maanantai 21. joulukuuta 2015

21. joulukuuta

Huh-huh, mikä päivä eilen oli!




Rouva Farkku juoksi kuin hirvi meille päin. Ensin ajattelin mennä piiloon, kun en olisi ehtinyt höpötellä hänen kanssaan. Sitten tuummin, että täytyy olla ystävällinen näin joulun tietämissä, jos vaikka olisi tärkeätäkin asiaa kuin noin kamalasti juoksee, iso ihminen. Ja mitä sillä nyt on käsissään?
Rouva oli ihan paniikissa. Koko perhe oli hurjana, kun hän oli leikannut kaikkien farkuista lahkeiden käänteet pois. Ja tytär oli raivonnut niin että nuttura oli tutissut, koska hän oli löytänyt lempivillapaitansa nukke-kokoon muuttuneena. Rouva oli ottanut jalat alleen ja tuli meille odottelemaan, että kotona tunnelma hieman jäähtyisi.




Rouva oli martta-illassa saanut hienon vinkin, jossa farkkujen lahkeiden käänteet leikataan irti ja rullataan pyörylöiksi. Väliin laitetaan pieniä liimatippoja, että pysyvät mallissaan. Sitten näitä pyörylöitä liitetään pienillä pistoilla ja liimatipoilla toisiinsa ja näin saadaan hyvä pannunalusta.




Keitin rouvalle kahvit ja alunen näytti hyvältä kahvikannun alla.




Minun mielestä rouva Farkun perhe oli ihan turhasta riehaantunut. Alusta on mitä parhain. Ja jos se syttyy vahingossa tuleen, kun on unohtanut sen kuumalle levylle, ei siinä paljoa mene hukkaan. Liima tietysti haisee pahasti palaessaan, mutta uusia farkkuja on aina saatavilla ja niistä voi tehdä uuden alustan. 
Teinityttären kiihtyminen ihan huippuunsa villapuseron takia harmitti rouvaa kovasti. Jotenkin se raivo tuli hänelle yllätyksenä, vaikka tiesi tyttären saaneen puseron joltain poikaystävältä synttärilahjaksi. Oli kuulemma merkkipusero, Joku Sand, sen tytär mainitsi joka käänteessä. "Mitä sen puseron kanssa nyt tehdään?" rouva tivasi minulta. Miten se minut nyt tähän perhesotkuunsa veti? No oli minulla idea. Siinä kahvia hörppiessä leikkelin puserosta pari sopivan mallista palaa ja molemmille neulat ja villalankoja eteen. Nyt piti kirjoa hieman kukkia kappaleiden helmaan. Teimme molemmat aika samanlaiset kukkakedot. Leikkasin puuvillasta sopivat vuorikappaleet. 



Piipahdin ompeluhuoneeseen ja hetken kuluttua nuorekas rannelaukku oli valmis. 




Malli on mitä parhain polkupyörällä ajaessa. Laukku roikkuu ranteessa näkyvillä, mutta sitä ei kukaan pysty siitä nappaamaan. Teinitytär on innokas pyöräilijä, hänellä kun ei ole vielä mopoautoa, niin kruisalee kesät, talvet fillarilla ympäri toria.




Farkku rouva jo asetteli minun lankakerän ja puikot kassiin ja suunnitteli siitä kätevää neulepussukkaa itselleen. Sanoin, että se ei käy, annat kassin tyttärellesi, kyllä hän siitä pikkuhiljaa leppyy. Koska se poikaystäväkin taitaa jo olla entinen, niin mitä siitä puserosta enää, parempi se on kassina. Näin itse sen pojankoltiaisen toisen pimun kanssa kaulailevan. Että hyvän työn teimme. 




Farkku rouva ihastui minun uusiin tonttutossuihin. 




Melkein olin antamassa tossut hänelle, koska hän antoi minulle pannunalusen, mutta tossut olivat hänelle aivan liian isot. Olin salaa aika iloinen siitä. Tossut on samaista messumattoa, josta aikaisemmin tein kopan ja kännykkäkotelon. Viikolla kävin Kaapelin Joulussa ja toisessa kerroksessa oli jälleen erilaisia pajoja. Menin taas samaiseen messumatto-ompelimoon ja piirsin valmiista kaavoista tossut. Pohjat ovat kaksinkertaiset. En jäänyt odottelemaan ompelukoneen vapautumista, vaan sain ottaa palat kotiin. Hyvä, koska kotona saatoin hieman koristella tohveleita. Ensin ompelin nauhoja päälliseen ja sen jälkeen päälliset kiinni pohjiin. Kovin helppoa. Lupasin tehdä rouva Farkulle samanlaiset pienemmillä kaavoilla.




Olen oman elämäni tohvelisankari ja hyppään tonttutossuihini ja hipsin joulupuuhiin.

Kiitän teitä kaikkia ihanat lukijani  mukavista, tärkeistä, nokkelista, positiivisista ja ties mistä kommenteistanne. Tässä vuosien saatossa monesta lukijasta on tullut kommenttien ja blogienne kautta melko tuttuja, semmoisia virtuaaliystäviä. Ja joidenkin kanssa on treffattukin, ihan livenä. Olen tavattoman iloinen ja kiitollinen kaikista teistä jotka jaksatte lukea ja vielä kommentoida näitä juttujani, vaikka niissä ei välttämättä ole yhtään sanaa totta, silkkaa satua. No tässä tämänpäiväisessä on tottakin, ainakin osa. Ja hauskasti jotkut ovat lähteneet kommenteissaan mukaan leikkiin. Kauan aikaa sitten etsin täällä blogissa kotia usealle rescue-koiralle. No koirat saivat lopulta uudet kodit ja minä uusia ystäviä. Etenkin Demin-koira muistaa minua vieläkin! Hän on lähettänyt hauskoja kuvia lumileikeistä. Terveiset vaan sinne pohjoiseen! Selvennykseksi sanottava, että ne koirat oli pieniä koira-naamaisia kukkaroita.

Toivotan teille kaikille

 Erityisen Hyvää ja Rauhallista Joulua!

45 kommenttia:

  1. Taashan on tarinat. Kiitos niistä, alkoi kovasti naurattamaan näin aamusella. Mahdottoman hyvää ja rauhallista joulua sinullekin. Katsoin eilen Astrid Lindgren dokumenttia ja sinä tulit heti mieleen satuilijana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milja, Johan on mellevää, kun Astrid Lingrenistä muistun mieleen.

      Poista
  2. Olipa hauska tarina näin harmaaseen maanataiaamuun! Ihania ompeluksia siellä on taas syntynyt. Mukavaa viikonalkua virtuaaliystävälle :)

    VastaaPoista
  3. Voi kun ootte farkkurouvan kanssa ihan urakalla taas huhkineet hyviä töitä ja ihania käsitöitä siinä sivussa! Leppoisaa joulunaikaa teille kumpaisellekin <3

    VastaaPoista
  4. Sun juttuja on aina mukava lukea olkoon sitten totta tai tarua. Joka kerta klikatessa sanaa Marle ajettelen että mitähän siellä taas on:)
    Rauhaisaa ja mukavaa Joulua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma, tämä lisää paineita, töytyy meenä kirjoittajakouluun.

      Poista
  5. Ja kaikki paniikki päättyi hyvin, :) Ihana kertomus

    VastaaPoista
  6. Taas täytyy napata tästä ideoita. Poika toi kerran vaivihkaa villapuseron jonka oli itse pessyt pieneksi, oli tietysti laittanut koneeseen.
    Olen kyllä hurrrjan iloinen että olen saanut ystävän! Ihanaa joulunaikaa Sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy oikein innostaa noita miespuolisia sukulaisia pyykille! Iloinen olen minäkin hyvästä ystävästä.

      Poista
  7. Hei Marle ja kiitos taas hauskasta postista! Tosi hyva piirros myos ja tossut aivan super! Kiva kuulla etta olet loytanyt koteja koirille. Minakin sain aikanaan parhaan ystavan seka kodin ihanalle koiralle Suomessa, netin avulla. Oikein ihanaa joulua! x Teje

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teje. Pitäis piirrellä enemmän, niin taidot kehittyisi. Hyvää JOulua myös sinulle!

      Poista
  8. Kyllä Farkku-rouva voi olla iloinen, kun naapurissa asuu noin taitava ja ystävällinen rouva. Meillä täällä kulkee eräs herra kuono pystyssä, kun hänet on oikein joulukalenterissa mainittu.
    Oikein hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi meiltä kaikilta.

    VastaaPoista
  9. Eka kuva farkkurouvasta sopisi hienosti kuvakirjankin ensimmäiseksi sivuksi. Kykyjä on moneksi. Mainiot joululahjaideat ja ihana juttu.
    Erittäin hyvää Joulua Sinullekin ja koko jatkueelle.

    VastaaPoista
  10. Kyllä sinun Farkku-rouva-tarinat ovat mainioita. Niistä tulee aina hyvälle tuulelle. Ja sinun ideoitasi on kyllä pakko matkia joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aina kiva kuulla, että jutut iloistuttavat! Matki pois, hyvä ystävä.

      Poista
  11. Nuo tossut on kyllä kivan malliset. Menen keväällä tossukurssille, ehkä minäkin sitten saan sellaiset! Se on kyllä hauskaa kun blogin myötä tulee uusia kavereita. Moni tuntuu tutulta vaikka heitä ei ole koskaan tavannutkaan! Mukava täällä on aina poiketa, kiva kun kirjoitat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossukursi kuulostaa hauskalta! Niinpä, semmoisa tuttuja, joista ei oikeasti tiedä mitään! Ajatella, jos niitä ei ole olemassakaan. Ovat jotain puijareita. No ei oikeesti ole.

      Poista
  12. Olipa ihana tarina rouva Farkusta ja kaikki päättyi kuitenkin hyvin:) Kiva tuo pannualunen ja rannelaukku ja tossut vallanmainiot!
    Mukavaa ja rauhallista Joulua!

    VastaaPoista
  13. Kylläpä farkkurouva on sitten aikaansaapa. Minulla on messumattotossut vielä vaiheessa, mutta hyvä että sain taas täältä blogistasi vinkkejä koristeluun ja kaksinkertaiset pohjat onkin hyvä ajatus.
    Hyvää joulua Onnellista Uutta vuotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitetaanko keväällä kursseille messumattotossut?

      Poista
  14. Monta uutta kivaa työtä taas tehtynä.
    Kaikki on kivan näköisiä ja käytännöllisiä.
    Mukavia joulupuuhia toivotellen.

    VastaaPoista
  15. Hieno joulunaluskirjoitus! Olikohan farkkurouva täysin kuvitteellinen vai onko hän sinun toinen minäsi? Sitä mietin pari sekuntia, mutta annoin sitten olla. Hauska juttu, olivat henkilöt keitä tahansa! Sandin villaneuleesta tulikin mainio rannelaukku! Tykkäsin!! Hyvää joulua erinomaiselle työkaverille!

    VastaaPoista
  16. Olet taas tehnyt vaikka mitä kaunista!
    Leppoisaa joulun aikaa sinulle... ja jos satut näkemään, niin kerro myös Rva Farkulle:)

    VastaaPoista
  17. Hienoja töitä jälleen!

    Oikein Ihanaa Joulua!

    VastaaPoista
  18. Kiitos näistä hauskoista ja jännittävistä tarinoista, joilla jaksat meitä ilahduttaa. Onneksi sait Farkku-rouvan rauhoitettua joulutunnelmaan. Villapusero on varmasti kauniimpi nyt kuin joskus uutena on ollut ja tonttutossut jalassa joulu tulee ja menee oikein mukavasti. Hyvää Joulua sinulle Marle ja kiitos monesta muistamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Tossuissa on ihan taikaa, kaikki hommat sujuu kuin tanssien!

      Poista
  19. Kiitos näistä IHANISTA jutista ja Hyvää Joulua kaikille tasapuolisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on iloinen yllätys, kun intouduit kommentoimaan! Vieraat ovat aina terevtulleita. Jakelen jouluntoivotuksia kaikille ja ihan tasapuolisesti. Iloista Joulua myös sinulle!

      Poista
  20. Mukavaa joulua ja idearikasta uutta vuotta! Jutuistasi tulee aina niin hilpeä olo!

    VastaaPoista

  21. Katso taivasta, tähtiä ja kuuta,
    vieläkö joulu on jotain muuta.
    Ystävän halaus ja aatos jalo,
    tuttua on myös kynttilän valo.
    Joulun maun tuntee jo kieli,
    mutta tärkein on kuitenkin hyvä mieli.

    Rauhallista joulua!

    Hauska tarina ja hienoja töitä :).

    VastaaPoista
  22. Rauhaisaa ja Ihanaa Joulunaikaa!

    VastaaPoista
  23. Hip heijaa! Hyvän joulun toivotukset ja kehut kivasta tarinasta, jälleen.

    VastaaPoista
  24. Jeeeee Marle, tarinoiden kuningatar!!!! Oikein hyvää jatkoa joulunviettoon!

    VastaaPoista
  25. Oijoi, kuinka upea idea (ja toteutus) pannunaluseen!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!