perjantai 21. joulukuuta 2012

joulukalenterin 21. luukku

Joitain vuosia sitten tein tästä Marimekon pellava-puuvilla kankaasta esiliinan ja pienen näppipyyhkeen, jotka menivät tyttären matkassa Afrikkaan Suomi-tuliaisiksi. Kangasta jäi pari pientä palasta.  Pieniä joululahjoja tai tuliaispaketteja tarvitaan aina ja tästä isommasta kankagpalasta tein astiapyyhkeen. Se on semmoinen tarpeellisuustavara, jolle löytyy käyttöä varmasti joka kodissa. Pelkkä pyyheliina saattaisi olla hieman vaatimaton lahja ja siksi tein sille kaveriksi patalaput.
 
 
Nämä ovat menossa mustavalkoiseen keittiöön. Uskoisin, että pyyhkeen pienet väriläiskät eivät sekoita koko keittiön värimaailmaa.
 
 
Patalaput pysyvät tiukasti oikeassa värikoodissa! Roikotuslenksut tein Tilkkutien reseptillä ja niistä tuli hyvät! Tosin en tehnyt reunuksia niin monista osista kuin Tiinatei, vaan vain kahdesta. Toinen on se pieni pätkä leikattuun kulmaan ja kaikki muu syntyy yhtenä pötkönä. Tämä kulmanleikkaaminen on hyvä idea, pidän sen ulkonäöstäkin.
 
Värikkäämpää päivää teille kaikille!
Ja paljon kiitoksia ihanista kommenteistanne.
 
 
 

5 kommenttia:

 1. Kiva lahjaidea ja tarpeellinen joka huushollissa.
  Pyyhe ja patalaput ovat niin kauniita että malttaako niintä käyttää:)

  VastaaPoista
 2. Kauniit! Tykkään tuosta Marimekon kankaasta, olen tehnyt siitä kahvinkeittimelle suojahupun, perheessämme kun keitintä tarvitaan niin harvoin, että joutui aina pyyhkimään pölyt ennen kuin ilkesi keittää vieraille kahvia. Ihanan siistit kulmat sait kauniisiin lappuihisi yhteenpötköön ompelulla, pitäisi kai opetella tuokin.

  VastaaPoista
 3. Pyyhkeet ovat kuluvaa tavaraa, joten niitä tarvii aina välillä uusia. Ne on usein näkyvillä, joten niillä voi saada keittiöön uutta ilmettäkin. ...tai ainakin minä teen niin. Joinakin viikkoina vakiovaaleat saavat väistyä, kun pitää saada näkyviin siniset tai vihreät pyyhkeet.
  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 4. Kauniit patalaput olet tehnyt ja pyyheliinaa aina tarvitaan keittiössä! Ihana kangas!

  VastaaPoista
 5. Hieno lahjaidea ja kauniskin. Nuo patalaput on kyllä herkullisia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!