lauantai 8. joulukuuta 2012

joulukalenterin 8. luukku

Meillä on perinteenä paistaa piparkakkuja Itsenäisyyspäivänä. Taikinan, tuplana tällä kertaa, tein jo edellisenä iltana. Tyttären kanssa kahteen pekkaan paistettiin monta pellillistä. Yhtään koko pellillistä ei palanut, ainakaan pahasti. Näillä pupuilla on hieman tummahkot korvat. Ja onneksi meille maistuu myös hieman tummemmat. Saimme kaikki paistettua ja osan koristeltua hyvissä ajoin. Toinen perinne on katsella linnan juhlia glögiä ja pipareita nautiskellen.  Tässä tyttären koristelema suloinen pupupariskunta on mennyt kävelylle satumetsään.
 
Tähteä, kuusta, sydäntä ja muutama noutaja nuuhkimassa.
Ostan joka vuosi ainakin yhden uuden piparimuotin. Tänä vuonna ihastuin tuohon pupuun, koiraan ja Marimekon haukeen. Haukia koristellessa yhdeltä katkesi pyrstö. Liimasin sen siirapilla takaisin.
Täytyyhän sitä jouluhauki olla,
ja parhaissa perheissä jokaiselle oma!
 


7 kommenttia:

 1. Kyllä kelpaa napostella noin kauniita pipareita:)

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja maistuvia... kivaa näpertää jos on aikaa, eikä tarvii kiireessä hosua.
  Minäkin ostan joka vuosi uuden piparimuotin, yleensä kässämessuilta siltä Juhla Mokka pläkkisepältä, nimeä en muista, tänä vuonna en kyl ostanutkaan... en ole kyl ehtinyt aatellakkaan vielä piparien tekoa, sulla ne on jo tehtynä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereelta siltä Juhla Mokkamieheltä ostin koiran ja pupun. Jos tekee kovin aikaisin, on todennäköistä, että jouluaattona on jäljellä vain murut.Tytär koristeli suurimman osan.

   Poista
 3. Näyttääpä herkulliselta! Taitava koristelija on ollut hommissa.

  VastaaPoista
 4. Ompa herkullisen näköiset jouluhauet :)

  VastaaPoista
 5. Tuo joulupiparihauki on huippu!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!