lauantai 20. joulukuuta 2014

joulukalenteri 20. luukku


Nyt on kunnon numero ja oikein kahteen kertaan. Huomasin noita numeroja kuvatessa, että joissain taloissa oli todella selkeästi ja näkyvällä paikalla numero, mutta joissain olisi pitänyt hiippailla lähes takapihalle asti. 


Jatketaan rauhallisten kankaiden merkeissä. Tämä on Marimekon napakkaa puuvillaa. Häntä on myös Marimekkoa, vaikkakin eri kangasta. Vetskariin laitoin vaaleaa nyöriä. Sopii kankaan merelliseen meininkiin.


Vuori on ohuempaa puuvilla ja tietenkin raidallista. Tämä Raidakas jäi mittaamatta. mutta senkin tavoittaa Töölön Tilkkupajalta. Ellei rosvo ole sitä vienyt. Harmikseni kuulin, että eilen siellä oli käynyt pitkäkyntinen ja vienyt kassan. Kyllä tästä taas joulumieli kiihtyi hieman. Tänään ja huomenna meitä on kaksi tätiä paikalla ja niska-pers otteella lähtee jokainen hämäräheikki suoraan katuun, ehkäpä jäiseen sellaiseen. Ja vielä sellaisella vauhdilla, että siinä vuoristoradan kärryt jäisi jalkoihin. Pyöriköön sitten pallona mäkeä alas Hesperian puistoon.

Laitetaan hyviäkin uutisia. Pomo tarjosi joululounaan ja kävimme syömässä Haukilahden Paviljongissa. Ruoka oli hyvää ilman jouluisia laatikoitakin. Kinkkua ja roso-ollia kuitenkin. Maisemat ovat hienot, etenkin kesällä. Ja toinen hyvis-juttu on semmoinen, kun ostin kerran ihanat "Varaventtiilit"-nimiset korvikset ja pidin niitä niin paljon, että toinen katosi. Maanantaina näin Kaapelin joulumyyjäisissä korujen tekijän, Hieno Stellan, ja kysyin, jos hänellä olisi niitä koruja, niin ostaisin uudet. Harmikseni ei ollut, mutta hän pyysi tulemaan viikonloppuna uudelleen. Tänään poikkesin työmatkalla katsomaan, olisiko niitä korviksia. Tiskin alta hän nosti yhden parin. Iloissani otin kukkaron esille, mutta kauppias sanoi, että ei tarvitse maksaa, kun kerran oli käynyt niin ikävästi. Hän antoi ne minulle joululahjaksi. Aivan upeaa! En meinannut uskoa todeksi. Se oli joulun ihme, jos mikä.

Leppoisaa lauantaita!
8 kommenttia:

 1. No voi p..kule miten kävi, tuota ei toivo kenellekään tapahtuvaksi. Toivottavasti osa rahoista oli tallessa muualla.
  Kiva tuo korviksen "varaosa"-juttu.

  VastaaPoista
 2. Harmituksen harmitus, joka paikkaan niitä pitkäkyntisiä kerkiää, toivottavasti ei mennyt kaikki!
  Joulumieli on jo vallanut korviksen tekijän ja tietysti sinun kannalta kiva juttu:)

  VastaaPoista
 3. Raikas sininen pussi. Onpa ollut törkeän ruma temppu röyhkeältä varkaalta. Onneksi koruntekijä paransi joulumieltäsi.

  VastaaPoista
 4. Todella törkeää, miten kehtaavat, toivottavasti ei tosiaan mennyt kuin "käsikassa".
  Korivskauppias sen sijaan on todellinen joulun enkeli :)

  VastaaPoista
 5. Niin on kaunis merihenkinen pussi!
  Toden totta, että ne varkaat löytää tällaisiinkin paikkoihin! Siitä tulee kyllä tosi paha mieli. Ja että sitten on sellaisia ihania ihmisiä kuin se koruntekijä! Toivottavasti tänään on sujunut hyvin Pajassa.

  VastaaPoista
 6. Harmillinen tapaus tuo varkaus. Mukava kuitenkin, että sait uudet korvikset!

  VastaaPoista
 7. Tosi kurja kuulla noista varkaista. Onneksi korviskauppiaalla oli sentään joulumieli.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!