keskiviikko 23. toukokuuta 2007

väreistä ja ajasta


Huomasin tuossa äskettäin, että jostain kumman syystä olen nyt kiintynyt tiettyihin väreihin. Katselin tuota vapaavirkkausjuttuani ja sen vieressä oli isäpuolen tuleva synttärilahja eli toukokuun tekele nro 2 ja kas kummaa, molemmissa töissä on pääasiassa samoja värejä! Taatusti ei ole ollut tietoinen valinta, vaan sattumaa tai intuition johdattamana olen noita värejä käyttänyt molempiin töihin. Katsokaa nyt itse, molemmissa on keltaisen, ruskean, tummanpunaisen ja turkoosin eri sävyjä!


                


Nyt olen pakannut viikonloppua varten langat ja koukun, jotta voin sitten mökillä istuskella siinä valtavassa auringon paisteessa ja virkkailla lintujen laulua kuunnellen. Välillä siemaisen kylmää valkkaria ja sen siivittämänä syntyy varmaan aikamoisia kuvioita peitteeseen tai mikä siitä nyt sitten ikinä tuleekaan. Lähdemme jo huomenna illalla.


Mietin noiden värien lisäksi tänään, että tämä toukokuu on mennyt ihan tajuttoman nopeasti. Jotenkin tuntuu, että viime vuonna oli toukokuuta paljon enemmän. Ainakin parin viikon verran. Ensi viikolla alkaa jo kesäkuu. Minusta se on ihan sietämätöntä. Ottiko joku osan toukokuusta pois ja miksi? Vai johtuuko ajan nopea kuluminen ikääntymistestä? Että itsestäni on tullut niin hidas, etten kuukauden aikana saa tehdyksi samaa kuin ennen. Voihan se olla niinkin. Nuorempana päivät tuntui pitkiltä kuin nälkävuosi, mutta nykyisin heti aamukahvin jälkeen on lounasaika ja sitten kohta iltakahvit.


            


Nämä sukat sentään olen saanut valmiiksi. Lanka on ties mitä, aika ohkaista.Se on kotoisin sieltä Fashion Forumin ystävämyynnistä. Samassa pussissa oli kaksi kerää tätä tuntematonta ja yksi kerä jotain yhtä tuntematonta valkeaa, mutta paksumpaa lankaa. Puolet tästä raitalagasta jäi käyttämättä, toistaiseksi.


Minun pitäisi nyt loihtia itselleni huikea inspiraatio ja kirjoittaa meidän mökkiläisten lehteen juttu. Vaikealta tuntuu. Aiheenkin olen joutunut vaihtamaan kuvien puutteen vuoksi. Alun perin piti olla tarinaa viime kesänä tekemästäni ulkotiksipöydästä, mutta en nyt löytänyt siitä yhtään kuvaa, pahus. Edellis vuotena tein jutun rakentamastani vessasta. Eli puutöitä kesäisin. Ehkä kirjoitan kesän bilesitä; juhannusjuhlat, naamiaiset, elojuhlat ja pullobileet tuli vietettyä. Saatoi niitä olla muitakin juhlia, mutta nämä oli isoimmat ja kaikille saarelaisille avoimet.


Sainkin tuohon edellisen postauksen kommentteihin tietoa Möhönasulta kivien sammaloittamisesta. Piimää tai jougurttia. Ukko juo joka päivä piimää, joten taidan vohkia häneltä sitä. Vaikka voi käydä niin, että Ukko menee ja nuolee sen kiven, mihin minä sitä piimää laitan.


Kävin tänään ostamassa kaikenmaailman kesäkukkia, joita istuttelen kivoihin paikkoihin. Minulla on semmoinen palju, jossa oli viime vuonna neilikkaa, mutta nyt ostin siihen jotain ihan muuta kukkaa. En edes tiedä mitä.


           


Tältä se näytti vuosi sitten, saa nähdä miltä tänä kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!