keskiviikko 26. joulukuuta 2018

joulukalenterin viimeiset laatikotAaton aattona laatikossa oli ja on yhä edelleen chenille leikkuri. Eihän tällaista kukaan arvannut, en minäkään olisi.


Sitkeys palkitaan! Helena tarjosi sormustimia monta kertaa ja kyllähän minulla niitä on, vaikka harvoin käytän. Olen tosi surkea sormustimien kanssa. 


Tässä on minun hieno kirjanpito joulukalenterin arvauskisasta.
11 laatikon sisältöä ei arvannut kukaan ja oikeita arvauksia tuli 14. Yhtenä päivänä oli kaksi oikein arvannutta. 7 eri ihmistä onnistui ainakin kerran arvaamaan oikein ja Helena jopa 5 kertaa! Pirkko, Tilkkuilo ja Irma osuivat  kahdesti oikeaan ja Kristiina, AnniK ja  Salme kerran. Muutama arvailija jäi harmillisesti ilman osumaa, mutta sellaista elämä on.

Kiitokset kaikille arvaajille! 
Tämä oli minulle kiva kalenteri toteuttaa. Oli oikein hauskaa lukea kaikkia arvauksia ja muita kommentointeja! Yleensä lähes aina vastaan kommentteihin, mutta nyt päätin olla sanomatta mitään. Paitsi muutamaan kommenttiin vastasin, mutta vastaukset eivät koskeneet arvauksia. 
Nyt alan hikoilemaan palkintojen kanssa!

Minulta puuttuu vielä Pirkon ja Salmen osoitteet.
Laittakaapa yhteystietonne: marletekee at gmail.com 

Palkinnot postitan lähitulevaisuudessa. Voi olla, että vasta ensi vuonna!


Minulla on useampia joulukalenterin kaltaisia, pieniä puisia laatikostoja, joiden etupuolen olen päällystänyt. Tämän laatikoston olen maalannut valkoiseksi, hieman kulahtaneeksi ja laatikoiden etupuoleen liimasin FQ-kangasta. Tämä kangas on FinnQuiltin (Suomen tilkkuyhdistys) omaa kuosia ja tarkasti katsottuna Q-kirjaimen sisällä on Suomen kartta. Näistä kankaista tein ruskeana sisätossut ja mustavalkoisesta espadrillokset. Niistä ei tullut oikein hyvät, mutta tossut ovat mainiot, jalassa nytkin. Malli on Tone Finnngerin kirjasta Tildan tapaan.


Päälisen ja flanellivuorin välissä on ohut puuvillavanu, pohjassa laukkuhuopa. Ulkopohja on aitoa nahkaa, eikä ole yhtään liukas. Tossuja voi tehdä vierastossuiksi tai omalle porukalle. Kankaita vaihtelemalla saa jokainen mieleisensä ja söpöyttä saa laittamalla koristeeksi rusetit tai vaikkapa vanutäytteiset sydämet.Ja ne uudet linnut. Kokomustissa (no onhan sillä lehtikuvio kyljessä) oleva on suolapurkki ja pallokuvioinen pippuripurkki.

12 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta kalenterista! Minulla myös näitä puisia lokerikkoja, joita aion nyt alkaa tuunaamaan kankailla. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yhden päällystänyt Gudrin Sjögrenin mainoskirjasen kauniilla papereilla, kaksi muuta kankailla.

   Poista
 2. Kiitos hienosta joulukalenterista, jonka tekemiseen kuluu paljon aikaa ja vaivaa, mutta meitä on monta, joita se ilahduttaa. Arvaamista helpotti lokeroiden koko: pieneen lokeroon mahtuu vain pieniä esineitä. Vielä sormustimista: minullakin on niitä useita, mutta käytän tosi harvoin, ehkä jossain nahkatyössä, kun neula ei muuten mene nahkan läpi.
  Hyvää loppuvuotta ja kankaiden värittämää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nämä oli niin pieniä laatikoita, että muutama asia, mitä sinne kuvittelin laittavani, ei mahtunuutkaan.

   Poista
 3. Kuukausi vierähti todella nopeasti kun päivittäin sai odottaa kalenterin avaamista -ihan kuin lapsena:) Kivan jutun olit taas keksinyt, kiitos siitä:)
  Mukavaa ja idearikasta Uutta Vuotta tilkkuilun merkeissä ja muutenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma itsellesi, että innokkaana jaksoit arvailla. Ja useasti oikein.

   Poista
 4. Joulukuu meni niin sukkelaan ja kiireessä, etten ehtinyt arvailuun mukaan, Kun edellistä mietin, oli jo uusi arvattava kehissä. Mutta mukavaa oli seurata! Hyvää uutta vuotta sinulle ja kohtuullisesti uusia kujeita ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, nopeasti vilahti joulukuu ja hyvä niin. Tekisinköhän sellaisen uuden vuoden lupauksen, että yhtään en kujeilisi.

   Poista
 5. Kiitos joulukalenterista. Se oli hauska. Tuota toiseksi viimeistä härpäkettä en tunnistanut edes kuvasta, joten vaikea sitä olisi ollut arvata. Oli siis opettavainen kalenteri, kun tuli uusi härpäke vastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härpäke on näppärä chenille leikkuri. Muutama kokeilu takana ja hieman vaatii harjoittelua etenkin kankaiden valinnassa.

   Poista
 6. Kiitos hauskasta kalenterista! Kova homma sinulle, kiva homma meille muille. Olihan se mukava osua joskus oikeaankin :) Paljastan että sen nauhan näin edellisen postauksen kuvasta kun siellä pilkisti tuttua nauhaa :) Voit diskata fuskauksesta :) Minullakin on yks ikean laatikosto mutta eipä ole yhtä hauskannäköinen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos noin tarkkasilmäinen olit, niin antaa mennä minun oman hölmöyden piikkiin. Yritin olla tarkka, ettei mitään koskaan pilkottaisi mistään, mutta näin nyt kuitenkin kävi.

   Poista

Kiitos kommentista!