tiistai 20. joulukuuta 2016

Valmista tuli!



"Moikka!
Sain uuden hatun! Höpö nainen on laittanut kuviot väärin päin, mutta kyllä tämä minulle näinkin kelpaa. Omasta mielestä olen hyvin tyylikäs. Hattuun mahtuu tosi paljon ajatuksia ja niitä minulla todellakin on."


Sulo olisi halunnut kangaskopan itselleen hatuksi, mutta onneksi ilmat lämpenivät, eikä koira enää tarvitse hattua. Elikkä kangasmetsästä tuli koppa, jota voi käyttää vaikka suojaruukkuna tai piilona lankakerille. Tai jos olisi ihan tolkuttomat määrät karkkeja, voisi ne laittaa tuohon sammioon. Idean nappasin Tejen Nero´s Post-blogista. Teje on tehnyt koristeet aplikoiden ja ne ovat oikein ihanat, käy kurkkaamassa. Tikkasin koneella kuvioiden ympäri ja vaakaan. Välissä on tekokuituvanua, sattui olemaan sopivan kokoinen pala.


Vaihdoin amarylliksen huonekuuseen. Kukkakauppias sanoi, että tämä kestää niin kauan kuin haluan. Se oli kyllä aika kova lupaus. Haluan, että se kestäisi vaikka kahdeksan vuotta.

Monia kivoja arvauksia olitte laittaneet siitä, mitä arvelitte tästä tulevan. Sulolle tyyny, verhokappa ja pöytäliina nyt ainakin tulee mieleen. Kuvista on vaikea arvata kokoa, mutta tämä on 9" (23 cm) korkea ja halkaisija 8,5". 

PS. Älkää kertoko ylen porukoille, että Sulo katsoo telkkaa. Ne alkais vaatimaan Suloltakin yle-veroa. Olen ajatellut, että koiravero saa luvan riittää.


31 kommenttia:

  1. Aivan ihana koppa, ja kovin sopivasti se istuu Sulonkin hatuksi :)
    Nappaan koppaidean kyllä ensi vuodeksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maritta! Tejellä on hyvät ohjeet kopan tekoon.

      Poista
  2. No eipä käynyt mielessä moinen että siitä laittaisit noin kätevän kopan vannotunut pussi ihminen. Hieno on . Ja Sulo sen kun ihmettelee tätä touhua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauheasti teki mieli tehdä joku pussukka, mutta olin tiukkana.

      Poista
  3. Kukkakauppias puhui totta. Mun huonekuusi no 2 kesti varmaan 10 vuotta ainakin. Sitten tuli katto vastaan ja siirsin sen parvekkeelle pois remontin jaloista. 14 astetta pakkasta oli sille liikaa. Huonekuusi no 1 sai aikoinaan siirtyä liian suurena yhteen helsinkiläiseen toimistoon. Tuskin enää mahtuisi sisätiloihin jos on vielä hengissä. En olisi arvanut, että kettupaneelista tulee ruukun suoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tuo meidänkin kasvi kestää kauan. Eihän se mikään erityisen kaunis ole, mutta jotenkin sympaattinen.

      Poista
  4. Sulolle terkkuja ja rapsutuksia. En varmasti kerro ylelle mitään. itse koiraverokin on turhaa... Kiva ruukunsuoja, vaikka sopii myös Sulolle hatuksikin. tosi ihanaa kun jaksat pitää tätää joulukalenteria !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrotaan! Yksi Sulon lempileluista on se Rikun pieni vihreä vinkuva lohikäärme. Nyt kun se on iso poika, lohikäärme näyttää niin hupaisalta Sulon suussa.

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Piti siis kirjoittaa että voi Suloa! Näyttää hatussaan ihan itämaan tietäjältä :D Kaunis tuli valmiista työstä. Mukavaa iltaa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai itämaan tietäjä! Kiva, että edes näyttää ; )
      Kiitos AnniK!

      Poista
  7. Voi Suloa, hatun malli muistuttaa fetsiä.
    Semmonen kiva lumisatessaa oleva vehreä kuusi tuli mulle eilen. Oikein kiva ja monipuolinen kuusipuu. Pääsee muistojen koristeiden joukkoon vuosittain esilleotettavaksi. Kiitos.

    VastaaPoista
  8. Komea hattu komealle herralle! Mukavaa, että sille on muutakin hyötykäyttöä, kun ei olla päiväkävelyllä. :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä pitäisi tehdä Sulolle joku tyylikäs herrojen hattu!

      Poista
  9. No joo, ehkä koppa on parempi kukkaruukun suojan kuin Sulolla päiväkävelyllä:) Arvasin sentään sen oikein että ompeluksestasi ei valmistu se mitä arvuuttelen:) Kiva se kuitenkin on!! Kiitos punaisesta tuvasta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin arvattu, Irma! Olit viekas kuin kettu tuon arvauksesi kanssa. Ole hyvä, tosi kivaa, että posti on kulkenut.

      Poista
  10. Hi Marla,
    I just found your blog, so happy to see my blog in your bloglist. I´ll take the link to your blog into my bloglist too, so I´ll soon be back here.
    Your dog is so cute with his lovey "hat" *lol* Your potholder are so beautiful!
    merry Christmast to you!
    Bente
    happy new follower here :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nice to have a new follower! You are wellcome. I´m lazy and write only in Finnish, but I try to add many pics. Puppy´s name is Sulo and he is 8 months. Happy Christmas to you, dear friend!

      Poista
  11. Hei Marle ja Sulo! Tama on kylla paras koiran hattu mita on nahty! Tuskin kukaan arvasi! Voi etta on ihana, melkein pitaa tehda pika pikaa viela tallainen. Tassa on linkki jos joku haluaa ohjeen kuinka tehda helposti minka kokoisen tahansa: http://quiltstory.blogspot.gr/2013/11/holiday-tutorial-neros-post-and-patch.html (se on Quilt Storyn sivulle kun tein sen heidan joulu-kokoelmaansa). Pitaa viela menna katsomaan Suloa! Terkuin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulokin piti siitä! Minusta tuo oli hauska tehdä ja voisin tehdä toisenkin, nyt sinun tyylillä aplikoiden. Tuo minunkin laittama linkki on suoraan siihen tutorialiin, joka oli erinomaisen selkeä.

      Poista
  12. Ehkä toi Sulon hattu onkin nätimpi amaryllispurkin ympärillä. Sorry Sulo, koirat ei tykkää hatuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulo on muuten hieman villi, mutta istuu paikalla pipo päässä, jos pyydetään! Kyllä se minustakin on parempi suojaruukkuna.

      Poista
  13. Just hieno koppa! Tilkkuilevalla ihmisellä suojat ovat tietysti kankaasta eikä keramiikkaa, muovi ihan pannassa! Amaryllis on kyllä suosikkini mutta olen myös haaveillut hiukan huonekuusesta. Enpä tiennyt että voi olla niin kestävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei muovisia! Amaryllis ja jouluruusu ovat kukkasuosikkeja ja onhan tuo kuusikin söpö. Omalla tavallaan. Veikkaan, että meillä ei tule niin monia armokkaita vuosia tuollekaan kasville. Kaikki herkästi kuivuudesta närkästyvät kasvit eivät meillä kauaa viihdy.

      Poista
  14. Tosi monikäyttöinen koppa(lakki)! Aika kova lupaus kukkakauppiaalta! Riittääkö sinulla huonekorkeus kahdeksaan vuoteen vain pitääkö tehdä aukko kattoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisko pitänyt pyytää takuu? Sen verran kauppias kyllä minua tuntee, ettei ihan hepposin perustein lähtisi tuollaisia vuosi lupailemaan. Ei riitä korkeus, mutta ei taida tulla vuodetkaan täyteen ; )

      Poista
  15. Sulo näyttää ihan joltain kirkonmieheltä :)) Siitä tulikin tosi kiva ruukunsuoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä Sulo suunnittelee jotain palvelusta mielessään. Taitaa olla ortodoksi, kuten minäkin.

      Poista

Kiitos kommentista!