torstai 21. huhtikuuta 2016

Farkku rouva...

... tuli yllättäin käymään. 
Ilahduin kovasti, koska emme ole nähneet pitkiin aikoihin. Hän oli ollut lomalla ja käynyt kampaajalla ottamassa hiustenpidennyksen ja uuden mini voguen. Näytti olevan punaa poskilla ja sineä silmissä. Oikein oli pirteän näköinen.  Semmoisen terveen ja hyvin levänneen.
Hänellä oli tuliaisena isot farkut. Toivon vilpittömästi, että hän oli hankkinut ne kirppikseltä, kuten sanoi, eikä miehensä kaapista.


Olipa farkut mistä tahansa, innostuin niistä kovasti. Sain ottaa farkuista mitä halusin. Leikkasin takataskut irti ja niistä oli ajattelin tehdä pienen olkalaukun.



Olin jo pidempään haaveillut tällaisesta takataskuveskasta ja nyt se on siinä!



Vuorikangas on (saatua, kiitos Sanna!) tukevaa puuvillaa. Laitoin siihen myös taskun. 


Aika harvoin käytän metalliketjuja, vaikka niitä on ihan reilusti varastossa, mutta farkkujuttuihin ne jotenkin sopii paremmin. Hassua, että etupuolella on takatasku ja takapuolella on tietenkin takatasku. 


Jostain minulle on siunaantunut tumman ruskeaa mokkanahkaa. Halusin laittaa sitä laukun reunaan tuomaan siihen hieman väljyttä ja se vaan nyt näytti minusta hyvältä. Farkku rouva ei olisi halunnut sitä käytettävän mistään hinnasta. Hieman siinä riideltiin ja irvisteltiin. Kun keksin, että teen mokasta myös olkahihnan, rouva rouva Farkku suostui. Ja lopulta hän piti noista mokkareunoistakin. Ja tämähän on minun laukku, mikäs hän on määräilemään mitä siihen laitetaan! Laukku on merkkiä Levis! Merkkilaukku, varmaan tosi arvokas.


Kun rouva halusi ottaa loput farkut kotiinsa, kaivelin omista varastoista hieman lahjetta. Yhdestä muovirasiasta löytyi valmiiksi liimaharsollisia jämiä jostain aiemmasta puuhasta. Tein kesäisen kukkanipun. Mallia kasveille löytyi yhden ihanan peltipurkin kannesta. Näytän sen joskus, kun jaksan kuvata kaikki rakkaat peltipurkit yhdellä kertaa. 


Vapaalla konekirjonnalla kiinnittelin kankaat ja piirtsin muita osia. En tunne yhtään näitä kasveja, mutta näyttävät siltä, että ovat pystyssä vielä talvellakin.
Juu, kaikki ovat talventörröttäjiä.


Meinasin ensin jättää pussukan toisen puolen tyhjäksi, mutta teki niin paljon mieli tehdä jotain kivaa ja niin syntyi nämä kesäkaverit.


Sudenkorento ja nelijalkakuoriainen. Pitkäjalkainen muunnos.


Hirvikangasta jäi kännykkäkotelon jälkeen vielä sen verran, että siitä sain tehtyä kynäkotelon. Tosin voihan sitä käyttää vaikka pyssyn luotien säilytyspaikkana, jos sattuu olemaan metsämies. En ole ihan varma, saako luoteja ja muita patruunoja säilyttää ihan missä haluaa. Luultavasti ei. Ehkä metsästäjä säilyttää tässä kynää ja pientä vihkoa, johon hän merkitsee kaikki kaadot. 
Vuorikangas on koirien tassunjälkiä täynnä. Ne on metsästyskoiria, joita käytetään juuri hirvenmetsästyksessä. Niiltä on jäänyt kaikki luutkin syömättä, kun ovat taas rynnänneet jonkun rasahduksen perään.



Hiervet on hieman pelokkaan näköisiä. Taitavat luulla, että nyt on hiervenmetsästys käynnissä, kun yksi kaveri jo makaa koivet suorana maassa. 
Ei mitään hätää, hirvet! Nyt ei saa metsästää. Kaveri on vaan hieman väsy.

Moikka!
Ja kiitos kivoista kommenteista!
Aurinkoista loppuviikkoa, maanantaina tulee talvi.


42 kommenttia:

  1. Kiitos itsellesi kivasta postauksesta:) Kaikki ompeluksesi ovat taas tosi mukavia ja idearikkaita ja hauskasti tehtyjä:) Hyvä sinä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma, ilosella mielellä syntyy iloisia asioita.

      Poista
  2. Rouva Farkiu toi ihanat tuliaiset ja niistä syntyi kiva pikkulaukku. Lisätaskut ovat plussaa. Rakastan näitä konekirjottuja luomuksia, niitä on hauska tehdä ja ihailla. Mukavaa loppuvikkoa sinne Marle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anni, nuo kkonekirjailut meinaa viedä mukanaan. En millään olisi malttanut lopettaa, kun uusia ideoita tupsahteli koko ajan.

      Poista
  3. On taas niin ihania pussukoita. Nuo konekirjaillut on hauskoja ja levislaukkuun olet laittanut nahkaakin niin varppina on arvokas:) Mukavaa viikonloppua sulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti, pitäisköhän minun teipata otsaan lappu Arvokuljetus, kun kannan tuota Levis-laukkkua!

      Poista
  4. Takataskulaukku on kyllä kiva, mokka tekee siihen hyvän säväyksen! Kirjontoja pitäisi tehdä enemmän, niillä saa kyllä hauskoja juttuja, kuten tuo kesäkaverit:) Mukavaa viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija, kyllä sitä mokkaa pitää olla. Muuallakin kuin kupissa!

      Poista
  5. Onpa hyvä että pääsitte sopuun rouvan kanssa, sillä merkkilaukusta tuli mokalla tosi toimiva, ihana! Puutarhurina vahvistan kasvidiagnoosisi: talventörröttäjiä ovat kasvisi kaikkityyni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi, olisi pitänyt heti kysäistä asiantuntijalta!

      Poista
  6. Ihastuttava takataskulaukku ja hienoja ovat muutkin kotelot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjut. Meillä on muuten tuossa lähellä päiväkoti, jonka nimi on Takatasku.

      Poista
  7. Oo-oo! Ihana stoori. Levis-merkkilaukku ainakin kuulostaa siltä, että Jos niitä olis myytäväksi asti, niin olisi oma kauppa Espalla ja vain valitut pääsisivät sisään ja vieläkin valikoidummat saisivat koskea laukkuihin. Kaikki saisivat kyllä ostaa kenellä rahaa riittäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina hauskasta kommentista! Ihan yhden laukun kanssa en vielä lähde kilpasille Espalle.

      Poista
  8. Makee farkkulaukku ja pussukka ja hirvimiehenpussukka ja ja ja.. Juu, ei yhden laukun taktiikalla kannata yrittää Espaa valloittaa paitsi että kateelliset kyllä saattaisivat kysellä ostopaikkaa.
    Pitkäjalkainen muunnos - mitähän muita uusia lajeja vielä löydätkään näihin koppiksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika pieni on, ei tule raahattua mitään ylimääräistä mukana. Noita pikkuisia eläimiä on ihan törkeen montaa lajia.

      Poista
  9. Mainio tarina. Levis-merkkilaukku on näpsäkän kokoinen. Ja kesäkaverit juttelevat keskenään. Mikähän mahtaa olla heidän yhteinen kielensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helena, kesäkaverit puhuu latinaa. Ne on kielimiehiä.

      Poista
  10. Ihana taskulaukku. Ihailen näitä farkkujuttuja, mutta jotenkin en itse osaa käyttää niitä. Vaikka olisi farkkuja isot pinot seuraavaa pysäkkiä odottelemassa, pääasiassa kyllä mustia, ja ne ei tunnu oikein edes farkuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena, minä kyllä osaan käyttää ja se on jopa helppoa. Olalle vaan ja menoksi! Mustista farkuista en ole tehnyt mitään, kun niitä ei ole ollut :)

      Poista
  11. Hauskoja ystäviä sinulla, niinku naapurin rouva ja tämä farkkurouva! Syntyy monenlaista kivaa juttua. Olet kyllä taitava piirtelemään koneella(kin). Tykkään talventörröttäjistäsi ja ötököistäkin - ne ovat varmasti sellaista hyödyllistä lajia. Hirvikangas on mukavaa - minullakin on sitä vihreänä :)
    Ne tosiaan lupaa sitä räntää, nautitaan nyt edes täydestä kuusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavia ovat, ihan kaikki. Nämä ötökät on hyötyeläimiä, syövät kirvoja ja kompotteja. Nyt sataa vettä kaatamalla! JOs edes kirkastuisi yöksi sen verran, että näkisi sen kuun.

      Poista
    2. Mukavia ovat, ihan kaikki. Nämä ötökät on hyötyeläimiä, syövät kirvoja ja kompotteja. Nyt sataa vettä kaatamalla! JOs edes kirkastuisi yöksi sen verran, että näkisi sen kuun.

      Poista
  12. Vaikka en ole yhtään farkkuihminen, tykkään kovasti tuosta kasvipussukasta. Nuo kasvithan on selvästi jotain ohdakkeita. oikein kiva juttu.

    VastaaPoista
  13. Nyt saa Lewis farkkujen tekijät hävetä mielikuvituksettomuuttaan, mutta hyvä, että tekevät materiaalia sinun ideoihisi. Mukava naapuri tuo rouva Farkku. Taas on niin kivoja pussukoita ja hauskaa tarinaa, joten hyvin alkoi tämäkin päivä. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkku, rouva Farkku on oikein kiva tuttavuus.

      Poista
  14. Farkkulaukku on aivan ihana, tuollaisen minäkin haluaisin! Pussukan kirjonnat niin kivoja, hauskoja ja tuo hirvikangas iloinen:)
    Toivottavasti ei tule enää lunta:( Ei halua!
    Mukavaa viikonloppu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkkureppu. Idea on vapaasti käytettävissä. Lunta tai oikeammin räntää ja rakeita tulikin jo tänään.

      Poista
  15. Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Tuohon konekirjontaan jää helposti koukkuun, eikä malttaisi millään lopettaa.

      Poista
  16. Ihania pussukoita! Taskulaukku on tosi hauska! Kirjonnat jälleen niin taidolla tehdyt! Sinä se osaat monenmoista :)

    VastaaPoista
  17. taas kiva tarina. minàkin tykkààn farkuista, tosin vain kestàvànà ja halpana materiaalina kaikenlaisiin kasseihin ja laukkuihin. Kaikki kàytetààn pikkutilkkua myòten. aurinkoista kevàttà, Raita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Raita! Olipa hauskaa, että vierailit täällä! Farkuista etenkin ne ei joustavat ovat ihan parasta materiaalia.

      Poista
  18. Oikein kivoja farkkujuttuja olet ommellut. Minullakin on menossa farkkuoperaatio. Toivottavasti saan blogiinikin jotain kuvia aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija, välillä sitä innostuu hieman vahvemmista materiaaleista ohuiden puuvillojen sijaan.

      Poista
  19. Oletpa taas ahkeroinut kaunista ja hyödyllistä.
    Mukavaa on lueskella tarinoita farkkurouvastasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ticoliina! Farkkurouva on niin mukava, hieman hössöttävä tyyppi.

      Poista

Kiitos kommentista!