sunnuntai 15. joulukuuta 2013

joulukalenterin 15. luukku
Kappas vaan, meille on taas lennähtänyt uusi lintu. Kovin on vakavan näköinen. Taitaa pelätä tuota lapualaista mustavarista. Se on asunut meillä jo pidemmän aikaa ja keräilee harakkamaisesti minun koruja. Roikottaa niitä kintuissaan. Sen koti on wc:n seinällä.
Nappasin tämän vieraan linnun kiinni ja laitoin sen pyyhkeen päälle lepäämään. Katsoin netistä, mitä rotua tuo punakka otus on ja tovin haeskelun jälkeen se löytyi! Samoalainen sanansaattajalintu. En olisi ikinä uskonut, että se just meille tulee. Ne on niin harvinaisia Euroopassa. Vielä tähän mennessä se ei ole sanonut mitään, mutta ehkä jo huomenna puhkeaa puhumaan. Rodun ominaisuuksiin kuuluu se, että ne lähtevät ennen joulua liihottelemaan kuka minnekin ja sitten sanovat niitä sanoja ja asioita. Varmaan se kertoo jotain tosi tärkeää, ehkä jonkun salaisuuden.

**********
Kävin eilen Itiksessä Stoan joulubasaarilla ja samalla reissulla Tikatassa. Kuinka sitten sattuikin niin, että silmiini osui lähes sattumalta semmoinen hökötys (circular attachment), jolla ommellaan ympyrä ja sen jälkeen toinen ympyrä jne. Ihan loputtomasti. Kvilttaaja on aivan seonnut ympyröiden tekemiseen. Käy katsomassa vaikka näitä. Aikamoisen hienoja. Minun harjoituskokeiluni muuttui linnuksi, mutta tämä ei jää tähän. Se on varma.
12 kommenttia:

 1. Tuskin maltoin nukkua, kun odotin, mitä saat aikaan ympyrävehkeellä. Kivaa tuli ja mahtava selostus.

  VastaaPoista
 2. Hauska! Tähän joulukalenteriin jää miellyttävästi koukkuun..

  VastaaPoista
 3. Mun lintutietämykseni on ollut tähän saakka aivan surkea, mutta blogisi löydettyäni olen oppinut uusien mallien lisäksi yhtä sun toista ihmeellisestä luonnosta ;)

  VastaaPoista
 4. Niin, kyllä tätä blogia seuraamalla lintu- ja vähän muukin tietämys lisääntyy:)
  Marle, olet ihailtavan kekseliäs, kateudesta vihreänä seuraan ompeluksiasi:)
  Meilläkin olisi tilaa tuollaiselle joulun sanomaa tuovalle linnulle ja vaikka useammallekin:)

  VastaaPoista
 5. Sitä on sitten tämänkin linnun kotona koukuttauduttu ympyröihin, parasta tietenkin se että omat ympyrät saa siihen kokoon kuin haluaa. Hyvin tässä blogiasi seuratessa kasvaa omakin lintutietämys.

  VastaaPoista
 6. Hieno joululintu! Vai on mustavaris Lapualta!! No,olen mä täällä tommosia nähnyt:)

  VastaaPoista
 7. Mitähän tuo samoalainen sananasaattaja puhkeaakaan puhumaan. Sitä ja huomisen luukun avautumista odottelen jännittyneenä.

  VastaaPoista
 8. Onpa komea yksilö, ilmeisesti koirassellainen :)

  VastaaPoista
 9. Johan se samoalaista pelottaa, kun suomalainen varis rähjää naaman edessä =D

  VastaaPoista
 10. Ai se olikin mustavaris, mä luulin korpiksi. Ne on niin sympaattisia mutta kai toikin menettelee.
  Hah, tuo samoalainen löysi sun luokse ku ne Maatuskat on matkailleet ympäri maailmaa niin ne on tietysti kertoneet juttuja lähtöpaikastaan. Uteliaisuuttaan tuli sitt katsomaan.

  VastaaPoista
 11. Vau mikä tipuliini, aina kannattaa ympyröitä laajentaa, vaikka sitten ompelemalla. Taas upea tuotos al´a Marle!!!!!!!

  VastaaPoista
 12. Voi, mitä luonnon ihmeellyyksiä täältä löytykään. Minullakin on jokin ympyrälaite, jota en ole vielä kokeillutkaan.. Ostin sen syksyllä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!