lauantai 1. joulukuuta 2018

joulukalenterin 1. luukku


Ensimmäisestä laatikko-
luukusta paljastui ompelijan klipsejä, ihan niin kuinHelena arvasi! Onnittelut täältä pääarvaamosta!
Mikäs se sellainen arvauskilpailu olisi, jossa ei olisi jotain palkintoa? Minä laitan muistiin yhteen pieneen vihkoon kaikki oikeat arvaukset ja sitten joulun jälkeen teen jälkijoulupaketteja, joita postittelen voittajille.

Eli heti kun olet arvannut oikein, voit laittaa jo valmiiksi sähköpostissa osoitteesi ja nimesi. Osoite löytyy blogin oikeassa laidassa olevasta palkista, kohdasta Marle. No voin sen tähänkin laittaa: marletekee at gmail.com

Niin, nuo klipsit ovat mahdottoman käteviä. Miten olen pärjännyt ilman niitä? Erityisesti kanttaushommissa nuo ovat oikein näppäriä. Joskus, ennen kuin olin nähnytkään tuollaisista, käytin ihan tavallisia pyykkipoikia apujoukkoina. Ne vaan on hieman kömpelöitä kokonsa vuoksi.

Pyykkipojista tuli mieleen yksi lapsuusmuisto. Olimme siskon kanssa viettäämässä talvilomaa sukulaispariskunnan luona Kalliossa ja heillä oli kylpyamme. Se oli meille maalaistytöille niin ihana juttu, että halusimme istua siellä joka ilta. Minulla oli silloin yksi tosi vakava ulkonäköongelma. Nenäni oli aivan liian leveä. Sisko tiesi tästä harmistani, mutta muille en siitä ollut puhunut. Toki kaikki sen näki, kun keskellä päätä levittäytyi poskelta toiselle. Täällä suloisessa, lämpimässä kylvyssä sitten sain ajatuksen, että nappaan yhden ammeen yläpuolella pyykkinarussa roikkuvista vaaleanpunaisista pyykkipojista ja nipistän sillä nenän litteäksi. Jos pitäisin sitä joka ilta kylvyn ajan, tuloksia syntyisi varmasti. En ehtinyt kauaakaan kaunistua, kun setä tuli meitä sieltä kylvystä jo kutsumaan pois ja näki pyykkipojan nenässäni. Toisaalta se oli helpotus, koska pyykkipojan pitäminen nenässä oli aika tuskallista. Siskon mielestä nenä oli jo heti kaventunut ja itsestänikin se näytti hieman kapeammalta. Ainakin punaisemmalta. seuraavana iltana pyykkipojat olivat poissa, joten tämä kauneuskikan kokeilu jäi yhteen kertaan.


Kakkoslaatikko on tässä jo houkuttavasti auki.
Mitä ihmettä siellä on?
Arvaa huviksesi ja kirjoita se kommentteihin. Saatat voittaa ties mitä!
Elämme jännittäviä aikoja.

13 kommenttia:

 1. Pieni neulatyyny on kuitenkin sen verran suuri, että laatikko ei mennyt kiinni. Niih.

  VastaaPoista
 2. Hyvä Helena ensimmäisen luukun arvauksesta!:)
  Kakkoslaatikossa arvelen olevan ompelulankaa;)

  VastaaPoista
 3. Neuloille tuo on ihan liian iso. Siellä voisi olla puisia ompelukehikkoja, siis niitä renkaita, joiden väliin voi pingottaa kankaan käsin- tai koneompelua varten.

  VastaaPoista
 4. Ei olut mittanauhaa ykkösessä. Sen täytyy siis olla kakkosessa. Tämä uusi asettelu on jotenkin monimutkainen. Aiemmin aukesi suoraan oikea sivu. Lukijoiden aktivointia ilmeisesti.

  VastaaPoista
 5. Arvaan täällä olevan ratkojan!

  VastaaPoista
 6. Mahtaisko siellä olla pyöröleikkuri(t) ja varaterät.

  VastaaPoista
 7. Kiva kun Helena arvasi oikein. Onnea hänelle! Nytpä sanon että nappeja.

  VastaaPoista
 8. Äh. Katsoin aiemmin väärää laatikkoa. Tuossa voi olla ongenkoukun mallisia laukkulukkoja. En tiedä virallista nimeä. Niitä on metallisia ja muovisia.

  VastaaPoista
 9. Minäkin jouduin muuttamaan käsitystäni turhakkeesta, klipsit ovat todella monikäyttöisiä

  VastaaPoista
 10. Täytyypä avata vasta nyt eka luukku, minä matti myöhänen....Minultakin noita klipsejä löytyy mutta en tiedä miksi niitä tulee käytettyä niin harvoin. Tuollainen kalenterilaatikko olisi kätevä pikkutavaralle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!