perjantai 15. huhtikuuta 2016

tosi lapsellista,

monessakin mielessä.
Tänään olin Helsingin messukseskuksessa Martta-puuhissa. Se ei ollut lainkaan lapsellista, mutta siellä oli iso halli täynnä lapsellisia. Tietysti, kun sillä puolen oli lapsimessut. Juu, kyllä. Niillä veitikoilla on ihan omat messut. Minä olin Kädentaitojen puolella, ihan eri hallissa. Kädentaito Marttojen osastolla opastettiin tekemään mm. paperiperhosia, virkattuja kukkia hypistelymuhveihin, vanhoista t-paidoista matonkudetta ja samasta materiaalista sai saumurilla surauttaa itselleen kesäpipon! Ja ne hypistelymuhvit oli niin ihania!


Olin talkoolaisena aamupäivän ja se oli todella kivaa hommaa! Jos ei olisi ollut muuta jo aiemmin sovittua, olisin voinut olla koko päivän. Mukavia ja asioista kiinnostuneita ihmisiä on oikein kiva opastaa. Minusta on varmaan pikkuhiljaa kehkeytymässä tosi kova Martta. Tein itselle harmaasta t-paidasta tuommoisen kulmikkaan pipon. 


Eihän se pipo tuossa litteänä oikein miltään näytä, mutta päässä se on hauska. Hieman kamera peittää näkymää, mutta parempaan en pystynyt. Olin juuri tullut venerannasta ja olin umpijäässä, siksi olen pukeutunut kaikkeen, mitä oli kotona nopeasti saatavilla! 


Yski naapuri tuli ihan innoissaan kertomaan, että on nähnyt erikoisia perhosia. Wau, innostuin ensini, mutta tarkemmin katsottuna ne perhoset oli oikeasti suutelevia kettuja! Voi, voi, ei tainnut rouva oikein tietää näistä meidän eläimistä ja niiden tavoista.


Naapurin rouva ei uskonut ennen kuin näytin hänelle kettujen kuvia. Kerroin, että nyt on ketuilla lemmen leikit mielessä ja kevään kiihkeät suutelot ovat alkaneet.


Sen sijaan minä saatoin esitellä naapurin rouvalle ison, keltaisen perhoseni. Hän oli ihan äimän käkenä moisesta koreudesta. Siinä samalla, kun kerran rouva oli kuin tarjolla, pyysin häntä mannekiiniksi uudelle kesäpipolleni. Toki hän ystävällisenä ihmisenä suostui.


Nyt voit nähdä pipon kunnolla. Jos suinkin kynnelle kykenet, mene huomenna ja sunnuntaina kokeilemaan, minkälainen pipo sinulta syntyy! Itse menen sunnuntaina hengailemaan, katselen käsityöjuttuja ja niitä lemmikkejä <3


Nyt ollaan jo niin lapsellisissa meiningeissä, ettei enempää voisi!
Tämä peitto menee tyttären hyvälle ystävälle, entiselle naapurintytölle. Tai oikeammin kummilahjana hänen vauvalleen. Ja kummi on tytär, en suinkaan minä.
Osaan eläimistä löytyi ohjeet Töölön Tilkkupajasta ostamastani Elishabeth Hartmanin Fancy Forest-kirjasesta, loput olen aikaisemmin ostanut/ladannut Lornan sew fresh quilts-blogista ja kukkaset on joko kurssilta saadusta mallista muokattuja tai Lempin mallilla tehtyjä. Peiton koko  on 97 cm x 73 cm.


Lapsi on tyttö, kuten ehkä arvasitkin. Takapuolen linnulta puuttuu vielä silmä. Taidan tehdä sinisen, kuten saajallakin on. Vuorikangas on aivan ihanansuloista pientä kukkaa. Tikkasin vapaalla koneompelulla jonkinmoisia kukkia. Jouduin käydä ostamassa uuden vapaatikkausjalankin kesken kaiken. Välivanu on bambua, muistelen niin.


Olen todella tyytyväinen tähän työhön. Sammakkoa jouduin hieman operoimaan, kun en pitänyt sen silmien tienoosta. Silmäleikkauksen jälkeen hänen ilme kirkastui ja pääsi mukaan ryhmään. Laitoin sen vielä katselemaan tuota kilpikonnaa. Oikeasti samppi odottaa hidasta kaveriaan. Taas.



Yritin valita suosikkieläintä, mutta pidän kaikista. Ehkä eniten kuitenkin pupusta ja perhosesta. Ja noista kaikista muista. Ja kilpparille taidan tehdä vielä suun.


Aloitin viikonlopun tänään olemalla noilla messuilla, venehommissa ja illalla teatterissa katsomassa (toistamiseen) Kiviä Taskussa. Huomenna tavataan IG-ryhmän kanssa Kampissa ja sunnuntaina messuilla katselen sitä ja tätä.

Tee kuten minäkin, vietä hauska viikonloppu kivojen juttujen parissa!


48 kommenttia:

  1. Norsut ja lintu ovat suosikit sekä koko peitto aivan ihana!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä oli runsas postaus! Aloitetaan tuosta piposta, joka on todella kiva. Naapurirouvan päähänkin varsin sopiva :) Tilkkupeitto on supersuloinen ja ihana lahja vauvalle. Voi kun ei ole vauvoja tulossa nyt lähipiirissä kenellekään. Minulla alkoi nyt viikon loma, joten olo on varsin iloinen. Mukavaa viikonloppua sinulle Marle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni sanoistasi! Oikein ihanaa, virkistävää ja luovaa lomaa sinulle!

      Poista
  3. Aivan upea peitto. Voin vain ajatella miten työläs tehtävä kaikkene sävyineen. Todellakin voit olla tyytyväinen! Tuo lasten askarteluttaminen on hieno juttu. Saadaan käsillä tekemisen taitoa eteen päin ja he ovat niin innokkaita oppimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Vekki, Peiton kankaat oli valikoitunut jo mielessä, joten suurin tehtävä oli palojen kasaaminen.

      Poista
  4. Juuri tuollaiselta pitää lapsen peiton näyttää. Lapselle varta vasten tehty eikä mikään jämäkokoelma. Ihanat kuviot. jäykältä, suorastaan pahviselta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milja, löysitkö tuttuja kankaita? Jos tarkoitat, että naapurini on jäykkä, niin kyllä hän aika jäykkä onkin. Siksi käytän häntä usein pilates rullana.

      Poista
  5. Ihana peitto! Täytyy muistaa,kun seuraavan kerran miettii nuppupeiton kuvioita.
    Terveiset aurinkoisesta Vääksystä, AnjaK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anja! Kuvioita voi yhdistellä miten haluaa tai tehdä vaikka vain pupuja tai perhosia. Aurinkoista täälläkin!

      Poista
  6. Suloinen peitto ja nuo kuviot ovat kyllä aivan ihania, niin ihan lahja pikkutytölle. Pipo on oikein kiva ja hauska, hyvää uusiokäyttöä.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Reppu! Pieneen peittoon ei mahtunut kaikki kivat eläinhahmot, mutta jäi syy tehdä uusia peittoja.

      Poista
  7. Naapurisi on kyllä mielenkiintoisen näköinen pipo päässään:)
    Vauvapeiton kuvat ovat kaikki hienoja. Niistä olisi vaikea valita mukavinta jos pitäisi, onneksi ei tarvitse;)
    Nopeasti saat aikaiseksi kaikenlaista kivaa vaikka menevää sorttiakin taidat olla;)
    "Studioni" huutelee jo minua mutta lähden nyt ulos luontoon sen jälkeen voinkin loppupäivän viettää ompelun merkeissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Irma, Naapurini on tosi kiva. Jos haluat, voin tutustuttaa teidät. Niin paljon jäi kivoja eläinkuvioita käyttämättä, joten lisää peittoja on tulossa. Juu, ulos kaikkien on mentävä, kun aurinko paistaa. Studioon ehtii myöhemminkin.

      Poista
  8. Hei,
    Peitto on kerrassaan upea ja huomaan sen inspiroivan minua kovasti. Olisipa ihana koota peitto, jonka yläosassa lentelisi perhosia ja alempana olisi sammakoita kukkien lomassa. Ainakin nuo kukat olet tainnut tehdä paper piecingillä? Joka tapauksessa peitto on taidonnäyte. Uskoisin, että peitosta tulee uudelle pienelle ihmiselle tärkeä tekstiili, joka kulkeutuu ehkä hänen lapselleen ja lapsenlapselleen.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, TP, kukat on paper piecingillä tehtyjä. Kuvailemasi peittoidea on houkuttava ja samansuunainen oli minullakin mielessä. Siinä oli vielä linnutkin mukana, mutta halusin ehdottomasti pupun ja norsut mukaan tähän peittoon.

      Poista
  9. Ei täällä voi taaskaan mitään muuta tehdä kuin huokailla ääneen ihastuksesta. Nämä sinun kädentaidot ovat uskomattomat! Ja tuo pipo oli I H A N A! Aurinkoista viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katinka! Pidän itsekin tästä piposta todella paljon.

      Poista
  10. Voi kuinka ihana kummilahjus peitosta sukeutuikaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi, pidän tätä harvinaisen onnistuneena.

      Poista
  11. Ahaa, sinäkin olet tehnyt vauvanpeittoa! Sinun peitollasi sentään oli saaja jo olemassa!Itse jään jännityksellä odottamaan ennustamaasi vauvabuumia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Maarit, odota vaan, siellä ne odat kohta vatsat pyöreinä ovesi takana!

      Poista
  12. Kaunis peitto. Pupu ja perhonen ovat mielestäni ihanat. Hauskan piponkin sait aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija, nyt tuli pupua pipoon ja peittoon. Sattumalta.

      Poista
  13. Your elephant parade with the flowers and bunnies is so cute. Perfect for spring time.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Shasta! I love all animals of Elephant parade! The quilt is for a new born baby.

      Poista
  14. Peitto on ihanan sulonen, kaunis kokonaisuus ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti, tätä pidän itsekin varsin onnistuneena.

      Poista
  15. Jestas, miten kivoissa tapahtumissa olet ollut mukana.Kaikki on ihanaa, pipo, pussaavat ketut ja tuo pienokaisen peitto. Olet kyllä ihan super-Martta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Super-Marttaan on vielä matkaa ja pitkälti.

      Poista
  16. Siis Siiri kiitos taas sinulle iki-ihanasya postauksesta!
    Tu pipo on aika kätsy!!

    VastaaPoista
  17. Siis Siiri kiitos taas sinulle iki-ihanasya postauksesta!
    Tu pipo on aika kätsy!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maritta! Innostuin pipoista ja parhaillaan on päässä uusin kesäpipo.

      Poista
  18. On sinulla taas ollut turbo-vaihde päällä. Ihanan peiton olet tehnyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Marjoriitta, paljon kaikkea on tapahtunut, mutta kaikki on vaan niin kivaa!

      Poista
  19. Tosi söpö tuo peitto, siitä on mukava tarinoida lapselle. Suosikkini on juuri tuo perhonen. Marttailu on varmasti kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helena. Marttailu on juuri niin kivaa, millaiseksi sen itse tekee : )

      Poista
  20. Kiva kun viihdyit marttailemassa, siellä minäkin tänään aamupäivän vietin ja monta pipoa tuli ommeltua ja neuvottua. Jämistä kekkasin vielä tehdä koiruleiden leluja.
    Ihana on piposi pupuineen ja tuo lahjapeitto vielä ihanampi.
    Pitäisköhän sortua ostamaan kettukarkkeja että saisi pussukan jossa on pussaavia kettuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukavaa se marttailu oli. Sunnuntaina menen vain katselemaan lemmikkejä ja kädentaitoja.

      Poista
  21. Hyvä Martta! Hauska pipo ja kevättä rinnassa ketuillakin! Kummilahja on niin suloinen, ja eläimistä kerrotaan monet tarinat! Mukava ja inspiroiva viikonloppu sinulla, työn täyteinen täällä, terveisin halonhakkaajan muija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pipoja on syntynyt enemmänkin. Toivottavasti halonhakkaaja sai työnsä turvallisesti tehdyksi ja halot on nyt sievästi pinoissa.

      Poista
  22. Kaikkea hauskaa täällä onkin! Se on upea taito:osata olla lapsenmielinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ingi! Välillä tuntuu, että se lapsellisena oleminen on paljon helpompaa kuin aikuisena, siis järkevänä aikuisena oleminen.

      Poista
  23. Hauska tuo pipo! Tuollainen olisi mukava vetäistä päähän lenkille! Martat näkyvät tekevän kaikkea kivaa. Peittohan on ihan hurmaava, todella suloinen . Onnekas vauva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesää ja lenkkeilyä varten olenkin nyt urakoinut monta pipoa. Veneessä täytyy olla pipo päässä, samoin fillaroidessa kypärän alla ja juostessa ja ties missä kaikessa. Käyttöä kyllä löytyy.

      Poista
  24. Veikeä peitto. On varmasti lahjan saajan mieleinen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!