perjantai 6. joulukuuta 2013

joulukalenterin 6. luukku

Itsenäisyyspäivän kunniaksi sinivalkoiset kynttilät ja lapaset.
Mikä sen isänmaallisempaa kuin kunnon lapaset, rasat, tumput, kintaat vanttuut ja mitä kaikkia nimiä näillä rakkailla käsien lämmittäjillä onkaan.
Ostin Seinäjoen kädentaitomessuilta Etelä-Pohjanmaan käsi- ja taideteolliluuden tarvikepaketin näihin lapasiin ja juuri parahiksi olen ne saanut valmiiksi. Oikeasti nämä"Rakkaat rasat" ovat ihan saman kokoiset, kuvassa niiden sisällä on pari laskua tukevoittamassa niitä ja siksi ne on hieman eriparisen näköisiä. En ole näitä kastellut enkä tehnyt muitakaan taikoja, mitä valmiille neulomuksille oikeasti kuuluisi tehdä. Kynttilät on hieman vinksallaan, mutta niin on moni muukin asia. Ei haittaa. Olisi aika ikävää, jos nuo tumput kaatuisi kynttilään ja syttyisi palamaan. 
Tarjolla oli monia kuvioita, mutta en ostanut heti vaan vasta hieman ennen poislähtöä ja silloin valikoima oli jo supistunut huomattavasti. Sinisen ystävänä perhoset saivat kelvata ja ihan kauniithan ne ovat. Ja on näissä ne peukutkin vaikka eivät oikein näykään ; ) (siis kaksi peukkua jo omasta takaa).

Monet kommentit peukkujen ja tykkäämisten kera edelliseen naamakirja-postaukseen ilahdutti kovasti. Kiitos kaikille ihanista kommenteista! 

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

11 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset! Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Kauniit ovat! Varmaan lapasten sisällä on erikokoiset laskut ja siksi toinen on kumarampi kuin toinen, siis kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit, otin laskut pois! Ja toinen on huomattavasti isompi lasku.

   Poista
 3. Aivan ihanat kintaat! Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin, Marle.

  VastaaPoista
 4. Ihanat lapaset. Olet ollut ahkera kun sait ne näin nopsaan valmiiksi. Hyvä että pidät kynttilät vähän poispäin ettei käy vahinko noin kivoille. Tuo naamakirja oli aivan lyömätön. Hyvää itsenäisyyspäivää !

  VastaaPoista
 5. Tosi ihanat lapaset! Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Hienot on, ei muuta voi sanoa. Mä voisin tykätä kanssa tehdä tuollaiset mutta punaisina.

  VastaaPoista
 7. Mainio valinta! Ostin nimittäin samanlaisen paketin Tampereen messuilta, mutta tuskin ennätän aloittaa ennen joulua! Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinnekin!

  VastaaPoista
 8. Kauniit kuvio lapaset. Tykkään <3 Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 9. Upeat lapaset! En tiedä, saisinko itse tuollaisia aikaan! Kiinnostaisi kyllä yrittää! Viimeksi, kun kävin Kaarakassa, näin kyllä monia tämän tyylisiä malleja, mutta tämä ei osunut silmiini!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!