maanantai 17. joulukuuta 2012

joulukalenterin 17. luukku

Eilen tytär kävi tekemässä meille muutaman joulukortin, jotka annamme talon asukkaille. Tarvikkeiksi riitti kartonki, ruskea paperipussi, tussit, puuvärit ja liima. Ja tietenkin mielikuvitusta ja  taitoa piirtää.
 
 
Hauskoja eläinhahmoja, muutama rohkeasti suksilla. Ne kortit menee innokkaille hiihtäjille. Kortintekopalkkioksi tarjosin viimeisimmän Anna-lehden ohjeella tekemääni Lämmintä bulgur-halloumisalaattia.
 
Salaatti oli erittäin hyvää. Jälkipalaksi kävimme kylälle eilen avutussa ihanassa Kahvila Murusenissa kahvilla, teellä ja kakkupaloilla. Siis kahvilan nimi on Kahvila Muruseni.
Tuossa perjantaina käväisin Tammiston Eurokankaassa ihan muuta ostamassa (vai pitikö minun sieltä yhtään mitään ostaa, ehkä ajoin sinne vahingossa), mutta mukaan lähti uusia japanilaisia puuvilloja. Ensimmäiseksi valmistin laukkukankaasta parikin pussukkaa. Toista en ehtinyt edes kuvata, kun se jo lähti muille maille.
 
Molemmat olivat saman kokoisia, noin 23 cm pitkiä ja 12 cm korkeita. Kangas on hieman tukevampaa kuin perus käsityöpuuvilla. Laitoin kuitenkin päällisen ja vuoren väliin ohuen huovan tueksi. Pidän enemmän jämäköistä pussukoista, sellaisista jotka pysyvät omilla tolpillaan pystyssä.
Hyvää alkanutta viikkoa!
Viikon päästä se onkin jo jouluaatto!
9 kommenttia:

 1. No just, tää se vielä puuttui. Nyt pitää sitten käydä Itiksen Eurokankaassa kuikuilemassa tuota laukkukangasta pikkujouluun mennessä. Siis IIIIHANA pussukka ja kortit hienot ja ruokakin niin houkuttelevaa.

  VastaaPoista
 2. Voi vitsit, kun on hauska kangas!
  Saako ihan vienosti kysyä, että tikkaatko sen huovan vai ompeletko vain kankaiden väliin? Nimim. pussukkaverstaalta päivää ja vanhat tikkikankaat alkaa jo käydä vähiin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikkaan huovan aina. Joko pelkästään vuoriin tai päälliseen tai sitten kaikki kerrokset yhteen. Silloin pussukasta saa kaikkein tukevimman.

   Poista
  2. Ok, kiitos :)! Niin vähän ajattelinkin :D.

   Poista
 3. Noista korttimateriaaleista saa todellakin tehtyä kortteja jos vain osaa piirtää....sitä taitoa vaan pitää olla:)
  Salaatti vaikuttaa houkuttelevalta ja pussukkakangas on kivaa, onneksi en ehdi tällä viikolla kangaskaupoille mutta joulun jälkeen:):):)

  VastaaPoista
 4. Kauniita ja jouluisiksi kortteja ja taitoa näissä on kyllä tarvittu! Ruokakin herkullisen näköistä!
  Ihaaaana kangas ja pussukka! Nyt ei sovi tänä vuonna enää ostaa kankaita, tän vuoden kangaskiintiö rupea oleen täynnä, mutta ensivuonna sitten!
  Hyvää viikonalkua.

  VastaaPoista
 5. Tuo alempi pussukka on kyllä herkku!!

  VastaaPoista
 6. Tyttärelläsi on mahtavat piirtäjän lahjat.
  Ihana pussukka. Napakoista minäkin pidän enemmän.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!