maanantai 10. joulukuuta 2018

joulukalenteri ja joululiina

No nyt menee huonosti kun kahtena päivänä peräkkäin kukaan ei arvannut oikein. Hyviä arvauksia oli monta, mutta katsopas, mitä täällä laatikossa oikein onkaan!


Ompelukoneen neuloja tietenkin!Seuraava laatikko on päällystetty kauniilla siniturkoosilla. Itse asiassa kaikki laatikot on päällystetty kauniilla kankaalla tai muuten vaan kivalla kankaalla.
Nyt kuvasta huomaan, että tuon aukon reunoja olisi syytä hieman parannella. On varmaan jäänyt homma kesken. Arvailkaapa mitä sinisessä laatikossa on, niin minä menen korjaamaan laatikon ulkonäköä.


Olen ollut laiska tekemään mitään joulujuttuja, mutta yhden liinan tein. Tässä se on työpaikalla testikäytössä. Pitkä ja hoikka liina; 97 x 37 cm eli 38 x 14,5".


Mallin löysin Tilkkulehdestä numero 3/2018. Maarit Kinnusen ohje on muunneltava malli, joten heti aloin muuntelemaan omaan makuun sopivaksi. Alkuidea koko liinalle oli tuhota outoja vihreitä kankaita. Jouluiseksi se muuttui punaisilla kukilla ja aika paljon myös sillä, kun vaan sanoo sen olevan joululiina. Niin sitten se vaan on. Kukat on ohjeen blokin mukaan, paitsi lisäsin keltaisen keskustan. Vihreät alueet tein ompelemalla sitä sun tätä vihreää palaa yhteen ja lopuksi tasasin syntyneen pinnan oikean kokoiseksi. 


Tikkasin vaihtuvanvärisellä vihreällä vinoruutua. Jotenkin olen nyt siihen tikkausmalliin jämähtänyt. Ehkä teen sitä vuoden ja sitten jotain muuta.


Takapuoli on koottu vihreistä paloista. Olin varma, että nyt nuo pienet ja/tai pahat vihreät kyllä loppuu, mutta ei loppunut. Toisen liinan saisi vielä, mutta en minä tykkää samanlaista tehdä.
11 kommenttia:

 1. Vau, on kiva liina ja kyllä se ihan jouluiselta näyttää:) Olet kekseliäs........tuota en varmaankaan vielä koskaan ole sanonut;)
  Sinisessä laatikossa on ompelulankoja!!

  VastaaPoista
 2. Kivan joululiinan olet tehnyt ja laatikossa on konetikkaus lankoja

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava liina!
  Pampuloita.

  VastaaPoista
 4. Kaunis liina todellakin. Nappeja suuria ja pieniä punaisia ja valkeita sekä mustia ja keltaisia.

  VastaaPoista
 5. No nyt, seuraavassa laatikossa on se leikkurin varateräpaketti, Salme

  VastaaPoista
 6. Hienon liinan teitkin Tilkkulehden ohjeilla! En edes tajunnut, että ohjeen juttu voisi tällaiselta näyttää. Arvaan, että sinisessä ja hieno-etuisessa laatikossasi on polvekenauhoja. Ei sitä tarvitse korjata, koska kukaan muu kuin sinä ei huomaa siinä mitään vikaa. -Tiina

  VastaaPoista
 7. Upea liina! Veikkaan laatikon sisällöksi liimapuikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin! Kun en ole löytänyt liimojani, olen käynyt ostamassa uudet.

   Poista
 8. Oisko piilossa hakaneulat?
  -alice

  VastaaPoista
 9. Onkos ratkoja ollut jo jossain? Olkoon vaikka tässä. Hieno liina, kyllä voi käyttää muulloinkin kun jouluna. Se joulukäyttö on niin lyhyt.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!