maanantai 12. joulukuuta 2016

joulukalenterissa mennään takaisin kangasmetsään

No niin, nyt jatketaan kankaisella metsällä.


Taivahalle syttyi juuri tähti kirkas, tähti suuri...
Lumiukko voisi olla joulun ihme, kun ihan lumettomalla seudulla seisoo ja aika hyvässä kunnossa vielä. No, kädet on näköjään sulaneet pois, mutta muuten hyvin hengissä. Oikeasti se seisoo kädet selän takana.  Tähti sekä lumiukko on tehty paper piecing tekniikalla. Tähteen katsoin mallia paper piecing-joulukuusesta, jollaisesta Saija on tehnyt tyynyyn. Ohjeet hankin aikaa sitten, mutta vasta pari päivää sitten sain ohjeen toisen osan eli sen paper piecing kuusen. Toinen osa on adventtikalenterin seinätaskut. Nehän minua ei kiinnostanut yhtään, pelkkä kuusi vain. Jitka desingillä oli ollut jotain ongelmia ja siksi sain myös kehoituksen tallentaa saamani pdf:t. Lumiukko on omaa käsialaa. Sillä on silmät, suu ja napit tehty muliinilangalla ranskalaisilla solmupistoilla.


Sulo haluaa esitellä tämän messuilta ostamani kotimaisen lelun, joka on melko huonoa laatua.
Turkoosi osa on semmoista moppia tai jotain pölynputsaajaa, vihreä nauha on vahva ja osittain joustaa, pallo lelun toisessa päässä on kova, mutta tuoksuu hyvälle vaniljalle. Huonoksi lelun tekee se, että Sulon kaltainen riiviö sai hyvillä hampaillaan revittyä moppiosasta nauhaa vaikka kuinka paljon ja ehti syödä osan ennen kuin huomasin ja ehdin ottamaan lelun pois. Luuli varmaan värjätyksi spagetiksi. Oikeasti ei kai mitään lelua saisi antaa koiralle ilman valvontaa. Outoa. Sittenhän koiralla ei olisi mitään tekemistä, kun jää yksin kotiin.


Tällaista turkoosia matoa koira sai lelusta revityksi. Muuten kiva lelu ulkoriehuntaan. Sulo tykkää vetoleikeistä ja siihen tämä on hyvä.

Hyvää alkanutta viikkoa!


8 kommenttia:

 1. Kyllä on hieno kokonaisuus valmistumassa sinulla taas kertaalleen! Ihana lukea työnedistymisestä ja mielenkiinnolla odotan kokonaisuuden näkemistä.
  Sulo on niin suloinen :)

  VastaaPoista
 2. Paper piecing työstäsi tulee selvästi jotain superhauskaa. Koiran lelun pitäisi kestää koiramainen käsittely. Surauta äkkiä kestäviä leluja vanhoista t-paidoista tai kollareista tai farkkukankaasta. Tuollaisia purkeavia rimpuloita ei kannata ostaa.

  VastaaPoista
 3. Onpa hienoa että lumiukko on säilynyt niin hyvin!
  Kyllähän lelujen pitää leikkiä kestää! Tuotekehitys ei ollut hoidettu ihan viimesen päälle.

  VastaaPoista
 4. Hei taas! Kylla teidan metsassa nayttaa kivalta vaikkei ole lunta! Pitais juu alkaa tehda itse koirille leluja. Nerolla ja Hannalla ne kestaa nykyaan aika hyvin mutta nuoremmilla ei. Kalliimmat narulelut kestaa paremmin kuin halvat. T-paidoista voi kehittaa jotain kun olen saastanyt maton virkkaamiseen mutta sita eivat kateni kesta tehda. Paris juoksee ympariinsa ruokakipponsa kanssa, raahaa isoja polkkyja (aitamme) ja melkein mitaa vaan minka irti saa. No ehka ei ihan mutta melkein. Onko Sulolla muuten vanhaa saapasta? Se oli aikanaan Collieitteni mieluisin lelu. Terkuin Teje

  VastaaPoista
 5. Onpa lumiukko orpona siellä toivotaan että saa vaikka tontun kaveriksi :) Minä reklamoisin lelusta valmistajalle, jos vielä on kotimainenkin. Meilläkin Viivi on vuosien saatossa silpunnut useammankin lelun.
  Nyt meno kuitenkin rauhoittunut, että lelut pysyvät ehjänä. Illanjatkot sinne!

  VastaaPoista
 6. Onpa iloinen lumiukko! Onneksi teit tähden etkä aurinkoa, niin ei ole sulamisesta pelkoa.

  VastaaPoista
 7. Tosi mukava seurata työn vaiheita. Hienolta näyttää :)

  VastaaPoista
 8. Sulon mielestä varmasti maailman paras lelu, kun siitä saa jotain irti :) Hauskaa, kuusi tulossa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!