maanantai 3. joulukuuta 2018

joulukalenterin 2 luukku sisältää... ja 3. jo raollaan

Kakkosessa on nuppineuloja!
Voi ei, kukaan ei osannut arvata oikein.Jos joku vielä miettii, minkä kokoisia nämä laatikot on, niin tästä kuvasta pystyy hahmottamaan koon oikein hyvin. Leveys ja korkeus n 7 cm, syvyys 10 cm.
Nuppineulat taitaa olla se ompelutarvike, joita minulla on eniten. Ihan mahdottoman paljon. Useita neulatyynyjä on täynnä, muutamia muovilaatikoita on täynnä ja neulakirjat vielä päälle!


Seuraava laatikko on tässä jo avautumaisillaan. Tämä taitaa olla sitä tuttua kangasta, jonka Milja kommenteissa mainitsi. Kyllä vain, kiitos siitä. Mutta sisältö, mitäs se sitten on?
Tampereen messuilta ostin hieman kankaita ja Hämeen tekstiilituonnin Katri sain pikkuisen lahjan, poron kuvan. Tein siitä lasinalusen. Otin heti käyttöön, koska olen kipeä ja kuumeessa on juotava paljon. Kuuma juominen on hyväksi, kun on  kurkkukin niin kipeä.Reunat vetelin siksakilla, kun en jaksanut kantata, vaikka nauhankin olin leikannut valmiiksi. Ehkä se väri ei olisi sopinut yhtään. Ei oliskaan, nyt muistan.


Sulo on ollut seurana, kun olen asettunut ompeluhuoneen sänkyyn sairastamaan. Ei tarvitse puolison kärsiä niiskutuksesta ja yskinnästä. Ja saan hereilläoloajan katsella tätä kamalaa sekamelskaa! Tässä Sulo kurkistelee varovasti, saako tulla. Kyllä hän on hyvä hoitaja, vahtii tuossa sängyn vieressä läpi yön. Kuvassa hän kysyy, leikitäänkö? Entinen, valkoinen lumipallo on sen näköinen, ettei siihen viitsi koskea, mutta yksi Sulon tärkeistä palloista. Se on muuten Lahden Tilkkupäiviltä kotoisin! Siellä Kemin tilkkuilijat heittelivät meitä lumppareilla kutsuna tulla Kemin Tilkkupäiville, toin yhden kotiin asti. Kiitos vaan kemiläisille ja muillekin pohjoisen tilkkuilijoille, jotka näitä hienoja palloja ovat värkänneet.14 kommenttia:

 1. Koirat ovat hyviä lohduttajia sairauden kurimuksessa. Pikaista paranemista. Olisikohan laatikossa nyt se mittanauha, kun kangas on tuo tuttu. Lukitaan mittanauha.

  VastaaPoista
 2. Nyt vaihdan arvaukseni ompelulangasta saumanavaajaan. Tarkoitan härpäkettä joka tuli Patchwork-lehden mukana. Aika kätevä se tuntuu olevan, on jo ollut käytössä!!
  Sulo katselee niin kauniisti että varmasti paranet pian leikki- ja lenkkikaveriksi:)

  VastaaPoista
 3. Jos tarvitset uuden lumipallon, niin saat minulta! Arvaan, että tässä laatikossa on sitten ompelukoneen neuloja.

  VastaaPoista
 4. Minä arvaan, että laatikossa on ompelulanka. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 5. Tässä sinulla on ollut kiire ja flunssa nousussa. Laitoit siihen kaavapiirtimen asemesta vahingossa leivinpyörän!

  VastaaPoista
 6. Siellä on mitä parhain hoitaja. Ikävää on sairastelu, mutta kun Sulo pitää seuraa on se ehkä hiukan siedettävämpää! Arvaan laatikossa olevan kangasliidun.

  VastaaPoista
 7. Paranemisia! Ja laatikosta löytyy.... (rummun päristystä) 3 metrin mittanauha kera sentti- ja tuumamitoin!

  VastaaPoista
 8. Laatikossa on leikkurin varateräpaketti. T. Salme

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti pystyt lepäämään kunnolla kunnes tauti helpottaa. Sulo tuntuu olevan hyvin empaattinen. Kolmoslaatikossa on koristenauhaa, näin on!

  VastaaPoista
 10. Suloinen on koira, ihan nimensä kaltainen. Toipumista, on ikävää ellei voi edes nukkua yskimiseltä.

  VastaaPoista
 11. Täällä toinen flunssainen yskijä. Myös koirahoidossa. Lumipallo on vielä valkoinen, kaksi kertaa parsittu. Tipsa tuppaa laittamaan sileeksi kaikki pehmoiset.
  Paranehan pian, minäkin yritän.

  VastaaPoista
 12. Hups, siellä taitaa olla nappeja. Pikaista toipumista.

  VastaaPoista
 13. O-niinku Oranssi ja O-niinku Ompelulanka, sitä siellä on.
  Hyvä kassi näkyy Sulon vieressä. Pitää vaan aina muistaa ottaa se mukaan kun menee Sulon ja Uskon kauppaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!