keskiviikko 7. joulukuuta 2016

seitsemäs joulukuuta ja kettu

Maisemaan livahti kettu. En olisi kyllä uskonut, että kettu onnistuu hiippailemaan kuvioihin mukaan, mutta mukava väriläikkä se tuolla metsässä on.


Nyt on koossa pari kuusta, mökki, koira ja uutena tulokkaana tuo kettu. Muistan lapsuudesta laulun, jossa sanat meni jotenkin näin: kettu juoksi yli järven, kettu juoksi yli järven ja muuta en muista.
Tätä me hoilailtiin Ruotsalaisen rannalla sijaitsevalla mökillä yhtenä jouluna, kun näimme oikeasti ketun juoksevan järven jäällä. Olihan sen mökkipaikan nimikin Ketunkolo ja aikuiset oli aikaisemminkin nähneet niitä kettuja, kesälläkin.


Ketulla on liian paksut jalat ja leveät leukaperät. Jotenkin pönkä olemus. Nuo kolme koipea on paksuja siksi, kun ne on jäänyt joskus ketturautoihin kiinni, eikä se turvotus ole vielä laskenut. Onneksi kettu pääsi niistä itse irti. Leuka on turvoksissa, kun tappeli suden kanssa ja sai siltä tassusta. Aika kamala kohtalo, mutta ei syytä suruun, nyt sillä on ihan hyvät oltavat. Vaikka leuka on hieman pois paikoiltaan, se pystyy syömään oikein hyvin. Luulen, että se saa vielä kavereita seurakseen. 
Nämä  omat paper piecingit on hieman kankeita, mutta kaikkea ei voi osata. Olis kiva, jos onnistuisin tekemään karhun. Kala onnistui, mutta eihän se nyt miltään näytä keskellä metsää, olisi kuin avaruudesta sinne pudonnut. En laita sitä, koska se ei sovi ympäristöön ja se olisi liian suuri verrattuna muihin.


Sulon suusta: "Minulla on monta palloa ja ne on kaikki tosi kivoja. 
Tänään haluan esitellä teille tämän ihan pienenä saamani pinkin nystypallon. Sitä on oikein nautinto pureskella, etenkin silloin pienenä, kun oli niitä hammasjuttuja. Vaihdoin pieneksi käyneet hampaani suurempiin, semmoisiin tosi vahvoihin. Siinä vaihtoaikana oli kivaa jyrsiä kaikenlaista ja yksi hyvistä sallituista pureskeltavista oli tämä pallo. Se on semmoinen puolipehmeä tai sittenkin puolikova. Pomppii oikein hyvin ja usein sohvan alle. Sieltä taipuisat kaksijalkaiset sitten ystävällisesti sen jollain harjanvarrella onnistuvat saamaan takaisin. On kiva katsoa, kun ne konttaavat."

Mukavaa päivää kaikille!12 kommenttia:

 1. Hei Marle ja Sulo! Kettu on ihana ja ehka viela pentu ja siksi jalatkin vahan tuhdit. Minakin muistan laulusta vain tuon kohdan! Kiva Sulo kun osallistuit taas ja kerroit palloistasi. Meidan hauvat ja Paris-pentu ovat ihan samaa mielta. Lahdenkin tasta juuri hakemaan Parista meille muutamaksi paivaksi. Hauskaa paivaa teille! Teje, Nero ja Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi! Täällä näyttää onneksi olevan hieman parempimuistisia lukijoita kuin me! Teillä onkin aikamoinen häntien vilske, kun vierailijoita ja omiakin useampi. Terveiset koko karvaiselle porukalle!

   Poista
 2. "Kettu juoksi yli järven. Kettu juoksi yli järven. Saammehan, saammehan laulaa leipurin laulun? Näin tekee leipuri istuen, ja näin hän tekee seisoen. Saammehan, saammehan laulaa leipurin laulun?"
  Urhea kettu sinulla! Etsi vaan se voimaeläinkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinä muistit tuon laulun! Tämä on nyt mennyt ihan karhunpainiksi, luulen, että jäin alakynteen ja keksin jotain muuta.

   Poista
 3. Tuttu laulu minullekin. Sinun ketulla on ollut vaikeita hetkiä, mutta kaikesta se on selvinnyt. Sitkeä eläin. Kiva kettumaisema.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, Kettu on pärjännyt hyvin ja paranee hyvään kuntoon kylllä.

   Poista
 4. Onneksi kettu jolkottelee pois pihapiiristä! Sulo se ottaa ilon irti elämästä. Pysyykö tuollaiset pallot koiruuden käsittelyssä ehjänä? Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallo on tosi hyvä! Sulo on sitä purrut vaikka kuinka, eikä se ole mennyt miksikään. Ja pomppii kivasti, kun Sulo tiputtaa sen suustaan lattialle.

   Poista
 5. Hauska kettu ja pisteet sille, että malli on omaa käsialaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Muistin sinun pienen ketun jossain kukkarossa, mutta en jaksanut lähteä sitä etsimään. Piirtelin ulkomuistista, mutta siitä ei tullut yhtään mitään.

   Poista
 6. Piti taas pistää internet töihin ja selvittää, miksi kettu juoksi yli järven. Kyseessä on vanha ruotsalainen piirileikkilaulu. http://www.xn--julsnger-d0a.se/sanglekar/raven-raskar-over-isen/ Käännös suomeksi on huono ja käsittämätön. Olet tehnyt hienon kettumallin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kettumallin saamasta kehusta. Jotenkin oli hämärä muistikuva, että lauloimme välillä ruotsiksi ja nyt kun näin nuo sanat, niin muisti palailee.

   Poista

Kiitos kommentista!