja muovipusseja:)
  Koiranäyttelyissä olen aikonaan ollut töissä ja koiran kanssa aika paljonkin, niissä oli aina kiva käydä, mutta ovat ehkä vähän toisenlaisia tänäpäivänä...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koristelu on hauskaa, mutta ehkä aika tarpeetonta. Sulon pelkojutut ei aina oikein avaudu. Olin ihan varma, että kävelysilta joen yli olisi mahdoton ylitettävä, mutta mitä vielä!

   Poista
 5. Hieno piparimetsä ja Sulon arvostelut osuvia.Lämmittävää glögihetkeä huomiselle ja Sulolle herkullia hetkiä pipareiden parissa.

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuo teidän piparinäyttelyn BIS on ehdottomasti tuo hauki. Joulukala Hauki. Nam.

  VastaaPoista
 7. Hyvin SUlo arvosteli ja oikeamielisesti palkkiot jakoi. Mutta Sulo: pipareita Ei saa syödä masun täydeltä, se kostautuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo olisi ehkä halunnut syödä ne koristellut koirat, mutta panin piiloon ja annoin vain koiran kuivamuonaa, ne kelpaa Sulolle namuiksi.

   Poista
 8. Tämä satumetsä se vasta mukava onkin! Samaa mieltä kuitenkin ku Sulo, parempi ilman glitteriä :) Hauskaa glögiretkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä maukkaampi metsä kuin se kankainen!

   Poista
 9. Hih.. ihania pipareita. Oma suosikkini on ehdottomasti tuo ompelukone =D. Kyllä noita maistaisin mielelläni =D.

  VastaaPoista
 10. Onpas komea joukko pipareita! Tuo hauki, vai ehkä hai on myös tosi hieno! Sulolla on hyvä maku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos laittaisikin joulupöytään jänistä ja haukea! Pääsisi aika helpolla ; )

   Poista
 11. Oivallinen palkintojenjako! Suloista, että VSP sai vielä sydämenkin. <3

  VastaaPoista
 12. Hauskaa tuo koiran arvostelutuomarointi, minä kyllä ottaisin hauen ja ompelukoneen, ne ovat niin harvinaisia piparimalleja, etten ole ennen nähnytkään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!