keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Liput paikalleen

Varmaan monelle on tuttu juttu, kun lentokentällä kaivelee hiki päässä sitä lippuna toimivaa taiteltua A-nelosta ja passia jostain repun uumenista.  Ratkaisin tämän ongelman tekemällä matkustusasiakirjakotelon.


Kangas iloista Marimekkoa. Ihan varmasti löytyy pimeimmänkin repun kätköistä!


Vuorin ja päällisen välissä on ohut laukkuhuopa. Tikkasin päällisen ja huovan yhteen likimain kuvioita ympäröiviä vaaleita reunoja pitkin. Kotelossa, jota voisi sanoa myös kirjekuorilaukuksi, jos haluaa, on kolme osastoa. Yksi paluulipuille, keskimmäinen passille ja etureunassa menolippuja varten. Paluulippujen osaston voi sulkea tarrapalalla. Koko kotelo suljetaan magneettilukolla ja laitoin myös pienen, irroitettavan lenkusun, josta laukkua voi rennosti heilutella siinä passijonossa seisoskellessa. 


Kuten huomaat, en ollut lentokentälle lähdössä, vaan käväisin tänään junalla Lahdessa. Oikeasti tein tällaisen tärkeiden tavaroiden säilyttimen matkustavaiselle siskolleni ja tämä yksilö on sitten se harjoittelukappale. Tästä ensimmäisestä tuli puoli senttiä liian lyhyt, joten A-nelosta joutuu asettelemaan paikalleen. Ei semmoinen asettelu sovi kiireiselle ihmiselle. Hän haluaa vain sujauttaa.
Joka tapauksessa tämä on oikein hyvä, matkustaa sitten junalla tai lentäen. Bussikortille ihan liian iso ja sitähän minä eniten käytän.
13 kommenttia:

 1. Hieno kotelo, tuohon kun lisää vielä vetskaritaskun niin se muuttuukin lompakoksi. Saatanpa matkia joku kerta.

  VastaaPoista
 2. Näyttää tukevalta, toimivalta ja tarpeelliselta!

  VastaaPoista
 3. Hyvä ja tarpeellinen matkustusasiakirjakotelo. A4:t yleensä olkalaukussa taiteltuna murskaantumisvaarassa ja sieltä laukun pohjalta niitä sitten kaivelen. Kiitti vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Sulla on näköjään säilytin joka lähtöön. Tuo takuulla löytyy piemimmästäkin repusta.

  VastaaPoista
 5. Tykkään tästä sun harjoittelukappaleesta! Onkohan varsinainen säilytin yhtä remakan värinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samanlainen, mutta reilun sentin leveämpi.

   Poista
 6. Ihana värikäs ja tyylikäs. Kyllä sä keksit kaikkee mukavaa <3

  VastaaPoista
 7. Ihana! Kyllä on sisko varmasti tyytyväinen elonsa helpottajasta :)

  VastaaPoista
 8. Hyviä matkoja sinulle ja siskollesi! Hieno kotelosäilytin matkustusasiakirjoille ja aikatauluille.

  VastaaPoista
 9. Hieno kotelo ja just tarpeellinen kaikille matkustavaisille. Sulla onkin ihan omannäköinen erikoispassi merimatkoja varten;)
  Näin mainoksen kirjasta Ompele kissoja ja koiria, siis tillkkkuohjeitakin. Sä oot kyll varmaan ton jo bongannutkin ja osaat ilman ohjeitakin.

  VastaaPoista
 10. Hieno säilytin! Just tarpeellinen ja niin iloinen. Passi ja muut hyvässä tallessa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!