perjantai 12. joulukuuta 2014

joulukalenteri 12. luukku


Kalenteri huitelee jo puoli välissä! 

Ihastuin tähän ruskeaan kankaaseen selaillessani PeeKaan nettisivuja. Ehkäpä kankaassa vetosi nuo kupolit. Minulle ne tuo mieleen ortodoksiset kirkot.


Kuva on jotenkin hassusti päin, mutta olkoon. Minulla on aina ehdotus, mihin tarkoitukseen mitäkin voi käyttää. Jos ei halua säilyttää iPhoneaan tässä, niin voisi tätä käyttää kukkarona. Sästetyt rahat tulisi tietenkin laittaa sitten kolehtiin. Tai ostaa niillä tuohuksia. Mutta jos kuitenkin päättäisi käyttää tätä puhelimen kotipaikkana, soittoääneksi tulisi valita kirkkomusiikkia. Vaikka gregoriaanisen kirkkokuoron laulua. Se on muuten kaunista.


Tämä kukkaro/kotelo sopii mihin tarkoitukseen vaan ja säästöt voi huoletta tuhlata kaikkiin omiin kivoihin kotkotuksiin. Vaikka ihanaan lomamatkaan, talvitakkiin, kullan värisiin kumisaappaisiin, suklaapuotiin, kuplamuoviin, hunajapurkkiin tai akupunktiohierontaan. Voisihan sitä käydä kokeilemassa sitä ilmajoogaakin. Tai naurujoogaa, jos olisi oikein synkkä päivä. Joku ihana leivoskin olisi kyllä mainio ostos. Ja kännykän soittoäänenä olisi merimiespolkka tai laineiden liplatus.Jos satut käymään Munkkiniemessä (Hki), niin käy ihmeessä katsomassa Munkkiniemen Puistotiellä olevan Reiskan Rautakaupan näyteikkunaa. Ja koko kauppakin on ommalla tavallaan nähtävyys. Ikkunassa on ihastuttava Munkkiniemen juna-asema ja muita taloja. Aseman edestä suhahtaa eri suuntiin kulkevia junia. Odotin, että olisi tapahtunut kolari, mutta ei. Hienosti pyörivät omilla raiteillaan. Jos seudun lapsille tulee polttava halu nähdä jouluikkuna, ei munkkalaisten tarvitse ratikoida Stockan ikkunaa tuijottamaan. Heillä on ihan oma maailma kotinurkilla.Hauskaa viikonloppua!
Se alkaa taas.
6 kommenttia:

 1. Samaa ruskeaa kangasta löytyy minunkin kaapistani. Ihastuin siihen ja ostin en vaan ole löytänyt vielä käyttötarkoitusta:)
  Näyteikkuna on kiva.

  VastaaPoista
 2. Ihana pienoisrautatie. Täytyypä käydä katsomassa. Munkkiniemessä ei oikeaa juna-asemaa ole koskaan ollut, joten minikokoinen on tarpeeseen. Lähimmät asemat ovat Huopalahti ja Pitäjänmäki.

  VastaaPoista
 3. Hieno rautatie, onpa poikkeava rautakauppias Munkassa! Naurujoogaan lähtöäkään ei välttämättä tarvitse, käy vain lukaisemassa joulukalenterisi, kun piristystä kaipaa :)

  VastaaPoista
 4. Voi sun sipulikirkkoja ja ihania koottuja selityksiä <3

  VastaaPoista
 5. Voi hitsi, nyt on Ihan Pakko mennä Munkkaan katsomaan toi ikkuna. Ku mä olin skidi niin Espalla oli yhden kaupan fönarissa Märklinin junarata, iso sellainen. Se oli nähtävä. Mun serkulla oli semmonen rata himassa ja Tapaninpäivänä sitä ajelutettiin. Semmonen jänskä sähkön tuoksu oli sen huoneessa. Pimeessä oli kiva ku sill oli paljon valoja vaunuissa ja maisemassa.

  VastaaPoista
 6. Onpa hauskat numerot ja aivan kuin tilkuista tehty!
  Kivat pussukat ja näkisipä tuon junanradan, näyttää niin kauniilta:)
  Valoisaa Lucian päivää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!