keskiviikko 14. joulukuuta 2016

14 joulukuuta joulukortit postiin!

Hei, tänään pitää laittaa joulukortit postiin, jos haluaa lähettää ne joulumerkeillä, niillä edullisemmilla. Posti on l u v a n n u t toimittaa tänään postitetut kortit jouluksi perille! Ja tänä vuonna!
Mahtaakohan postin tarjoamat muut palvelut toimia paremmin kuin tuo perinteinen jakelu? Vai haetaanko mummo kävelylle illan suussa sovitun klo 13 sijasta? Tai tiskit jää huuhtomatta, lumet luodaan vahingossa naapurin takapihalta? En tiedä. Ei ole kokemusta enkä usko hankkivani postin palveluja koskaan, sen verran epäluotettavaa sen toiminta minun silmissä on. Siitä huolimatta tuossa pöydällä odottaa punainen kuori postilaatikkoon pääsyä.


Raidallisia kuusia hulpioista. Ensimmäinen kuusi on sankassa lumisateessa, toinen tähtikirkkaassa yössä ja kolmannessa on satanut lunta syksyn ruskeiden lehtien päälle. Nyt on Helsingissä satanut hieman lunta, toivottavasti pysyisi.


Kangasmetsään kasvoi pari kuusta lisää.


Sulo ei ole tänään yhteistyökykyinen, eikä halua näyttää mitään lelua eikä oikein itseäänkään. Paitsi tuon hammashymyn, jota tuntematon vosi luulla irvistykseksi.Sulo järkyttyi kun näki, että parhaat kaverit on vangittu!
Nyt ne istuvat jo saunan lauteilla kuivumassa ja Sulo käy niitä katsomassa.
Ehkä ensi kerralla on sitten puhtaita kavereita näytettävänä. Eilen oli Syyringin "pikkujoulut" Eijan luona perinteiseen tapaan nyyttärimeiningillä. En ole juuri koko syksynä käynyt tapaamisissa, joten oli hauska nähdä ladyja, vaikka kaikki ei paikalla olleetkaan. Tein sinne jouluisen Pavlovan. Päällä on samaa luumu, kaneli, kermavaahto-seosta kuin välissä ja koristeena paahdettuja mantelilastuja, piparia ja puolukoita.


Emännälle vein jouluhauen. Oli niin eläväinen, 
että täytyi sitoa nauhalla tuohon alustaan kiinni!
21 kommenttia:

 1. Niin ihania hulpiokuusia! Ja neste valuu suupielistä tuota pavlovaa katsellessani. Kukaties sellaisen askartelemme meidänkin joulupöytään, nams ja slurps!

  VastaaPoista
 2. Ihania joulukortteja! Itse tyydyin ihan vaan pahvista väkertämään - jos yrittäisin kankaisia, niin olisi ihan vaan oma vika, että päätyisivät vastaanottajilleen vuosien päästä, en voisi Postia syytellä siitä viiveestä... ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, minulla taas pahvi, paperi ja liima on paha yhdistelmä. Liimaisin sormet yhteen ja sen jälkeen pahvit poskeen. Ei minun laji ollenkaan.

   Poista
 3. Postin jakelu näyttää ontuvan pahiten täällä pääkaupungissa, missä jakelun järjestäminen luulisi olevan helpointa. Olen postittanut nyt syksyllä lukuisia huutonet-myyntejä eikä yhdenkään lähetyksen ole raportoitu kadonneen tai tulleen perille myöhään. Saa nähdä, miten posti selviää joulukorteista. Omani vein postiin jo. Pyykkien kuivattamista saunassa en suosittele Vuosaaren kohtalokkaan turman takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti joulukorttien toimittaminen oikeisiin osoitteisiin onnistuu hyvin. Olisi niin surullista, jos mummot ja miksei muutkin, saisi joulukortit tammikuussa. Tai voisihan sen kääntää positiiviseksi; hyvissä ajoin, melkein vuotta ennen tapahtumaa! Lelut könötti lauteilla kaukana kiukaasta, ei hätää. Meillä on kaksi palovaroitinta, toinen hyvin lähellä saunan ovea. Mutta muutoin varoitus on paikallaan!

   Poista
 4. Hienoja puita taas Marle! Oli kauniisti sanottu etta Sulo ei ollut yhteistyokykyinen! Postin toiminnasta kuuluu juu kaikenlaista, on kuulemma loytynyt paketteja tien pientareilta ja silleen. Meilla pain on ollut kai joku lakko kun kavis just viemassa kirjeen postiin ja jotkut siella kyselivat/hakivat viivastyneita pakettejeaan. x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teje! Meillä ei tarvitse olla lakkoakaan, kun kaikki on sekaisin ja postit löytyy junasta tai puiston penkiltä. Elämä on jännittävää! Koskaan ei tiedä missä odottaa kirje tai naapurin lasku.

   Poista
 5. Kivoja kuusia korteissa ja metsässä. Hyvä, että jouluhauki ei karannut. Älkää pääkaupunkilaiset kuvitelko, että vain teillä Postin palvelut huononevat. Täällä Keski-Suomessa on päiviä, jolloin päivänlehti tulee vasta klo 15.30, joten olkaa tyytyväisiä omaan jakeluunne. Uhkasin jo, että tilaan suosiolla Ilta-Sanomat!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti oikeassa Helelna. Ilta-Sanomat taitaa ilmestyä kaikista lehdistä ensimmäisenä!

   Poista
 6. Oletko nyt tarkkaan miettinyt mitä tuo lelujen pesu vaikuttaa koirulin sielunelämään. Kaikki hajut sekaisin,et kai mitään eksootista huuhteluainetta käyttänyt. Hienoja kortteja ja herkun mäköistä Pavlovaa.Upeassa vauhdissa sinun joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kyllä mietin, mutta saattaa olla jo myöhäistä katua. Ehkä juuri siksi Sulo on päättänyt alkaa pelätä keittiön kaappien ovia. Ei muuten, mutta jos ne avataan! Varma konsti koiran poistamiseksi keittiöstä on yksinkertaisesti avata vaikka ruokakaapin ovi. Jääkaapin oven avauksella ei ole mitään vaikutusta.

   Poista
 7. Hauskat kuuset! Ymmärrän Suloa kovin, kyllähän sitä järkyttyy kun kaverit vankitaan pesukoneen syövereihin. Illanjatkot sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy myöntää, että oli se kyllä aika julma teko ja vielä näin joulun alla. Nyt en varmaan saa yhtään lahjaa.

   Poista
 8. Hauskat kuusikortit ja leivonnaiset vievät kielen ihan kuvienkin välityksellä.

  VastaaPoista
 9. Mun kortit on vielä kaupassa...apua! Tuo Pavlova näyttää kyllä ihan mahtavan herkulliselta, tykkään just tuon tapaisista leipomuksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii kortit vielä, kun laittaa sen normaalihintaisen merkin.

   Poista
 10. Hienot kuusikortit ja itsetehty aina kiva saada!
  Ohoo! Pavlova näyttää niin herkulliselta, nam! Sulo suloinen, kaunis hymy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pavlovasta tuli nyt minun herkku, jota aion tehdä usein.

   Poista
 11. Mainiota hulpioiden käyttöä! Pavlova näyttää herkulliselta eikä hauessakaan mitään vikaa ole, ihan saisin helposti syötyä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!